Gamersnet.nl

Fast Forward 2012: Lollipop Chainsaw


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en ditmaal vertelt Wester je wat je van het humoristische en bloederige spektakel Lollipop Chainsaw kunt verwachten.

Als ik zeg dat het spel wordt ontwikkeld door Suda51 weet je wat Lollipop Chainsaw biedt: geweld met een flinke dosis humor. Dit is dan ook precies de omschrijving waaraan het spel zal voldoen. Juliet Starling is een cheerleadster aan een Amerikaanse middelbare school en wanneer haar klasgenoten allemaal in zombies veranderen, is er maar één ding dat haar te wachten staat: het beoefenen van haar grootste hobby, namelijk het afmaken van deze gedrochten. Gewapend met een kettingzaag en met de beschikking over een flink aantal acrobatische vaardigheden is het aan jou de taak de leiders van deze plaag om te leggen.

My Little Pony

Laatst kwam ik erachter dat de stem van Twilight Sparkle, de belangrijkste pony uit de recente My Little Pony: Friendship is Magic-serie, is verzorgd door Tara Strong. Wat heeft dit te maken met Lollipop Chainsaw vraag je je af? Nou, interessant genoeg zal Strong ook de lijnen van Juliet Starling inspreken. Voordat je heel erg verbaast bent; de overgang is niet extreem groot, want ook Lollipop Chainsaw kent diens zoetsappige zijde. Zo zal het spel sparkles, regenbogen en hartjes bevatten. In tegenstelling tot bij de pony’s zullen deze echter… gepaard gaan met liters bloed, wanneer je op brute wijze een zombie hebt omgelegd.

[SCREENSHOTS]
Het is slechts één van de vele absurde onderdelen, waar je wel om moet lachen. Ook het geregelde opduiken van de zombieversie van je wiskundeleraar, die dreigt met een proefwerk, zal een deel uitmaken van het spel. Op zich is het moeilijk om humor op een juiste wijze in een game te verwerken, maar Suda51 heeft als geen ander bewezen dat het wel degelijk mogelijk is. Hierover hoeven dan ook absoluut geen twijfels te bestaan.

Gevechten

De gevechten stemmen echter iets minder enthousiast. Lollipop Chainsaw laat zich beschrijven als een hack-‘n-slash-titel en het is natuurlijk wel de bedoeling dat het geheel ook leuk blijft om te spelen. Hoewel de humor waarschijnlijk de grootste drijfveer zal vormen om door te gaan, is het vechten namelijk wellicht te simpel. Hierover kan echter nog niet heel veel verteld worden, omdat ik slechts een klein onderdeel van de game heb mogen aanschouwen.

Voorlopige conclusie

Dat Lollipop Chainsaw geniaal gaat worden staat vast, maar of ook de gameplay mee kan komen, daar ben ik nog niet helemaal zeker van. Variatie qua omgeving zal vast aanwezig zijn, maar het vechten dient ook interessant te blijven. Toch, wanneer zombieslachten gepaard gaat met felle kleuren en hartjes, wie hoor je dan klagen?

Lollipop Chainsaw verschijnt maart volgend jaar op de PlayStation 3 en Xbox 360. Graag verwijs ik je nog naar de preview, waar je meer kunt lezen over de game.