Gerucht: Wii U zal tijdens de CES al getoond worden

CNET, een grote site over technologie en gerelateerde onderwerpen, meldt dat Nintendo haar Wii U zal laten zien op de Consumer Electronics Show januari volgend jaar. Dit is in strijd met eerdere geruchten, waarin werd gezegd dat de nieuwe console getoond zou worden op de E3 van 2012.

Voordat je té enthousiast wordt, moet wel bedacht worden dat vorig jaar ook gezegd werd dat de 3DS op de CES gepresenteerd zou worden. Die geruchten werden later ontkracht door de organisator van de show, CEA.

Dit nieuws volgt op eerdere speculatie dat de Xbox 720 zou worden onthuld op de CES 2012.

Nintendo onthulde de Wii U tijdens de E3 van dit jaar en schepte toen een hoop verwarring. Ze focusten zich tijdens de presentatie zó op de tablet controller, dat onduidelijk werd of die controller de console zelf zou zijn. Dit bleek uiteindelijk niet zo te zijn; er komt gewoon een base console met de controller. Het Japanse bedrijf zei eerder al dat het plannen had om de Wii U opnieuw te presenteren op de E3, net voor haar release later in 2012.

EA, Ubisoft, THQ, Namco, Codemasters en Tecmo Koei zijn een aantal third-party-ontwikkelaars waarvan bekend is dat ze games maken voor de console.

De CES vindt plaats van 10 tot 13 januari 2012 in Los Angeles.

 1.   
  Hitman047's avatar

  Marketing-technish lijkt de E3 me een beetje laat voor een release eind 2012. Mits ze een goede Build hebben, komt de CES dan beter uit. 😉

  Maar ja, gezien de ontzettend vage presentatie op de E3 van dit jaar, en de zwaar tegenvallende lancering van de 3DS (inmiddels gaat dat beter) weten we allemaal dat marketingtechniek niet Nintendo’s sterkste punt is de laatste tijd. 😳

 2.   
  Baspower's avatar

  Helaas zal er niks nieuws getoond worden..

 3.   
  fdennis's avatar

  Als ik zie hoe erg de nintendo fans worden genaaid met de 3ds weiger ik dit nog te halen. Straks koop je zon ding voor 400 euro en 2 maanden later kan je em ook voor 250 krijgen.