Fast Forward 2012: Assassin’s Creed III


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer ontzettend veel nieuwe games verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag vertelt Marjolein over welke kant Assassin’s Creed III op zou kunnen gaan.

Alle games uit de Assassin’s Creed II-serie eindigden tot nu toe met een cliffhanger, waardoor je telkens weer benieuwd was naar het volgende deel. Na Revelations gaan we nu door naar Assassin’s Creed III, die dit keer niet meer zal draaien om Altair of Ezio, maar een geheel nieuwe protagonist. Ook de setting zal geheel nieuw zijn volgens Production Manager Jean-Francois Boivin en dus is er aardig wat speculatie over waar Assassin’s Creed III zich af zal spelen. En het lijkt erop dat Ubisoft hier en daar al wat hints heeft laten rondslingeren…

Egypte
Een populaire setting voor Assassin’s Creed III is Egypte. Egypte heeft veel tombes en piramides die de schuilplaatsen zouden kunnen zijn van veel eeuwenoude geheimen. Bovendien ligt het dicht bij de Middellandse Zee, rond het gebied waar ook de andere games zich afspeelden.

China
Een setting die na het uitkomen van Embers, de animatiefilm die het einde van het leven van Ezio toont, is China. Een van de hoofdpersonages van deze film is namelijk Shao Jun, een assassin uit China. Sommige fans denken dat de oriëntaalse afkomst van deze dame erop duidt dat Ubisoft in de volgende game naar het Verre Oosten wil. Persoonlijk zou ik dit een van de toffere settings vinden, maar gezien Desmond geen Aziatische trekjes heeft, lijkt het me sterk dat een van zijn voorouders uit China komt.

Frankrijk
Een andere mogelijkheid is dat de volgende game zich af zal geen spelen in Frankrijk, om precies te zijn tijdens de Franse Revolutie. De aanwijzing hiervoor zit verborgen in Brotherhood. Aan het einde hiervan projecteert de appel een aantal symbolen en daarover zegt geschiedenisexpert Shaun in het spel het volgende:

“I know that symbol. That’s a Phrygian Cap. It stands for freedom…and that, that’s a Masonic Eye. Now those two come together in only one place–“
Hij maakt zijn zin niet af, maar de twee symbolen die hij noemt komen op een plek samen voor en dat is op de Verklaring van de Rechten van de Mens en de Burger uit 1789. Met de historische details zal ik je niet vervelen, maar dit document heeft historisch gezien sterk te maken met de Franse Revolutie. Een erg spannende en onstuimige tijd, die een mooie setting zou kunnen zijn voor een nieuwe Assassin’s Creed-game.

Amerika
Tot nu toe heeft Assassin’s Creed zich vooral afgespeeld rond de Middelandse Zee, maar dat in deel drie wel eens kunnen veranderen. De games geven hiervoor meerdere aanwijzingen. Allereerst is er de Da Vinci DLC van Brotherhood, waarbij je aan het einde een set coordinaten ziet verschijnen. Voer je deze coordinaten in bij bijvoorbeeld Google Maps, dan zie je dat deze overeenkomen met de stad Turijn in Amerika in de staat New York. In Revelations komen we er vervolgens achter dat zich hier de Grand Temple bevindt, die informatie bevat over de locaties van andere tempels en hoe een grote ramp voorkomen kan worden. Aan het einde van Revelations bevind je je als Desmond ook al vlak bij deze tempel.

De kans is dus sowieso erg groot dat we als Desmond naar Amerika gaan om de Grand Temple te ontdekken. Maar gaan we daar ook heen met de Animus? Persoonlijk denk ik van wel, omdat het vast niet makkelijk zal zijn de tempel binnen te gaan en antwoorden over deze tempel wellicht liggen bij voorgangers van Desmond die in Amerika woonden. Bovendien is de Amerikaanse Burgeroorlog een heel interessante setting voor een nieuwe Assassin’s Creed, zeker met alle aanwezige historisch belangrijke personen.

Daarnaast is er nog een aanwijzing die lijkt te wijzen in de richting van Amerika, namelijk de twee symbolen die zouden kunnen wijzen naar een setting tijdens de Franse Revolutie. Er is namelijk een tweede plek waar beide symbolen samen komen, hoewel je het begrip ‘plek’ in dat geval wat ruimer moet nemen. Beide symbolen komen namelijk voor op Amerikaans geld, de een op biljetten en de ander op Amerikaanse munten van vroeger.

Voorlopige conclusie
Qua gameplay zal Assassin’s Creed III waarschijnlijk veel lijken op zijn voorgangers, hoewel uiteraard met de nodige verbeteringen. Desmond lijkt in ieder geval de nodige tijd door te gaan brengen in Amerika, maar waar zijn tijd in de Animus zich af gaat spelen is nog een raadsel. Tot we meer te weten komen over de game, wat waarschijnlijk zal gebeuren op de E3, blijft het voor de fans bij gissen over de nieuwe setting.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Mijn stem gaat zekker wel naar China. 🙂

  2.   
    Carcass's avatar

    frankrijk zou mij wel lijken.. Amerika lijkt me sowieso niets..

  3.   
    FishHookz's avatar

    China kan grappig zijn maar met Egypte kunnen ze veel meer doen, Frankrijk en Amerika zijn gewoon crap 😆

  4.   
    ms13694's avatar

    Ik zie ze het liefst naar Egypte gaan!

  5.   
    Hillianii's avatar

    China zou ik het liefst willen ^^

  6.   
    King of Heroes's avatar

    Frankrijk of egypte is goed voor mij 😉

  7.   
    Zeeha's avatar

    Mooi geschreven! wat kijk ik weer uit naar deze game 😉

  8.   
    ..:BlackPanther:..'s avatar

    Ik durf al me geld te wedden op china, en waarom? kijk naar de verborgen hints:

    Tijdens embers gaf ezio shao jun een geheim doosje, niemand heeft verder gezegd wat er in zat. en waarom zonder reden een chinees in een italiaanse omgeving gooien?

    De reden is omdat ze verder willen gaan met shao jun, in assassins creed 3 zullen we erachter komen wat er in die doos zat en shao jun had al een achtergrond verhaal, keizer gemenerik ditdat…

    Si assassini? volgen jullie hem? bovendien iedereen zeikt al over china sinds AC2

  9.   
    grassyfuzz's avatar

    Toch wil ik Egypte 😀

  10.   
    daan147's avatar

    Ik zie Egypte eigenlijk ook wel zitten, hoewel Amerika iets waarschijnlijker lijkt. 8)

  11.   
    GamerJaime's avatar

    ..:BlackPanther:.. schreef, "Ik durf al me geld te wedden op china, en waarom? kijk naar de verborgen hints:
    Tijdens embers gaf ezio shao jun een geheim doosje, niemand heeft verder gezegd wat er in zat. en waarom zonder reden een chinees in een italiaanse omgeving gooien?
    De reden is omdat ze verder willen gaan met shao jun, in assassins creed 3 zullen we erachter komen wat er in die doos zat en shao jun had al een achtergrond verhaal, keizer gemenerik ditdat…
    Si assassini? volgen jullie hem? bovendien iedereen zeikt al over china sinds AC2
    "

    Dat zal allemaal wel maar Desmond kan de herinneringen van Shoa Jun niet herbeleven zeg maar want Shoa Jun is geen voorouder van Desmond,daarbij lijkt mij de kans ook zeer klein dat Desmond chineese voorouders heeft. Ik zie China verder zeker wel eens voorbij komen maar waarschijnlijk in de nieuwe AC reeks. Ik hoop dan zelf ook op de franse revolutie maar de amerikaanse burgeroorlog klinkt ook fantastisch. Ik heb namelijk laatst nog eens de serie North & South bekeken en daar valt echt veel over te vertellen en het is een zeer intressante maar ook heftige periode. Hoe dan ook het is grotendeels alleen maar gissen over wat het zal worden en we zullen gewoon moeten wachten totdat Ubisoft met het langverwachte antwoord komt.

  12.   
    ..:BlackPanther:..'s avatar

    jaime360gamer schreef, "

    ”..:BlackPanther:..” schreef, "Ik durf al me geld te wedden op china, en waarom? kijk naar de verborgen hints:
    Tijdens embers gaf ezio shao jun een geheim doosje, niemand heeft verder gezegd wat er in zat. en waarom zonder reden een chinees in een italiaanse omgeving gooien?
    De reden is omdat ze verder willen gaan met shao jun, in assassins creed 3 zullen we erachter komen wat er in die doos zat en shao jun had al een achtergrond verhaal, keizer gemenerik ditdat…
    Si assassini? volgen jullie hem? bovendien iedereen zeikt al over china sinds AC2
    "

    Dat zal allemaal wel maar Desmond kan de herinneringen van Shoa Jun niet herbeleven zeg maar want Shoa Jun is geen voorouder van Desmond,daarbij lijkt mij de kans ook zeer klein dat Desmond chineese voorouders heeft. Ik zie China verder zeker wel eens voorbij komen maar waarschijnlijk in de nieuwe AC reeks. Ik hoop dan zelf ook op de franse revolutie maar de amerikaanse burgeroorlog klinkt ook fantastisch. Ik heb namelijk laatst nog eens de serie North & South bekeken en daar valt echt veel over te vertellen en het is een zeer intressante maar ook heftige periode. Hoe dan ook het is grotendeels alleen maar gissen over wat het zal worden en we zullen gewoon moeten wachten totdat Ubisoft met het langverwachte antwoord komt."

    Ik heb nergens gelezen dat desmond geen nakomeling is van shao jun! desmond heeft geen chinese ogen? zn gezicht is eerder geretextured dus kan vast nog een keer

  13.   
    Super Gamer's avatar

    Jullie moesten hier een spoiler alert bij zetten, want ik ben net begonnen met het spelen van Assassin’s Creed Relevations, en het is niet echt fijn om nu al te weten wat er op het eind gaat gebeuren….. 🙁

  14.   
    RockerRoy's avatar

    Mij lijkt china ook wel echt vet. Inderdaad is Amerika het meest logische voor Desmond’s tijd, maar dat hoeft niet te betekenen dat de story ook naar Amerika gaat in de animus. Ze hebben tenslotte al de locatie van de grand temple gevonden, ze hebben eigenlijk geen informatie van de animus meer nodig. Dan is er alleen nog het probleem dat Desmond niet aziatisch is…

  15.   
    DutchmanDevil's avatar

    geef mij maar china met een vette ninja stijl:D

  16.   
    GamerJaime's avatar

    Super Gamer schreef, "Jullie moesten hier een spoiler alert bij zetten, want ik ben net begonnen met het spelen van Assassin’s Creed Relevations, en het is niet echt fijn om nu al te weten wat er op het eind gaat gebeuren….. 🙁 "

    Ja das toch logisch? Het gaat over AC3 van volgend jaar logisch dat er dan ook teruggekeken wordt naar de vorige AC game(s).Als je Revelations nog niet gespeeld hebt lijkt het mij niet slim om dan als iets over het volgende deel te gaan lezen ivm spoilers.

  17.   
    ..:BlackPanther:..'s avatar

    Super Gamer schreef, "Jullie moesten hier een spoiler alert bij zetten, want ik ben net begonnen met het spelen van Assassin’s Creed Relevations, en het is niet echt fijn om nu al te weten wat er op het eind gaat gebeuren….. 🙁 "

    een chinees bezoekt ezio, mijn god! ik hoop dat ik het verhaal niet heb verpest voor je -.-, en dat is embers de film niet de game

  18.   
    HashtagMcSwag's avatar

    ..:BlackPanther:.. schreef, "

    ”Super Gamer” schreef, "Jullie moesten hier een spoiler alert bij zetten, want ik ben net begonnen met het spelen van Assassin’s Creed Relevations, en het is niet echt fijn om nu al te weten wat er op het eind gaat gebeuren….. 🙁 "

    een chinees bezoekt ezio, mijn god! ik hoop dat ik het verhaal niet heb verpest voor je -.-, en dat is embers de film niet de game"

    Hij heeft het denk ik over het einde van revelations (spoiler) weetwel dode altair? Ezio praat tegen desmond, en vervolgens een filmpje van venietging aarde, en dan desmond die wakker wordt. Mij lijkt londen in de tijd van sherlock holmes (ik weet niet precies waarneer 😛 ) echt helemaal brilljant 8)

  19.   
    lesroom's avatar

    alles lijkt mij heel erg goed behalve amerika :S zeker weer een aanrader

  20.   
    ShadyXL's avatar

    Wat dacht je van.. Deels in Amerika met Desmond, deels in China en daar ontdekt die “ancestor” iets dat hem richting Egypte stuurt en dat ie daar iets moet doen.
    Ik weet niet meer waar, maar ik had ergens gelezen dat er misschien 2 locaties zouden zijn, dus het kan best zijn dat ze vanuit China naar Egypte gaan. (AC:B > AC:R -> Italië > Turkije)

    Ik hoop in ieder geval dat we wat meer kunnen doen met Desmond.

  21.   
    ..:BlackPanther:..'s avatar

    Ja wat denken jullie van somalie? XD game of the year!

  22.   
    JeroenGamer's avatar

    China:

    -Iedereen vergeet dat Lucy gestabt is door Desmond en dat zij mischien ook nog leeft, Shoa Jun zou mischien ook wel een voorouder van Lucy kunnen zijn.

    Amerika:

    -Voor Amerika zijn er veel aanwijzingen maar toch lijkt het mij niks om als voorouder van Desmond in de Amerikaanse burgeroorlog rond te lopen, want ik vondt het al niks dat er zoveel pistolen in Assassin’s Creed kwamen.
    Want in burgeroorlog werdt er veel met geweren gevochten en ik vindt dat Assassin’s Creed niet te veel geweren moet krijgen en dat ze het bij zwaarden moeten laten.
    -De symbolen passen goed bij Amerika want de het ene logo linkt naar de biljetten van nu ( Desmond )
    en het andere symbool linkt naar de munt van het verleden ( Voorouder )

    Egypte:

    -Lijkt mij interessant ook zijn hier veel aanwijzingen naar zoals de eerste screenshot/artwork die naar buiten werdt gebracht bij brotherhood was een plaatje van een assassin voor een piramide met een vogel op zijn schouder.

    Frankrijk:

    -Zelf lijkt het mij hier ook niks omdat er in de gevonden jaartallen ook veel met geweren gevochten werdt.
    -De symbolen linken wel naar frankrijk. maar toch passen ze meer bij amerika.

    2 lokaties:

    Het kan ook zijn dat je op 2 locaties bent.
    Met Lucy in de animus in china.
    Met Desmond in het heden ( In Assassin’s Creed ) in amerika opzoek naar de grand temple.
    Dit lijkt mij heel logisch want dan kan Lucy in de animus naar aanwijzingen zoeken en dan kan desmond in het heden ( in Assassin’s Creed ) naar de grand temple zoeken.

    Conclusie:

    -De game wordt zowieso weer awesome zoals elke andere Assassin’s creed game, het duurt alleen zolang voordat er weer een nieuwe game komt maar het is het wachten waard.
    Tot dan lekker blijven speculeren over de locatie en de rest van de verhaallijn.

    Eigen mening:

    Mijn favoriet wordt denk ik toch China of mijn 2 locaties theorie.

  23.   
    Sem_The_Man's avatar

    Ik denk dat Frankrijk wel vet is.
    Ik vond het altijd leuk in AC 2 dat het zich in Italië afspeelde, dus weer een Europees land lijkt me leuk. 😛

  24.   
    jeroen1106's avatar

    wat nou als het niet af zou spelen in de bekende geschiedenis? wat als je in de animus een mens uit de tijd van de eerste beschaving zou spelen, om de geheimen van de grote tempel te vinden, zodat desmond vervolgens de grote tempel kan vinden of openen?

  25.   
    Erwar's avatar

    In de tijd van de musketiers lijkt me ook leuk

  26.   
    Moon-Hero's avatar

    Ik hoop op egypte maar ik denk dat het Frankrijk is. 🙄