Metal Gear Solid had moeten stoppen, aldus Kojima

Onlangs wist geestelijk vader van Metal Gear Solid, Hideo Kojima, het officiële vijfde deel uit de reeks te bevestigen, Metal Gear Solid 5. Echter, als het aan de bedenker lag, was Snake in Metal Gear Solid 4 gestorven en was hiermee dit deel van Kojima’s leven afgesloten.

I wanted to end it at every step along the way. In Guns of the Patriots [Snake] was supposed to die. Everyone on the staff really wanted to keep him alive, so I caved a little.
Kojima is dan toch gezwicht om zijn keuze, want iedereen bij Kojima Productions wilde dat Snake zou blijven leven en dat is dus gebeurd. De beste man geeft wel aan dat het nooit zijn bedoeling is geweest zoveel games omtrent de Metal Gear (Solid)-reeks te ontwikkelen. Hij zegt natuurlijk al jaren dat hij wil stoppen, maar zowel de ontwikkelaar als de fans leveren genoeg druk om Kojima door te laten gaan.
I did have the feeling that I wanted to end the series, but looking back at it now as a producer, I think as long as people want to keep on playing it, I want to keep on meeting that demand. So I don’t think it’s a bad thing.
Zolang de fans snakken naar meer Snake, Big Boss, Raiden en de andere personages uit de serie, blijft Metal Gear bestaan. En hoewel Kojima een creatieveling is, maar ook een zakenman, is het lastig zijn eigen visie op de kaart te zetten en tegelijkertijd ervoor zorgen dat de games verkopen. Kojima is nog steeds op zoek naar die balans.
I’m a creator at heart, but at the same time I also have to manage the business aspect of it, figure out how to sell the game. I’m still trying to find that balance – it’s very delicate. How do you put in enough to make sure it sells, while remaining true to your vision?

  1.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    het moet niet zoals FF gaan

  2.   
    WesterW's avatar

    I_Eat_Noobsz schreef, "het moet niet zoals FF gaan"

    Hoezo niet?

  3.   
    -050- Critical's avatar

    hmmm waarom probeert een zakenman als kojima, niet met zijn creatieve geest iets nieuws en verfrissends te maken, begrijp me niet verkeerd mgs zal ik altijd geweldig blijven vinden, maar als hij zo graag een keer wat anders wil doen. Laat hem dat ook doen. Hij is creatief genoeg om een nieuwe topper af te leveren.

  4.   
    rillake's avatar

    -050- Critical schreef, "hmmm waarom probeert een zakenman als kojima, niet met zijn creatieve geest iets nieuws en verfrissends te maken, begrijp me niet verkeerd mgs zal ik altijd geweldig blijven vinden, maar als hij zo graag een keer wat anders wil doen. Laat hem dat ook doen. Hij is creatief genoeg om een nieuwe topper af te leveren."

    Ik ben het helemaal met je eens 😉

  5.   
    Slayer61's avatar

    “In Guns of the Patriots [Snake] was supposed to die”

    Dat zou wel echt een goeie zijn geweest. Maar aan het einde van Guns of the Patriots had Snake toch nog maar een paar maanden te leven. Dus we kregen sowieso het idee dat Snake dood zou gaan.