Fast Forward 2012: Ni no Kuni: Wrath of the White Witch


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag krijgen we meer informatie over een uniek samenwerkingsproject.

Wanneer we het in het Westen over anime hebben komen bij de meeste mensen waarschijnlijk de volgende twee gedachten op: vunzige hentai en de films van Studio Ghibli. Laatstgenoemde heeft namelijk bijna alle tekenfilms gemaakt die populair zijn geworden in het Westen, zoals Spirited Away en Howl’s Moving Castle. Erg bijzonder dus, dat gamesontwikkelaar Level-5 het voor elkaar heeft gekregen een samenwerkingsproject te maken met deze succesvolle filmproducent. Ni no Kuni: Wrath of the White Witch, zoals de game in het Westen zal heten, belooft zowel een sterke RPG, als een trip door een heerlijke Ghibli-film te worden.

Ghibli

Studio Ghibli is opgericht in 1985 en richt zich volledig op het maken van tekenfilms. De echte doorbraak in het Westen kwam met Spirited Away, die de Oscar voor Beste Animatiefilm van 2001 heeft weten te scoren. Sindsdien was de naam Ghibli onmiskenbaar vastgeketend aan het begrip anime, vanwege de hoge kwaliteit van het cinematografische werk van de studio. De films kenmerken zich door een kleurrijke, soms kinderlijke stijl, maar bevatten wel enorm veel details. De grafische stijl van Ni no Kuni bevat precies dezelfde aspecten, waarin we ons volgend jaar zullen wanen in een Ghibli-film.

Dit wordt nog eens versterkt door de personages, die tevens typisch zijn voor het werk van de bekende Japanse filmstudio. Grote pratende katten, demonische vrouwen en zeer jonge helden: het mag allemaal niet ontbreken in Wrath of the White Witch. Daarnaast verzorgt Joe Hisaishi, de componist die verantwoordelijk is geweest voor het overgrote deel van de Ghibli-films, de muziek van de game. Alle aspecten van Ni no Kuni gaan er dus hopelijk voor zorgen dat we de volledige Ghibli-ervaring zullen krijgen; eentje waar je ditmaal zelf deel van uit zult maken.

[SCREENSHOTS]

Wraak van de witte heks

Ni no Kuni vertaalt zich letterlijk als het ‘land van twee’, maar betekent in feite ‘de tweede wereld’. Niet geheel verrassend dus, dat je in de game naar een magisch land zult reizen. Echter, deze blijkt een parallelle wereld te zijn. Het spel draait om de dertienjarige Oliver, wiens moeder plotseling overlijdt. Wanneer de pop die hij ooit van zijn moeder heeft gekregen, door de tranen van de jongen tot leven komt, vertelt deze over een unieke wereld. Hierin kan Oliver wellicht zijn moeder terugvinden. Bijzonder is dat de jongen in de parallelle wereld allerlei figuren en personages tegenkomt die hij in de echte wereld ook kent, wat voor een interessant plot kan zorgen.

Zoals een echte RPG betaamt, zul je in Wrath of the White Witch ook geregeld moeten vechten. Het spel bevat gevechten, waarin je vrij kunt rondlopen om zo aanvallen te blokkeren, maar niet continu aan het slaan bent. Zo zul je ondertussen je commando’s moeten kiezen. Natuurlijk zijn er ook genoeg speciale vaardigheden die je helpen om je tegenstanders het loodje te laten leggen.

Voorlopige conclusie

Iedereen die een Ghibli-film heeft gezien, snapt waarom Ni no Kuni de potentie heeft om één van de beste RPG’s ooit te worden. De indrukwekkende grafische stijl, de hartverwarmende personages, de epische soundtrack: Ni no Kuni heeft het allemaal. Level-5 heeft met Wrath of the White Witch zonder twijfel goud in handen en ik kan dan ook niet wachten om de game te ontdekken.

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch verschijnt volgend jaar op de PlayStation 3.

  1.   
    Zeeha's avatar

    Komt ie er dan uiteindelijk toch?