Tim Schafer en Ron Gilbert komen weer samen, artwork voor nieuwe game onthuld

Ooit werkten ze samen aan Monkey Island, het magische duo bestaande uit Tim Schafer en Ron Gilbert. Beide game-entrepreneurs zijn gerenommeerd voor hun humor en de briljante games die ze samen maakten. Het tweetal splitste echter op en beide mannen kregen een eigen, onafhankelijke carrière. Bebaarde guru van games Tim Schafer kennen we natuurlijk van zijn projecten met zijn studio Double Fine: Brütal Legend, Costume Quest en Sesame Street: Once Upon a Monster zijn voorbeelden van prachtige games van Double Fine. Gilbert werkte in tegenstelling tot zijn ex-collega minder aan grote titels in de gamesindustrie, al was hij wel het meesterbrein achter de Deathspank serie.

Nu komen ze weer samen. Jawel hoor, Gilbert en Schafer gaan werpen zich allebei op één game. De game heeft nog geen naam en er is vooralsnog ook niks over bekend. Het enige dat we weten is dat het tweetal herenigd is en druk bezig is met de nieuwe game. Ron Gilbert plaatste vandaag ook twee eigen stukjes artwork van characters die in de game zouden verschijnen op zijn weblog.

enter

enter

Volgens Gilbert bestond het idee voor de game al langer, naar eigen zeggen had hij al plannen voor de game voordat ze überhaupt begonnen aan Monkey Island.

Wat voor spel het precies gaat worden, blijft dus nog even onbekend.

 1.   
  fdennis's avatar

  Ik ben niet van het vooroordelen maar nu maak ik een uitzondering. Dit word niks. Wellicht een game voor de jongere kinderen 6-12?

 2.   
  toqeer's avatar

  JA dit word zeker niets ziet er niet uit 🙂

 3.   
  Jelkey's avatar

  ziet er idd niet uit xD

  maar wie weet, die twee gasten kunnen heel vermakelijk uit de bus komen 😉

 4.   
  Relief's avatar

  Volgens mij zijn de eerste twee zelf kinderen gezien hun reacties.

 5.   
  fdennis's avatar

  @relief

  Kinderen plaatsen geen reacties rond deze tijd.

 6.   
  TheUltimateZerg's avatar

  toqeer schreef, "JA dit word zeker niets ziet er niet uit 🙂 "

  het is ook Artwork he? 😀 kan nog altijd verandere

 7.   
  Neolite's avatar

  @ iedereen die hier al een mening over heeft,

  Hebben jullie het spel al gespeeld? Jullie weten blijkbaar nu al dat dit niets word, dus waar hebben jullie het spel gespeeld? Het is namelijk onmogelijk om aan de hand van 2 low-res plaatjes te beoordelen of het een leuke game word. 😉