The Last of Us-stemacteurs bekend in de game-industrie

Het is niet een nieuwe Uncharted, maar een volledig nieuwe IP waar ontwikkelaar Naughty Dog mee bezig is. The Last of Us, een survival-horror in een verwoeste en kille stad, die duidelijk maakt dat de developer van Uncharted zeker aan deze game werkt.

Bekend is nu geworden wie de stemmen in The Last of Us zullen verzorgen en wie tevens de lead designer van de titel is, zo geeft Neil Druckmann, creative lead designer bij Naughty Dog, te kennen in een interview.

Baker VO’ed as Snow in Final Fantasy XIII and XIII-2, Vincent in Catherine, Two-Face in Arkham City and Booker DeWitt in BioShock Infinite.
De personages in The Last of Us heten Joel, de volwassen man in de trailer, en Ellie, een jong meisje dat niets anders kent dan de apocalyptische wereld waarin ze rondzwerft. Deze karakters zullen worden vertolkt door Troy Baker en Ashley Johnson. Johnson is binnen de stemmenwereld van de game-industrie niet erg bekend, maar Troy Baker kunnen we vaak genoeg ‘herkennen’. Hij heeft immers de rollen gespeeld van Two-Face in Batman: Arkham City, Vincent in Catherine, Booker DeWitt in BioShock: Infinite – welke nog moet komen te releasen – en Snow in Final Fantasy XIII en XIII-2.

Er gingen eerder geruchten dat actrice Ellen Page, onder andere te zien in de films Inception en Juno, haar gezicht en stem voor Ellie zou verlenen, maar dit is dus niet waar. De lead designer van The Last of Us is Mark Richard Davies, die we mogen kennen van Enslaved: Odyssey to the West.

  1.   
    BABI-PANGPANG's avatar

    Oh wat grappig joh! Ik ben momenteel weer begonnen aan Final Fantasy XIII en dacht Snow z’n stem al ergens van te herkennen, maar nooit verwacht dat dit misschien zou komen door het spelen van Batman: Arkham City! (aangezien ik de andere spellen waar de stem acteur een rol in bijdraagt niet gespeeld heb)