Nieuwe Pokémon-game laat samurai naast Pokémon strijden

Door het Jump Festa-evenement in Japan is een nieuwe Pokémon-game onthuld. Het betreft Pokémon + Nobunaga’s Ambition, een uniek en volledig onverwachts cross-over-project tussen de Pokémon-reeks van Nintendo en de strategische Nobunaga’s Ambition-serie van Tecmo Koei. De Nintendo DS-game combineert de geschiedenis van Japan van de late Sengoku-periode met de welbekende gekleurde beestjes, en weet hierbij twee verschillende gameplay-stijlen te combineren. Het spel wordt door zowel The Pokémon Company, alsmede Tecmo Koei ontwikkeld.

[SCREENSHOTS]
Tevens is er een eerste trailer verschenen van de game, die hieronder te bekijken is. Vroege details melden dat de protagonist het personage is met de Eevee. In het spel zul je voor zowel een mannelijk, als een vrouwelijk figuur kunnen kiezen. De belangrijkste krijgsheer is vanzelfsprekend Nobunaga, een figuur die daadwerkelijk heeft bestaan. Zijn partner is Zekrom, bekend van Pokémon Black & White. Andere personages hebben bijvoorbeeld Articuno, Jigglypuff en Mewtwo als hulpjes.

Het spel zal in de lente van volgend jaar verschijnen in Japan, maar gezien de onbekendheid van Nobunaga’s Ambition in het Westen is het niet zeker of wij de game ook mogen ontdekken.

 1.   
  fdennis's avatar

  De pokemon concept van alle poke games behalve de pokemon ranger delen. Vind ik erg tof. Het is heel strategisch en met de tier systeem heb je nooit een pokemon die overpowerd is. Ik vraag me af of dit ook leuk gaat worden en welke platform deze game voor verschijnt.

 2.   
  WesterW's avatar

  Het betreft een Nintendo DS-game. Hij is al een tijd in ontwikkeling, dus vandaar dat het spel niet op de 3DS verschijnt. Mij lijkt het eindelijk weer eens een originele Pokemon-game en persoonlijk kan ik dan ook niet wachten om te zien hoe dit project er uiteindelijk uit zal komen te zien.

 3.   
  painkillers's avatar

  het zou leuk zijn als je je eigen partner kon kiezen.

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Nou ziet er nou niet echt vet uit vind ik laatste stukje van de trailer, Erg jammer ik hoop dat er eigenlijk snel nieuws komt over nieuwe echte pokemon game 🙂

 5.   
  Koen45's avatar

  *hoest* Uitgemolken *hoest*

 6.   
  Tadao's avatar

  Bij t laatste stukje… Evolueerde de mens? XP Maarja, lijkt mij wel leuk, weer eens wat anders, maar eerst meer zien voordat ik oordeel over kopen of niet

 7.   
  Gunrunner120's avatar

  ”Koen45″ schreef, "*hoest* Uitgemolken *hoest*"

  *hoest* gelijk *hoest*

 8.   
  Superwasbeer's avatar

  ”Gunrunner120″ schreef, "[quote=”Koen45″]*hoest* Uitgemolken *hoest*"

  *hoest* gelijk *hoest*[/quote]
  *hoest* *hoest* *hoest* ik ben ziek

 9.   
  JonsoN's avatar

  Dus er waren genoeg pokemon.. dan maar samurai?.. lol

 10.   
  toqeer's avatar

  egt dit is egt te dom voor woorden maak nieuwe characters ofz 😛

 11.   
  superdedupe's avatar

  Ik speel liever een potje schaak dan een pokemon/schaak hybride.

 12.   
  DGonlag2's avatar

  ”Gunrunner120″ schreef, "[quote=”Koen45″]*hoest* Uitgemolken *hoest*"

  *hoest* gelijk *hoest*[/quote]
  *hoest* kan me geen F schelen dat het uitgemolken wordt, als het maar leuk blijft om te spelen*hoest*

  Serieus, wat boeit dat nou? Je hoeft het niet te kopen, en uitmelken is niet erg, als het maar leuk blijft om te spelen. En ik zie in Pokemon spellen genoeg verandering om het te verantwoorden en kan dus geen uitmelkerij genoemd worden. Dit is ook weer heel anders, dus hoezo uitmelkerij?

  Onder uitmelkerij zie ik dat het spel hetzelfde blijft en er geen moeite voor gedaan word. En zo veel geld binnenhalen. Ik vind niet dat dat opgaat voor de Pokemon reeks. En als je vind van wel heb je duidelijk de spellen niet gespeeld of geen aandacht besteed aan de vernieuwingen.

 13.   
  Kenneloth's avatar

  De definitie van uitmelken is Call of Duty. Ik zie geen overeenkomst tussen Pokemon en Call of Duty?

  OT: Leuk om is wat anders te zien.

 14.   
  Fox's avatar

  Kenneloth schreef, "De definitie van uitmelken is Call of Duty. Ik zie geen overeenkomst tussen Pokemon en Call of Duty?
  OT: Leuk om is wat anders te zien."

  Nou…. we gaan eens kijken op het gebied van content . En dan vooral het stuk van hoe veel delen het het zelfde is gebleven met hier een daar kleine veranderingen.

  Call of duty: 6x achter elkaar (van cod3 tot codmw3)

  Pokemon: geen iedee… maar van af blue of red of wat het ook mag zijn tot black en white nu? Of hebben ze nu allweer 2 games uitgebracht die het zelfde zijn maar alleen 1 pokemon anders hebben…

  Geen iedee. Ik zie ook compleet geen verschillen.

 15.   
  Lashrom's avatar

  Niet te vergeten, dit was trouwens tientallen jaren voordat Ash was geboren … 😛
  In de tijd van legendarische Pokemon zoals jullie ook zien.

 16.   
  firehopper211's avatar

  Gaar dat ze voor het eerst een crossover met pokemon maken, al weet ik nog niet hoe dit gaat uitpakken, misschien hadden ze een ander franchise moeten kiezen die wel weer iets bekender is in het westen.

  Los met Nobunaga’s Ambition weet ik niet precies wat die serie precies doet of hoe het er uit ziet.

 17.   
  ShadyXL's avatar

  Lijkt me niet echt iets voor mij.

 18.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Beetje vaag Mewtwo werd gekloond in een laboratorium uit een stuk DNA van mew, ergens rond het jaar 2000 ofzo want toen kwam de film uit en dit speelt zich af ver voordat het 2000 was? sterk??? 🙄

 19.   
  Supreme Stephan's avatar

  Zeer apart concept, maar wel interessant. Mooi dat ze eens wat anders willen doen met Pokémon.