Rayman: Origins presteert niet goed in debuutmaand

Onder leiding van geestelijk vader van Rayman, Michael Ancel, ontwikkelde een kleine team in het grote Ubisoft binnen een jaar tijd het platformspel Rayman: Origins. Het spel moest de gamer het good old 2D-gevoel teruggeven, met daarin de unieke stijl van de originele Rayman.

Voordat het spel zou verschijnen liet Ancel al weten dat de toekomst van Beyond Good & Evil 2 al af zou hangen van het succes van Rayman: Origins. Het lijkt erop dat het lot van dit spel nu aan een zijden draadje hangt, aangezien Rayman: Origins in zijn eerste maand op de Amerikaanse markt amper 50.000 keer over de toonbank is gegaan. In verhouding, Super Mario 3D Land was in november goed voor 625.000 verkochte exemplaren in de V.S.

Rayman: Origins lijkt de dupe te zijn geworden van de drukke novembermaand qua toptitels. Aan de kwaliteit kan het namelijk niet liggen, Wester was erg te spreken over de game in zijn review.

 1.   
  Jelkey's avatar

  jammer, want dit is echt een toptitel, heb veel lol beleefd bij mn neef met deze game

  ik zou hem zelf dan ook gekocht hebben als hij op pc was uitgekomen, maar helaas…

 2.   
  Ariose's avatar

  People, laat een van de beste titels van dit jaar niet ondersneeuwen, koop hem en je hebt er gegarandeerd plezier van!

 3.   
  Intersivety's avatar

  Ik heb deze zelf bij de Gamescom mogen spelen, het was echt een topgame! Helaas in deze tijd van het jaar kwamen er vele grotere titels uit zoals: Modern Warfare 3, Battlefield 3, Skyrim en nog veel meer. Daarom is deze game een beetje verwaarloosd.

 4.   
  Superwasbeer's avatar

  Hij is leuk hoor 🙂 voor met meerdere mensen

 5.   
  Rise Against's avatar

  Zo jammer,want het is echt een hele leuke game. Ik weet niet wat Ubisoft bezielde om de game in November uit te brengen met al die ‘blockbuster’games.

 6.   
  See4urSelf's avatar

  Ik heb hem gekocht en hij is magistraal. Geweldige visuals en een goeie soundtrack. Gameplay niet perse ouderwets. Maar nostalgie voert wel de boventoon 🙂

 7.   
  soldierarjan's avatar

  Ik wil hem gaan halen als de prijs gaat zakken en heb nu nog zoveel top titels te spelen.
  Ubisoft had Rayman origins beter in jan of feb uit kunnen brengen dit had iedereen ze wel kunnen vertellen dat de verkopen slecht zouden zijn in nov want er kwamen toen veel interresanter titels uit.

 8.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  ik denk niet alleen door de december/novembertitels, wel voor een groot deel, maar de serie is ook deels kapot gemaakt door de konijnen.

  Noem me gek maar ik denk dat er veel mensen zijn die het vertrouwen zijn verloren het zal een tijdje duren voordat rayman echt weer in komt zoals vroeger

 9.   
  -050- Critical's avatar

  sorry rayman ik haal je deze week nog 😳 P.S. (stiekem hoopte ik dat ik hem van GN Kreeg)

 10.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  gameshark schreef, "ik denk niet alleen door de december/novembertitels, wel voor een groot deel, maar de serie is ook deels kapot gemaakt door de konijnen.
  Noem me gek maar ik denk dat er veel mensen zijn die het vertrouwen zijn verloren het zal een tijdje duren voordat rayman echt weer in komt zoals vroeger"

  Die tijd komt er niet meer, ze hadden niet weer terug naar 2d moeten gaan.

 11.   
  See4urSelf's avatar

  I_Eat_Noobsz schreef, "

  ”gameshark” schreef, "ik denk niet alleen door de december/novembertitels, wel voor een groot deel, maar de serie is ook deels kapot gemaakt door de konijnen.
  Noem me gek maar ik denk dat er veel mensen zijn die het vertrouwen zijn verloren het zal een tijdje duren voordat rayman echt weer in komt zoals vroeger"

  Die tijd komt er niet meer, ze hadden niet weer terug naar 2d moeten gaan."

  2D komt deze game het best tot zijn recht. 3D is leuk hoor, maar het past neit bij het rayman universum. Kijk naar Sonic, zijn overgang naar 3D is ook niet goed gegaan.

 12.   
  Coldkiller_NL's avatar

  Jelkey schreef, "jammer, want dit is echt een toptitel, heb veel lol beleefd bij mn neef met deze game
  ik zou hem zelf dan ook gekocht hebben als hij op pc was uitgekomen, maar helaas…"

  Je hebt hem ook voor de Wii!