Fast Forward 2012: Silent Hill: Downpour


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer ontzettend veel nieuwe games verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag vertelt Glenn jullie meer over de nieuwste game binnen zijn favoriete franchise: Silent Hill: Downpour.

Downpour focust zich op een veroordeelde man die de naam Murphy Pendleton draagt, klaar om in de gevangenis gegooid te worden. Onderweg vindt er zich een probleem plaats, waardoor Murphy de kans ziet om te ontsnappen. Of dit echter een goede keus was valt te bezien, want meneer Pendleton komt terecht in de spookstad Silent Hill. Het is echter geen keus; het is of vluchten, of terug de bak in, dus de beste gozer besluit door te lopen. Wat hij echter tegenkomt blijkt een duistere kracht die zijn pet te boven gaat. Het lijkt er op dat er weer een enge Silent Hill ervaring aan zit te komen…

Doordrenkt met koud zweet
Het achtste deel in de serie zal een mix worden tussen de laatste, en tevens niet al te best ontvangen Homecoming, en zal ook weer terug naar haar roots keren. Zo kunnen we aan de slag met een ouderwets gevoel van overleven, wapens die kapot kunnen en een leger aan nieuwe vijanden. Tevens mag er zeker genoemd worden dat Downpour een van de eerste Silent Hill-games is die niet in een bekend deel van de stad afspeelt. Deze keer heeft de hoofdpersoon ook geen duidelijke rol in de stad. Je bent er, en je hebt er maar mee te leven!

Wat Downpour echter zal onderscheiden tussen de voorgaande Silent Hill-games is dat Downpour het element van regen meeneemt in haar gameplay. Zo zal het kunnen voorkomen dat je gedwongen wordt om in een huis te schuilen, omdat er simpelweg niets te zien valt buiten door de harde regen. Ook kunnen wegen overspoeld raken voor een bepaalde tijd, waardoor er vele nieuwe obstakels overwonnen moeten worden. Een nieuw element in de serie zullen sidequests zijn, mede om zo een einde te creëren voor Murphy. Want zoals elke Silent Hill-fan weet, kent bijna elke titel in de reeks meerdere eindes. Wellicht zit er zelfs een coöperatieve modus in, maar dit moet nog bevestigd worden.

Qua geluid neemt Downpour ook een nieuwe wending; veteraan Akira Yamaoka zal deze keer niet de soundtrack verzorgen. Deze taak wordt overgenomen door audio-producer Daniel Licht, bekend van de tv-serie Dexter. Dit bewijst al een klein beetje dat Downpour qua geluid weer een ouderwets enge game wordt, want van geluid moet elke game in de serie het hebben.

[SCREENSHOTS]
Voorlopige conclusie
Kortom, Silent Hill: Downpour laat een donker licht vallen op de al zo duistere spookstad en toont ons hoop op veel horror en puzzelelementen. Muziek zal verzorgd worden door iemand die weet wat hij doet en daarnaast is de terugkeer naar de roots in een modern jasje zeer welkom. Deze winter kan er dus weer lekker gegriezeld worden!

  1.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    Heb de vorige delen niet gespeeld, maar het sprak me wel aan. helaas voor silent hill koos ik voor fear wat in mijn ogen een echte topper is ( alle 3 de delen ), maar deze game lijkt me ook vet