Nvidia GeForce 290.36 bèta beschikbaar; verbetert Skyrim en Modern Warfare 3

Aan het begin van deze maand verblijdde Nvidia ons met GeForce 285.79 bèta, die enkele problemen met Battlefield 3 verhielp. De driver werd echter nog steeds geplaagd door time-outs en crashes, maar wellicht komt daar nu verandering in met Nvidia’s nieuwste driver, GeForce 290.36 bèta.

Deze driver voegt Ambient Occlusion-ondersteuning toe in het Nvidia-configuratiescherm voor Call of Duty: Modern Warfare 3 en The Elder Scrolls V: Skyrim. Daarnaast wordt PhysX omhoog getild naar versie 9.11.11.07, die de beste PhysX-ervaring biedt voor Batman: Arkham City.

Verder maakt deze driver NVIDIA Surround mogelijk voor X79-gebaseerde SLI-moederborden en er zijn nieuwe en verbeterde SLI-profielen toegevoegd voor onder andere Crysis 2 en Stronghold 3. Als laatste zijn er nog allerlei 3D Vision-profielen gewijzigd en diverse bugs verholpen.

Uitgebreide informatie over GeForce 290.36 bèta is te vinden in de release notes voor Windows XP en Windows Vista/7. De driver is zoals gewoonlijk te downloaden voor Windows XP (32-bit), Windows XP (64-bit), Windows Vista/7 (32-bit) en Windows Vista/7 (64-bit).

Persoonlijke feedback over de driver is natuurlijk altijd welkom. Mocht je als lezer nog vragen hebben, stel ze dan gerust!

 1.   
  See4urSelf's avatar

  Lekker, die kan ik goed gebruiken! Physx in Batman AC zijn niet altijd even lekker, en een Ambient Occlusion in MW3? Fuck yeah!

 2.   
  rillake's avatar

  Leuk voor de PC Gamers onder ons 🙂

 3.   
  ms13694's avatar

  rillake schreef, "Leuk voor de PC Gamers onder ons 🙂 "

  that’s me 🙂

 4.   
  Jarek's avatar

  martinschoon schreef, "

  ”rillake” schreef, "Leuk voor de PC Gamers onder ons 🙂 "

  that’s me :)"

  Echt niet ! Dat ben ik al. 😆

 5.   
  Koen's avatar

  Nais, gelijk downen 🙂

  Edit: Skyrim staat (vanwege steam?) niet in de droplist in het control panel. Voldoet het wanneer ik het vakje onder de droplist unvink en dan Skyrim uit de lijst pak en daarin vervolgens instellingen wijzig?

 6.   
  Jonah's avatar

  Koen schreef, "Nais, gelijk downen 🙂
  Edit: Skyrim staat (vanwege steam?) niet in de droplist in het control panel. Voldoet het wanneer ik het vakje onder de droplist unvink en dan Skyrim uit de lijst pak en daarin vervolgens instellingen wijzig? "

  Dat zou voldoende moeten zijn, maar je kunt voor de zekerheid handmatig even de executable van de game toevoegen aan het configuratiescherm. 🙂

 7.   
  Intersivety's avatar

  Dit is inderdaad echt handig voor de PC Gamers. Helaas game ik op mijn Playstation 😉