Fast Forward 2012: Ninja Gaiden 3


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag werpen we onder andere een blik op een game die emmers bloed combineert met stoere ninja.

Tomonobu Itagaki is vooral bekend van de Dead or Alive-games, waar hij zijn passie voor de vrouwelijke rondingen in kwijt kon. Een andere liefde van de Japanner zijn ninja’s en niet geheel verrassend is hij dan ook de man achter de moderne Ninja Gaiden-reeks. Itagaki verliet echter na het tweede deel ontwikkelteam Team Ninja en heeft inmiddels zijn eigen studio opgericht, waardoor Ninja Gaiden 3 dus het eerste deel is zonder de bekende man met de zonnebril aan het roer. Naar alle verwachting zal de game nog steeds de kernwaarden van de reeks bewaren en net zo uitdagend en gewelddadig zijn als de vorige twee delen.

Bloederige arm en emoties

Ryu Hayabusa heeft een beetje een probleempje in het derde Ninja Gaiden-deel, want de linker arm van de gespierde man is door zijn vijanden vervloekt. Geen monsterlijke of demonische tegenstanders als hoofdvijanden deze keer, want menselijke alchemisten, gehuld in bloedrode gewaden, hebben het op de ninja voorzien, en zullen in dit avontuur dan ook je grootste tegenstanders zijn. De vloek zorgt ervoor dat Ryu elk beetje haat van de personen die hij afslacht zelf ook voelt. Er zit dus niet alleen actie in het nieuwste Ninja Gaiden-deel, ook zullen we worden voorzien van een dosis emotie, iets wat de reeks zeker ten goede komt.

Yosuke Hayashi, hoofd van Team Ninja, heeft meegedeeld dat Ryu ditmaal een duistere held is. Om de game te halen, moeten je handen namelijk wel bebloeden, want de speciale aanvallen raken ook tegenstanders die wegvluchten. Regelmatig zul je dus bezig zijn met acties, die tegen je rechtvaardigheidsgevoel in druisen en daar zal het spel zich dan ook op richten. Je probeert dan wel de juiste dingen te doen, maar soms moet je hiervoor ook slechte dingen uitvoeren, een principe wat best interessant kan gaan worden.

[SCREENSHOTS]

Nieuwigheden

Ook qua gameplay zijn er nieuwigheden te vinden in Ninja Gaiden 3. Zo is het nu mogelijk te sliden om dichterbij je tegenstanders te komen en kun je op muren klimmen door gebruik te maken van kunai. Daarnaast zijn enkele subtielere elementen aan het vechtsysteem toegevoegd, zoals ultieme vaardigheden die je nu als onderdeel van een combo kunt gebruiken. Een nog grotere toevoeging is de multiplayermodus die de game zal bevatten. Ninja Gaiden Sigma 2 kende deze al wel, maar echt uitgebreid was deze niet te noemen. In dit derde deel zul je het in death matches opnemen tegen andere ninja en zul je het uiterlijk en de stem van jouw personage aan kunnen passen. Het is hierbij tevens mogelijk om, wanneer je gevangen wordt, zelfmoord te plegen, waarmee je de tegenstander diens potentiële punten kunt ontnemen.

Voorlopige conclusie

Ninja Gaiden 3 belooft hetzelfde te doen als diens voorgangers door veel geweld en een hoge moeilijkheidsgraad te bieden, maar belooft dit wel degelijk aan te vullen door enkele betekenisvolle elementen. Een multiplayer-modus, nieuwe vaardigheden, een meer gestroomlijnde gameplay en een plot met meer emotie, zijn slechts enkele nieuwigheden die we in Ninja Gaiden 3 kunnen verwachten.

Ninja Gaiden verschijnt maart volgend jaar op de PlayStation 3 en Xbox 360. De game zal later ook op de Wii U verschijnen.

  1.   
    Dude…'s avatar

    bedoel je niet zijn rechter arm? zie foto’s 😀 moet deel 2 spelen, maar het dit wordt zeker wel een bazen spel!