Fast Forward 2012: Prey 2


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag vertelt Jonah over Prey 2!

In 2006 wist Human Head Studios ons te verrassen met Prey, een op z’n minst gezegd ongewone shooter. Men wist puzzels, zwaartekrachtsecties en actievolle gameplay succesvol te combineren. Prey kon echter wel een tikkeltje verouderd aanvoelen, want de game is elf jaar lang in ontwikkeling geweest. Logischerwijs heeft dit grote gevolgen gehad. Volgend jaar krijgen we Prey 2 voorgeschoteld, een vervolg met een nieuwe, frisse richting…

De omwenteling
Ondanks de nieuwe richting die Human Head Studios in wil slaan, blijven we te maken hebben met een shooter. In tegenstelling tot zijn voorganger mag Prey 2 beschouwd worden als een open wereld-achtige game. De onthullingstrailer liet ons een futuristische wereld zien, waarin Killian Samuels op jacht gaat naar de smerigste criminelen. Hij is een premiejager en een verdraaid goede ook.

Het allermooiste aan de trailer, naast de oogstrelende CGI natuurlijk, is het feit dat de “gameplay” die getoond werd, overeenkomt met wat ons daadwerkelijk te wachten staat. Je kunt door de stad rennen, om vervolgens allerlei kwaadaardige rotzakken op te pakken. Denk aan de vrijheid van een Brink, gecombineerd met de snelheid van Mirror’s Edge; dat zou wellicht een goede beschrijving zijn.

[SCREENSHOTS]
Wie, zei je?
Waarschijnlijk vraag je jezelf af wie Killiam Samuels is. We hebben te maken met een U.S. Marshal die tijdens een vlucht neerstort op de Sphere, een crash die zichtbaar was in de oorspronkelijke game! Na een kort gevecht met aliens raakt hij buiten bewustzijn, waarna het plot ons enkele jaren naar voren brengt. Hij is inmiddels weer op de hoogte van zijn beroep en heeft zijn kunsten weer onder de knie.

Killiam heeft echter nog steeds geen herinneringen van de gebeurtenissen na zijn ontvoering. Hij denkt dat hij de enige mens op Exodus is, totdat hij in aanraking komt met Tommy, de hoofdrolspeler uit Prey. Hierna vervolgt al gauw weer zijn taak als premiejager, met als tweede doel om zijn geheugen terug te krijgen.

De wereld waarin het geheel zich afspeelt en de personages die je gaandeweg zult ontmoeten, bieden een bepaalde vrijheid. Zo kun je een schurk afpersen om extra geld te verdienen, maar hier zal niet iedereen bepaald blij mee zijn. Deze keuzes worden je voorgeschoteld om een RPG-tintje te schenken aan de game.

Voorlopige conclusie
Prey 2 heeft dankzij een fris concept meer dan genoeg potentie om het origineel te overtreffen. Er wordt qua gameplay en keuzes een bepaalde vrijheid geboden die maar weinig andere games kunnen bieden. Ik verheug me er in elk geval op om de wereld van Prey 2 al klimmend en klauterend te verkennen.

Prey 2 verschijnt eind 2012 voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  Oldsk00ll's avatar

  Lijkt me een toffe game 😀

 2.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Ik denk ook dat dit een topper gaat worden. Heb er iig al erg zin in. 🙂

 3.   
  B–T–B-8's avatar

  Ik vond Prey echt een geweldige game, en keek ook altijd uit naar een aankodiging van dat 2e deel.
  De nieuwe richting die ze ingaan, lijkt me vet, dus ik kijk er zeer naar uit.

 4.   
  Hitman047's avatar

  ”B–T–B-8″ schreef, "Ik vond Prey echt een geweldige game, en keek ook altijd uit naar een aankodiging van dat 2e deel.
  De nieuwe richting die ze ingaan, lijkt me vet, dus ik kijk er zeer naar uit."

  Het nieuwe concept lijkt me idd. heel erg tof. Ik kijk hier zeker naar uit! 😉

 5.   
  toqeer's avatar

  het heeft egt lang geduurd voor 2 😆

 6.   
  ShadyXL's avatar

  toqeer schreef, "het heeft egt lang geduurd voor 2 😆 "

  Genoeg tijd om Prey naar een nieuw niveau te brengen :3 En zo te zien is het ze gelukt.
  Nou nog geduldig zijn tot de release. (tenzij ze van tevoren een demo uitbrengen)