Fast Forward 2012: Paper Mario 3DS


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag vertelt Jonah over het aankomende Mario-avontuur van papier!

Paper Mario 3DS is de allereerste titel binnen de serie voor een handheld en dat is natuurlijk een bijzondere gebeurtenis. Het is natuurlijk de grote vraag door welke voorganger deze draagbare variant beïnvloed zal worden. Laten we eens vooruitblikken op het nieuwste, papieren avontuur van onze loodgieter…

Terug naar de oorsprong
De Wii-variant binnen de serie, Super Paper Mario, werd niet door iedereen even goed ontvangen, want het geliefde, turn-based gevechtssysteem was niet langer te vinden in de game. Daarnaast kregen we voor het eerst allerlei platform- en puzzelelementen, waardoor er minder sprake was van een echte RPG. Want laten we niet vergeten dat de allereerste Paper Mario, afkomstig van de Nintendo 64, een volwaardige RPG is.

De liefhebbers kunnen hun hart ophalen, want de 3DS-variant maakt wederom gebruik van het turn-based gevechtssysteem. Toch wordt deze versie een klein tikkeltje beïnvloed door Super Paper Mario, want we mogen ook weer puzzelen en springen. Laten we hopen dat er een goede balans wordt getroffen tussen alle elementen, zodat alle liefhebbers onder ons tevreden gesteld kunnen worden.

[SCREENSHOTS]
Enkele veranderingen
Sommige basisprincipes zullen alsnog aangepast worden, zodat de 3DS optimaal benut kan worden. Een voorbeeld hiervan is een verbeterde visuele stijl, die een sterker 3D-effect weet te bieden. Daarnaast is de interface nog geoptimaliseerd, waardoor je veel sneller commando’s kunt geven en verder worden er speciale stickers toegevoegd aan de game, die dienen als power-ups om voorbij allerlei obstakels te komen. Wat ons verder te wachten staat in dit avontuur moeten we helaas nog ontdekken.

Voorlopige conclusie
Paper Mario 3DS combineert oude met nieuwe elementen, waardoor de ervaring erg fris kan worden. Als een goede balans getroffen wordt tussen het platformen, puzzelen en de RPG-elementen, dan kunnen alle fans tevreden gesteld worden. Vooralsnog lijkt deze handheld-versie erg interessant te worden, al is er jammer genoeg nog niets bekend over het verhaal. Wanneer en waar speelt deze titel zich af? We moeten nog even geduld hebben.

Paper Mario 3DS verschijnt eind 2012.

 1.   
  Zeeha's avatar

  Ben erg bneieuwd naar deze game !

 2.   
  ckerigon's avatar

  Ik kijk hier echt naar uit 😀

 3.   
  Vlinder_'s avatar

  Hier kijk ik ook wel naar uit 😀

 4.   
  Whardian's avatar

  Ik ben ook wel benieuwd! Ik heb nog leuke herinneringen aan de Nintendo 64 versie, die is werkelijk geniaal. Alleen bij Super paper Mario op de Wii vond ik dat de sfeer helemaal anders was. Misschien dat dit deel dat weer helemaal recht trekt. 🙂

 5.   
  toqeer's avatar

  wow dit ziet er wel vet uit kijk er naar uit 😆

 6.   
  Intersivety's avatar

  Ziet er goed uit, khoop dat het een leuke game word 8)

 7.   
  Wanted3131990's avatar

  Dit kan een goede reden zijn om eventueel toch alsnog misschien een 3ds aan te schaffen 😉