Gamersnet.nl

PlayStation Vita maakt minder goede start door dan Nintendo 3DS

Eerder hadden we bericht dat de PlayStation Vita 700.000 keer verscheept is in Japan. Oorspronkelijk stond dit aantal gepland op 500.000 exemplaren, maar vanwege de grote pre-order-aantallen zou dit aantal zijn opgeschroefd naar het eerder genoemde getal. De daadwerkelijke verkoop van het apparaat, doet het echter minder goed dan deze cijfers doen vermoeden. Veel winkels hebben nu namelijk een overschot aan de PlayStation Vita in hun schappen staan.

In de eerste twee dagen dat de handheld van Sony in de winkelschappen kwam te liggen, namelijk 17 en 18 december, ging de PlayStation Vita ongeveer 321.400 keer over de toonbank, aldus cijfers van Enterbrain, de uitgever van het Japanse gamesblad Famitsu.


Op het eerste gezicht wellicht een mooi aantal, maar wanneer we dit getal vergelijken met de eerdere verwachtingen en de verkoopcijfers van Nintendo’s 3DS, valt dit toch fiks tegen. De Nintendo 3DS verkocht volgens Enterbrain namelijk in diens eerste twee dagen 371.300 keer. Wanneer we inzien dat de PlayStation Vita ook nog eens in de decembermaand is verschenen, en de Nintendo 3DS het met een release in februari heeft moeten doen, vallen deze aantallen al helemaal tegen.

Let wel: dit betreffen enkel de verkoopcijfers van de eerste twee dagen in Japan. Of de PlayStation Vita toch meer zal verkopen en hoe het in het Westen met het apparaat zal gaan, is vanzelfsprekend nog onduidelijk.

Wil je meer lezen over het nieuwste apparaat van Sony, lees dan nog snel door wat je hiervan kunt verwachten in onze Fast Forward!