Bethesda: patches met meer zorg aanpakken in het vervolg

De problemen die consoleversies ondervinden met The Elder Scrolls V: Skyrim zijn er na de afgelopen week gelanceerde patch niet echt beter op geworden. Sterker nog, patch 1.2 maakte van Skyrim een klein zooitje met onder andere draken die plotseling achterstevoren konden vliegen.

Het leverde Bethesda een hoop nijdige gamers op die nu eindelijk eens normaal van hun pareltje willen gaan genieten. Bethesda haastte zich dan ook om zich te verontschuldigen en benadrukt dat ze alles aan het werk zetten om de problemen zo snel mogelijk weer op te lossen. Bovendien gaf de ontwikkelaar aan dat ze in het vervolg met meer zorg een update zullen aanpakken.

We’ve also realised that with the millions upon millions of people playing Skyrim, we need to treat our updates with greater care. If we get too aggressive trying to fix a minor issue, we run a risk of breaking something larger in a game like this.

To be safe, we are prioritising code side fixes right now over data fixes. Quest and balance issues are usually data, and those will start rolling in a large way with the January updates.

Om die reden zal het oplossen van code-gerelateerde problemen nu even voorrang krijgen bij Bethesda. Data-gerelateerde zaken zoals queesten zullen vanaf januari weer in toenemende mate aangepakt worden.

Sowieso belooft Bethesda Skyrim zeer goed te ondersteunen met een regelmatige stroom aan kleine en grote updates die de speelervaring van de gamer blijvend moeten verbeteren. En nu maar hopen dat de huidige problemen ook op korte termijn kunnen worden opgelost.

 1.   
  Masuromox's avatar

  Ik moet zeggen de lag problemen bij de ps3 zijn nu wel weg en dat van die draken is in het begin best grappig, alleen nu heb ik draken die maar niet willen landen waardoor ik ze dus niet dood krijg

 2.   
  fdennis's avatar

  @masuromox

  Ik heb nog steeds stotterende beelden op de PS3. Het is wel minder dan voor de patch maar dit kan gewoon niet vind ik. Ook loopt de game nog steeds geregeld vast bij mij waardoor ik ermee ben gekapt totdat het vast lopen eens een keer is afgelopen. Tis namelijk zeer vervelend als je een half uur ergens mee bezig bent en de game loopt dan vast.

 3.   
  soulzx3's avatar

  ik speel dan op de xbox maar heb ook al een aantal keren gehad dat het spel gewoon spontaan vast liep 1x was het gewoon te erg ik was al 2 uur bezig met een quest toen liep die vast tussendoor vergeten te saven alles kwijt nu ben k gewoon gestopt tot er eindelijk goeie fixes zijn

 4.   
  yostiemontana's avatar

  Jammer dat zo’n geweldig spel dit soort problemen ondervind. Ik weet wel dat spellen altijd last zullen hebben van probleempjes, maar dit is wel vervelend aan het worden. Gelukkig heb ik nog nooit problemen gehad met vastlopen etc. Maar voorlopig blijft de internetkabel netjes naast mun xbox liggen als ik ga spelen ๐Ÿ˜›

 5.   
  MasterHessel's avatar

  ik speel op de Xbox, maar ze zouden toch die loading screens aanpassen? op het begin vond ik het niet zo erg, maar ben nu bezig met side quests enzo en moet veel bij huisjes naar binnen waar ik dan weer een loading screen krijg wat wel lang duurt..:(

 6.   
  MaxDamage_NL's avatar

  Zeurzeurzeur, ik heb nog nooit, NOOOOOIIIT(op die save file lag van de PS3 na dan) een probleem gehad met Skyrim, geen glitches, niets.

 7.   
  darkclown's avatar

  MaxDamage_NL schreef, "Zeurzeurzeur, ik heb nog nooit, NOOOOOIIIT(op die save file lag van de PS3 na dan) een probleem gehad met Skyrim, geen glitches, niets."

  En omdat jij nog nooit problemen hebt gehad, zeurt de rest? Sure thing bro….

 8.   
  tomson71's avatar

  Het spel zit idd vol bugs, moet je maar eens op je paard gaan rijden, dan sta je ineens weer half in het decor, dan kijk je ineens aan de onderkant van wat een huisje had moeten zijn, te voet heb ik er weinig problemen mee, het enige waar ik me verder echt aan stoor zijn de laattijden, ik zit meer naar laadschermen te kijken dan dat ik aan het spelen ben, vooral in dorpjes is het reuzevervelend, ieder huisje heeft een laadscherm, allemaal rond 15-20 sec, in het begin viel het nog wel mee, maar hoe langer ik speel, hoe langer de laadttijden worden, wel vreemd eigenlijk, toen ik net begon duurde een laadscherm hooguit 5 sec, nu 15-20 sec, straks 50-60 sec?

 9.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Ben ik even blij dat ik hem voor de pc heb. Loopt heerlijk op ultra. ๐Ÿ˜›

 10.   
  nickykolkie's avatar

  ”soulzx3″ schreef, "ik speel dan op de xbox maar heb ook al een aantal keren gehad dat het spel gewoon spontaan vast liep 1x was het gewoon te erg ik was al 2 uur bezig met een quest toen liep die vast tussendoor vergeten te saven alles kwijt nu ben k gewoon gestopt tot er eindelijk goeie fixes zijn"

  Er zijn 3 autosaves dus het kan echt niet zijn dat je alles kwijt bent. Behalve als je die autosaves ook kwijt bent.

 11.   
  Bones's avatar

  Ik heb weinig problemen, hij is me 3 of 4 keer vastgelopen, 1 keer een draak gehad die zijn ziel bij zich hield en soms lagged die een beetje.

  Net wat tomson71 ook heeft, valt mij ook op dat de laadtijden naarmate ik verder kom langer worden.
  Maar tot nu toe lijken de klachten op fora erger dan dat ikzelf ervaar.

 12.   
  toeter83's avatar

  lag is weg nij mij maar hij loopt nu continue vast.

 13.   
  freakTW's avatar

  ze moeten echt is deftige patches gaan maken .want anders is dit niet the best game of the year for me xd ikzelf vind dat die laadtijden zeer irritant zijn. endan nog draken die achterstevoren vliegen ๐Ÿ˜• da gaat er over gewoon. weer wachten tot dat weer gefikst is ๐Ÿ˜ก

 14.   
  RockerRoy's avatar

  Ik heb tot nu toe nog weinig problemen ondervonden met mijn Skyrim voor de Xbox 360. Alleen draken die achterstevoren vliegen en glitchen zijn zeer irritant, ook al zijn dat er misschien maar een stuk of 3 in het spel (Volgens mij enkel de draken die de Thu’um walls op bergen verdedigen). Verder heb ik alleen gehad dat ik bij een bepaalde quest een gem niet kon activeren, waardoor ik een vorige save file moest laden.

  Het spel is ook pas een keer gecrasht, terwijl ik toch al level 33 ben. Terwijl mijn fallout games nu nog steeds om de haverklap crashen, dus in dat opzicht vind ik dat Skyrim het toch best goed doet voor zo’n enorme game.

 15.   
  tomson71's avatar

  Da ze maar eens opschieten met een goede patch, kutspel is 5 keer vastgelopen vanavond, ben het knap beu aan het worden, zo breng je gdv toch geen spel uit….