Nieuwe Xbox Dashboard gaat gepaard met Windows Phone 7-app

Morgen zal Microsoft het nieuwe Dashboard voor de Xbox 360 lanceren en tegelijkertijd zal ze de gratis Xbox Companion-app voor hun mobiele OS Windows Phone 7 uitbrengen.

De app zal Bing bevatten, die het mogelijk maakt om content te zoeken op Xbox Live Marketplace. Ook kun je via je telefoon een film, TV-serie, game of app op de aangesloten console starten, alsmede muzikale controls als play, pauze, voor- en terugspoelen van video- en muziek op de Xbox 360 uitvoeren, aankopen doen en navigeren door de console.

Daarnaast kan je via de app zien wat je vrienden op het moment doen, Achievements en recent gespeelde games bekijken en meer.

De Dashboard-update introduceert de nieuwe Metro-interface (die ook op Windows Phone 7 en Windows 8 zit) en Bing-zoekfunctionaliteit. Ook zijn de bewegingscontrols van Kinect verbeterd en zullen een hoop televisiezenders en mediadiensten als BBC en YouTube content gaan bieden.

 1.   
  Tom's avatar

  Toch wel erg benieuwd geraakt naar de nieuwe app. Ben tot nu erg te spreken over het aanbod van apps en Xbox LIVE games die verschenen zijn op Windows Phone 7! ๐Ÿ™‚

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik ben benieuwd naar die metro interface voor de 360, Ik vind de hele metro interface op windows 8 echt helemaal niks kan er niet aan wennen hoop dat het geen verplichting word op de pc anders ben ik weg.
  Verder vind ik Windows Phone 7 ook helemaal niks ik kan er maar niet aan wennen, Android, IOS, Symbian nieuwe versie kan ik echt heel makkelijk mee overweg, Maar goed wel leuk dat ze het combineren maar voor mij is het helemaal niks die metro interface.

 3.   
  Broodbeleg's avatar

  ”Carlos0_0″ schreef, "Ik ben benieuwd naar die metro interface voor de 360, Ik vind de hele metro interface op windows 8 echt helemaal niks kan er niet aan wennen hoop dat het geen verplichting word op de pc anders ben ik weg.
  Verder vind ik Windows Phone 7 ook helemaal niks ik kan er maar niet aan wennen, Android, IOS, Symbian nieuwe versie kan ik echt heel makkelijk mee overweg, Maar goed wel leuk dat ze het combineren maar voor mij is het helemaal niks die metro interface."

  1) Het is geen verplichting en 1 seconde googlen zou je dat opleveren
  2) Wat is er nou niet aan te wennen aan WP7? Huge tiles die alle info geven die je wilt. Een stuk overizchtelijker dan al die losse icoontjes en widgets van overige OS’en
  3) Geef het eerst een kans voordat je het meteen afschrijft. ๐Ÿ™„

 4.   
  Battlefield Devil's avatar

  als YOUTUBE maar in NL verschijnt, GRATIS !!! ze zullen er wel weer bakken met geld voor gaan vragen, gierige trolletjes ๐Ÿ˜ก