Nieuwe regisseurs in de race voor Thor 2

Patty Jenkins had bijna haar deal rond om het stokje over te nemen van regisseur Kenneth Brannagh voor de Thor sequel. Creatieve meningsverschillen stonden helaas aan de basis om niet te tekenen voor het vervolg. Binnen het Marvel universum is dit niet de eerste keer.

Edward Norton, de titelfiguur in The Incredible Hulk, kwam niet in aanmerking voor de rol in The Avengers vanwege dezelfde redenen. Regisseur Jon Favreau had na Iron Man 1 en 2 ook dezelfde gedachten en fungeert voor de derde film enkel als producer.

Marvel heeft daarom al enige tijd de tactiek om filmmakers te kiezen die zichzelf nog moeten bewijzen. Ze halen alles uit de kast om een fris verhaal te vertellen maar doen dit wel onder zware druk van Marvel zelf. Zo heeft de comicgigant twee ervaren tv-regisseurs in gedachte.

Alan Taylor en Daniel Minahan hebben zichzelf al bewezen dankzij afleveringen van Mad Men, Game of Thrones en Deadwood. Regisseurs die dus weten hoe je binnen een bestaand en groter verhaal kan werken. Het script voor Thor 2 zal worden bewerkt en gaat over de volgende avonturen van de God of Thunder na zijn ontmoeting met de Avengers.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren