Analist: Xbox 720 in 2012 is flauwekul, Microsoft heeft andere plannen

De Xbox 360 is inmiddels al weer dik zes jaar oud, de hardware raakt langzaamaan stoffiger en de geruchten rond een mogelijke nieuwe Xbox (voor het gemak Xbox 720) vliegen ons om de oren. Wat is er aan de hand in Microsoft-land?

Volgens een zeker gerucht wat momenteel de ronde doet, zou de nieuwe Xbox al in 2012 in de winkels moeten liggen. Analist Michael Pachter van Wedbush Securities geloofd daar echter niks van. Volgens hem zou het een onverstandige zet van Microsoft zijn. Hoewel de Xbox 360 ouder en ouder raakt, verkoopt het beestje nog bijzonder goed. Bovendien zijn verscheidene grote titels zijn nog in ontwikkeling voor het apparaat, heeft Microsoft nog een optionele prijsverlaging in de rij staan en wordt de Xbox 360 binnenkort voorzien van een nieuwe interface en meerdere online services zoals Bing en YouTube. Een nieuwe Xbox nu aankondigen en zelfs volgend jaar al in de winkels leggen? Flauwekul, volgens Pachter.

De analist van Wedbush Securities ging met Industry Gamers in gesprek over de vele geruchten rond de zogenaamde Xbox 720:

Those rumors are silly. Microsoft is still selling a ton of Xbox 360’s, and they won’t replace the existing one until sales begin to slow. I think the rumors are based upon leaks about modifying the current Xbox 360 to allow it to operate Windows 8.

I fully expect a new model of Xbox 360 by holiday 2012, but don’t think we see a new console altogether from Microsoft until 2014.

Naast het nieuwe dashboard wat gepland staat voor de Xbox 360, verwacht Pachter dus ook dat de huidige Xbox 360 ondersteuning zal krijgen voor het draaien van Windows 8. Opvallende gedachtegang, maar lang niet zo gek als je nadenkt over het bestaan van de bejubelde feature in Windows 8, die het mogelijk maakt om Xbox 360 te spelen op je PC.

Een Xbox 360 die voorzien wordt van Windows 8 ondersteuning en een mogelijke Xbox 720 pas in 2014. Zou Pachter gelijk hebben, of komt Microsoft deze zomer al met een aankondiging voor een nieuwe Xbox op de proppen?

 1.   
  Hitman047's avatar

  Analist Michael Pachter van Wedbush Securities

  *Zucht*

  Dat constante gewauwel van Pachter is ook flauwekul… 🙄

 2.   
  Relief's avatar

  Pachter should shut up. Die gast heeft zovaak dingen beweerd die niet blijken te kloppen.

  http://n4g.com/news/514501/is-pachter-wrong-again/com

  Berichten als dit zeggen genoeg.

 3.   
  xHouse's avatar

  Wie gelooft analisten nu ook nog? ik wacht liever op officiële berichten van Microsoft zelf dan vals gelul te moeten geloven van zulke clowns.

 4.   
  RockerRoy's avatar

  2012 vind ik inderdaad ook nog erg vroeg en zeer onwaarschijnlijk, maar ik vind 2014 dan weer erg ver weg als je ziet hoe snel games en voornamelijk hun graphics snel vooruit gaan en steeds meer kracht nodig hebben om te kunnen werken.

  Ik denk dat halverwege/laat 2013 een zeer redelijk tijdstip is om de Xbox 720 uit te brengen. Positievelingen kunnen op 2012 blijven hopen en doemdenkers kunnen preken dat hij pas 2014 uitkomt, maar 2013 lijkt mij het meest waarschijnlijk.

 5.   
  Nn3m3s1sS's avatar

  Is dat een grap? Wed(t) Bush? LOL

 6.   
  PixelShooter's avatar

  Analist Michael Pachter van Wedbush Securities geloofd daar echter niks van.

  Hey, jongens, het is gelooft. Tegenwoordige tijd, stam + t 😉

 7.   
  ShadyXL's avatar

  Pachter, we meet again.

  Ik blijf nog steeds bij wat ik een paar weken terug dacht: Eind 2012 – Begin 2013 – Mid 2013. Niet later.

 8.   
  Rijstekorrel's avatar

  Voor mij geen nieuwe xbox meer denk ik maar idd in 2012 zal die nog niet komen, Als dat zo was hadden we al lang de release geweten en al games gezien enzo die erop kwamen.