Fast Forward 2012: Grand Theft Auto V

2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer ontzettend veel nieuwe games verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag vertelt Matthijs het een en ander over het aankomende deel in de befaamde GTA-serie.

Eén van de grootste onthullingen dit jaar was natuurlijk het nieuwste deel in de Grand Theft Auto-serie. Naast een heerlijke teaser trailer van GTA V weten we eigenlijk nog vrijwel niets van deze sandbox-game die de harten van vele gamers weer een slag sneller deed slaan bij het zien van de eerste beelden. Toch zal ik proberen om een kort overzicht te geven van de dingen die tot nu toe vast staan en ook een vluchtige blik in mijn glazen bol werpen over de zaken die GTA V verder zou kunnen bieden.

Eén van de meest belangrijke conclusies die uit de reeds vrijgegeven beelden getrokken kunnen worden, is dat we weer terugkeren naar het vertrouwde Los Santos. De stad die we vanzelfsprekend allemaal nog wel zullen kennen uit San Andreas, waarin Los Santos naast twee andere steden een speeltuin bood voor de speler. Deze twee andere steden komen waarschijnlijk niet meer terug in GTA V. In de plaats daarvan zullen we in de game een sterk uitgebouwd en gedetailleerd Los Santos vinden met variërende landschappen rondom de stad om de setting waarin de vele missies zich afspelen, afwisselend te houden. Rockstar maakte dan ook bekend dat GTA V de grootste game ooit zal zijn qua virtuele afmetingen in de geschiedenis van de ontwikkelaar.

The curse of capitalism
Goed, de setting moge dus duidelijk zijn, maar welke verhaallijnen zullen ons in deze vertrouwde doch ook vernieuwde omgeving geboeid moeten houden? Over het verhaal heeft Rockstar zich helaas nog niet expliciet uitgelaten. Een korte omschrijving in een pers statement onthulde een vertelling die zich zou toespitsen op de verraderlijke aantrekkingskracht van de kapitalistische dollar. Hierin zou het hoofdpersonage vermoedelijk een enigszins bemiddelde man zijn die in het zuidelijke, zonnige Californië een nieuwe start wil maken.

[SCREENSHOTS]

In hoeverre het laatste echter op waarheid berust, is echter nog niet zeker. Want in welk hoofd mogen we ditmaal kruipen, in welke schoenen mogen we de virtuele wereld van GTA V betreden? Geruchten spuien alle mogelijke kanten op. Zo zou een Hollywood-acteur gelinkt zijn aan een fragment uit de eerste trailer waarin de pixels een merkwaardige overeenkomst tekenen met de beste man, maar in hoeverre dit op toeval berust, we weten het simpelweg niet. Gamers die San Andreas maar niets vonden vanwege de nadruk op de hele ‘gangstah’-sfeer zullen waarschijnlijk niet teleurgesteld worden. De meeste mensen zijn er van overtuigd dat we ditmaal met een Tommy Vercetti look-a-like figuur door Los Santos kunnen banjeren. Hoewel, de teaser toonde ook mogelijk beelden van een vluchtende Carl Johnson, het hoofdpersonage uit San Andreas.

De sfeer die de game uitademt zorgt bovendien voor felle discussies op vele fora. Mogen we een serieus en rauw verhaal verwachten zoals in GTA IV? Of zullen we ons weer in de meeste gekke en fantasierijke situaties bevinden zoals in San Andreas, waarin hilarische personages als een 60-jarige hippie of een doorgedraaide moorddadige ex in voorkomen? Rockstar lijkt te neigen naar de eerste optie en is van plan de weg te volgen die het vorige deel insloeg. Maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het zonnige Los Santos in vergelijking met een grauw Liberty City geen veranderingen op dat vlak kan en zal bewerkstelligen.

Voorlopige conclusie
Hoe het ook zij, ondergetekende is ervan overtuigd dat GTA V bij hem een ereplaats zal krijgen in zijn gamecollectie. Als groot fan van San Andreas en GTA IV ben ik van mening dat de serieuze inslag, maar ook de vertrouwde en toch ook weer nieuwe locatie een geweldige game moeten vormen waar Rockstar weer hoge ogen mee zal gooien. Een fascinerend verhaal in combinatie met een zonnige, mooie en gigantische zandbak vormen wat mij betreft een garantie voor een top titel.Mijn glazen bol voorspelt ook weer de echte comeback van een te customizen personage en de bekende bendegevechten. En ik voorspel dat we al in 2012 met de game aan de slag kunnen.

Grand Theft Auto V verschijnt op een nog onbekende datum op nog onbekende platformen

  1.   
    bender's avatar

    Een van de grootste? Zeg maar de grootste. 😛 Hiernaar kijk ik echt uit, alleen spijtig dat ze nog niet veel hebben laten zien. 🙁

  2.   
    Hillianii's avatar

    Ik hoop dat GTA V dit zomer uit komt want ik heb er EGT ZIN IN!

  3.   
    Hitman047's avatar

    Is er iemand die niet uitkijkt naar deze game? (lijkt me sterk) 😳

  4.   
    Eazyscape's avatar

    Ik hoop dat er bende gevechten zijn en de hoofd personage CJ is! 😀

  5.   
    Lazar93's avatar

    Geef mij maar een Tommy look a like nog steeds beste personage uit gta.
    en lekkere live the rich life alla vice city.
    en niet dat gangster gedoe 🙂
    Maar heb er alle vertrouwen in.

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    bender schreef, "Een van de grootste? Zeg maar de grootste. 😛 Hiernaar kijk ik echt uit, alleen spijtig dat ze nog niet veel hebben laten zien. :("

    Ja dat is rockstar haha maar hopelijk wat nieuwe beelden op de E3 😀

  7.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Dat word echt de game voor mij als ie in 2012 uitkomt.

  8.   
    Cyb3rp3n0zah's avatar

    Laat deze maar komen.