Gerucht: Kinect 2 kan liplezen?

Eurogamer meldt dat ze uit betrouwbare bronnen heeft vernomen dat Microsoft van plan is om een next-gen Kinect uit te brengen, die zo nauwkeurig is dat het kan liplezen. Ook is het in staat om te zien of de speler gefrustreerd is en in welke richting hij kijkt. Daarnaast zou het apparaat het spraakvolume en -hoogte van de speler kunnen herkennen.

Al deze dingen zouden mogelijk zijn doordat in de toekomst de Kinect en de Xbox niet meer zullen communiceren via USB. De Xbox 360 staat toe dat meerdere USB-apparaten tegelijkertijd communiceren en data sturen naar de console. Helaas is de USB-aansluiting gelimiteerd tot een dataoverdrachtssnelheid van 35 MB/s, die verdeeld moet worden over de apparaten. De huidige Kinect heeft een resolutielimiet van 320×240 op 30fps en gebruikt zo’n 15 MB/s. Bij de nieuwe generatie zou de Kinect ook in staat zijn om data met een hogere resolutie naar de console te sturen.

De bron van Eurogamer zegt het volgende.

It can be cabled straight through on any number of technologies that just take phenomenally high res data straight to the main processor and straight to the main RAM and ask, what do you want to do with it?
Kinect 2 zal worden uitgebracht in een bundel met toekomstige Xbox-consoles en zal verbeterde bewegingssensoren en spraakherkenning bevatten, volgens Eurogamer.

Dit bericht is de zoveelste in de reeks van geruchten. De Xbox 720 zou worden aangekondigd tijdens de Consumer Electronics Show januari volgend jaar en van die console zouden eind 2012 twee verschillende versies uitkomen: een arcade- en high-end-model. Dit is uiteraard ook gebeurd met de Xbox 360.

 1.   
  PaNNa's avatar

  Mocht het waar zijn, ben ik eens heel benieuwd of hij dat ook kan als we dialect spreken. 😆

 2.   
  rillake's avatar

  Zou wel leuk zijn 😆

 3.   
  soldierarjan's avatar

  in begin zeiden ze ook dat kinect vingers apart kon herkennen en dat blijkt ook niet te zijn in de uiteindelijk versie.
  dus ik heb hier heel veel twijfel bij.

 4.   
  PaNNa's avatar

  Het is en blijft voorlopig nog een gerucht. En als je je dit moet geloven zoals de meeste andere geruchten , is de kans maar 50%.

 5.   
  FishHookz's avatar

  Als dit echt zo is loopt Playstation Move wel heel erg achter xD

 6.   
  PaNNa's avatar

  Dit kan misschien in hun voordeel werken 😉

 7.   
  I Juggy I's avatar

  dat wordt wel heeel erg moeilijk want iedereen praat toch anders ik praat brabants & iemand anders weer gronings 😮

 8.   
  PaNNa's avatar

  Toestellen met spraakopdrachten worden sowieso in ABN ingesproken..;)

 9.   
  KSnK's avatar

  Ja, maar verschillende mensen articuleren verschillend, dus liplezen kunnen herkennen lijkt me sterk. Wel vet als het echt kan 😛

 10.   
  PaNNa's avatar

  Het zou inderdaad leuk zijn. We leven al in 2011 , dus ik denk dat het niet lang zou duren tegen dat het mogelijk zou kunnen zijn. Maar onmogelijk is het zeker niet , onze technologie groeit ook naarmate de jaren verstrijken. De mens wordt ook alsmaar slimmer, maar ik denk wel niet dat dit een optie zal zijn voor de Kinect 2.