Modern Warfare 3 breekt records

Activision heeft vandaag bekendgemaakt dat Call of Duty: Modern Warfare 3 binnen vijf dagen wereldwijd een bedrag van 575 miljoen euro heeft opgebracht, zo’n negentig miljoen euro meer dan zijn voorganger, Black Ops. Daarnaast meldde de directeur van Activision Blizzard, Robert Kotick, dat Call of Duty de meest succesvolle entertainmentrelease is van de afgelopen drie jaar.

With $775 million of sales of Call of Duty: Modern Warfare 3 in its first five days, Call of Duty has become the first entertainment property in history to set five-day launch records for three consecutive years across all forms of entertainment.
Naast deze verpletterende verkoopcijfers heeft de game twee Xbox LIVE-records gevestigd. Op 8 november, de dag dat Modern Warfare 3 uitkwam, speelden er in totaal 3,3 miljoen mensen de multiplayer. Hiernaast hebben die spelers aan het eind van de dag meer dan zeven miljoen uren online doorgebracht. In vergelijking: de multiplayer van Black Ops telde op de launchdatum 2,6 miljoen gamers, die in totaal 5,9 miljoen uren gespeeld hadden. Helaas werden er geen concrete cijfers over het aantal spelers en uren op het PlayStation Network bekendgemaakt.
In just over a week, Call of Duty: Modern Warfare 3 has been hugely successful on PlayStation 3, and continues to drive millions of gamers globally to PlayStation Network with its unprecedented and engaging online multiplayer experience.
Call of Duty: Modern Warfare 3 ging binnen 24 uur 6,5 miljoen keer over de toonbank in Noord-Amerika en Groot-BrittanniΓ« en bracht hierdoor 300 miljoen euro op.

  1.   
    fonsie2's avatar

    of course πŸ˜›

  2.   
    Dagger_of_Time's avatar

    Das genoeg geld voor nieuwe engine…

  3.   
    brend5's avatar

    typisch Activision, direct weer over geld beginnen.

  4.   
    Justinsane's avatar

    Dagger_of_Time schreef, "Das genoeg geld voor nieuwe engine…"

    Waarom een nieuwe engine? als ze er een 4 achter plakken paar nieuwe mappen maken en een storyline verzinnen. breken ze weer nieuwe records ze worden niet echt aangemoedigd iets nieuws te brengen.

  5.   
    RoHoutje's avatar

    Goed gedaan. Was ook wel te verwachten xD πŸ˜‰

  6.   
    RockerRoy's avatar

    Oud en in mijn ogen oninteressant nieuws. Wij als gamers zijn niet geinteresseerd in de opbrengst voor Activision, maar in de kwaliteit van de game…

  7.   
    fdennis's avatar

    En wat een kut game he. Het lagged de graphics zijn slecht. De multiplayer is saai en de singleplayer is tekort. ( sarcasme ) geweldige game en dik verdiend lijkt me. Ze hebben deze game per deel meer en meer fans bijelkaar gekregen. En het houd maar niet op het kan ook niet uitblijven dat treyarch met een nieuwe cod bezig is. Al moet ik zeggen dat ik de Cod’s van infinity ward toffer vind dan die van treyarch.

  8.   
    RockerRoy's avatar

    fdennis schreef, "En wat een kut game he. Het lagged de graphics zijn slecht. De multiplayer is saai en de singleplayer is tekort. ( sarcasme ) "

    Daar zou ik persoonlijk (sarcasme) weghalen, maar goed, daar ga ik niet aan beginnen.

  9.   
    killing_'s avatar

    Justinsane schreef, "

    ”Dagger_of_Time” schreef, "Das genoeg geld voor nieuwe engine…"

    Waarom een nieuwe engine? als ze er een 4 achter plakken paar nieuwe mappen maken en een storyline verzinnen. breken ze weer nieuwe records ze worden niet echt aangemoedigd iets nieuws te brengen."

    Inderdaad! Ze luisteren niet naar consument ze denken van die kopen t toch wel. Waarom zoveel held wrin atoppen als ze t toch kopen?

  10.   
    DutchmanDevil's avatar

    toch knap dat je als game developer zo’n succesvolle franchise neer kunt zetten, en dat terwijl de concurrentie er niet minder om wordt. Petje af voor activision, ondanks alle kritiek van de haters die geheel subjectief(poep) praten:P

  11.   
    Cirdan's avatar

    Eerst CoD die ik niet bij de release heb gekocht. Ik ben voorlopig zoet met Skyrim en BF3 πŸ˜‰

  12.   
    darkclown's avatar

    RockerRoy schreef, "

    ”fdennis” schreef, "En wat een kut game he. Het lagged de graphics zijn slecht. De multiplayer is saai en de singleplayer is tekort. ( sarcasme ) "

    Daar zou ik persoonlijk (sarcasme) weghalen, maar goed, daar ga ik niet aan beginnen."

    Ik las dit en dacht!: kijk, idd dat vind ik nu ook. En dan staat er “sarcasme” lol. De lag moet opgelost worden, ik wordt gek

  13.   
    xX_Speed_Xx's avatar

    darkclown schreef, "

    ”RockerRoy” schreef, "[quote=”fdennis”].."

    Daar zou ik persoonlijk (sarcasme) weghalen, maar goed, daar ga ik niet aan beginnen."

    Ik las dit en dacht!: kijk, idd dat vind ik nu ook. En dan staat er “sarcasme” lol. De lag moet opgelost worden, ik wordt gek
    [/quote]
    Ben ik zo fout of wordt lag in COD veroorzaakt omdat de host een speler is die in het game zelf zit? Als deze dan een slechtere internet verbinding heeft, dan heb je prijs…

    Oja, die sarcasme moet ironie zijn vrees ik xD… achja… xp, shit happens

  14.   
    ms13694's avatar

    ”brend5″ schreef, "typisch Activision, direct weer over geld beginnen. "

    oh god, doe normaal. elke developer publiceert verkoopcijfers na de release

  15.   
    DeAdSeYe's avatar

    Tjah ik moet eerlijk bekennen, Activision zijn echte geldgraaiers. Modern Warfare 2 kost nog altijd €39,99 daarbij kost Black Ops nog altijd €59,99.

    Het rare is dan ook tot Black Ops het minste doet op dit moment. De Peak van aantal spelers is hoger bij MW2 als Black Ops. Dat betekent tot op de PC nog altijd meer MW2 word gespeelt als Black Ops.

    Natuurlijk is op dit moment van ze alle 3 MW3 als best gespeelde CoD op de PC maar Skyrim daar komt MW3 niet tegenop. Skyrim heeft 3x meer spelers op de PC als MW3.

    Deze “records” zijn dan echt alleen te danken door de console’s, anders was het zo niet gelopen!

    En als ik al dat geld zie, en de winst wat ze maken. Maar afprijzen, ho maar! Wie betaald in godsnaam nu nog €59,99 voor Black Ops. Heb zelf nog niet verder gekeken als Steam zelf na de prijzen, maar andere games zijn allang al flink afgeprijst wat rond de zelfde tijd zijn uitgekomen als Black Ops!

  16.   
    Exiardia's avatar

    Ik had m gepreorderd en ik heb de singleplayer op mn gemak uitgespeeld op veteran, wat een achtbaanrit! geweldige missies en snoeihard geluid! toen begon ik aan de multiplayer; wat een teleurstelling! echt, ik vind black ops misschien nog wel beter in mp, hoewel dat unlock systeem wel beter is. Spec ops is nu mijn favoriet, lekker met een vriend zo lang mogelijk in leven blijven in survival; heerlijk! dat maakt de game nog leuk.

  17.   
    Maotes's avatar

    xX_Speed_Xx schreef, "

    ”darkclown” schreef, "[quote=”RockerRoy”].."

    Ik las dit en dacht!: kijk, idd dat vind ik nu ook. En dan staat er “sarcasme” lol. De lag moet opgelost worden, ik wordt gek
    "

    Ben ik zo fout of wordt lag in COD veroorzaakt omdat de host een speler is die in het game zelf zit? Als deze dan een slechtere internet verbinding heeft, dan heb je prijs…
    Oja, die sarcasme moet ironie zijn vrees ik xD… achja… xp, shit happens[/quote]

    Je bent inderdaad fout. Ik ben vaak genoeg host in een match waarbij ik me helemaal de ziekte LAG. Zwaar irritant, en Infinity Ward/Sledgehammer etc., hebben niet geleerd van de ervaringen van Black Ops die hun collega’s hebben gemaakt.

  18.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Als je goed internet hebt heb je nergens last van hoor!(of een vriend metgoed internet) πŸ˜†
    Nee maar ff serieus iedereen die klaagt over lag of langzame download snelheid bij psn etc. Kijk een eesrt naar je eigen internet verbinding……..ik vind dat de 2de helft van de sp een beetje afgeraffeld wordt, en de MP vind ik zoiezo veel leuker dan black ops, maar die xm25 ofzo die hadden ze beter er uit moeten halen.

  19.   
    Maotes's avatar

    60 download en 7 upload, ik denk dat dat niet bepaald slecht is ;). De LAG ligt 100% aan het spel/servers zelf. Iedere commentator praat er ook over, en ondanks de patch die laatst uitkwam, is het niet verholpen.

  20.   
    Tadao's avatar

    Mwah, bij de call of duty games gaan ze altijd opscheppen over records die ze toch wel weer breken, dus die records houden voor mij weinig waarde aan respect of interesse meer. Als het gaat om vernieuwing zoals record aantal NPC’s of diverse vijanden, aantal wapens (zonder random generation), dan ok. Maar inkomsten? Niet echt. Zolang een bedrijf maar hun best doet voor een goed spel, niet een populair spel.

  21.   
    infamous's avatar

    @Justin Bieber

    Poorten open? Ik heb alleen last van lagg als ik splitscreen speel, voor rest heel soms migration lost ofso πŸ˜›

  22.   
    -050- Critical's avatar

    hmmmm goh wie had dit niet verwacht? duizenden gamers kopen het, om een of andere magische reden krijgt het spel allemaal 9ens en 10en, waar andere games ook op hun innovatieve vermogen word beoordeeld is dat bij cod niet zo. Ok ik zeur want hoewel ik vind dat cod niet hoger zou mogen krijgen dan een 8,5 (-1,5 voor de anti vernieuwende factor) speelt hij wel weer vies fijn.

  23.   
    xX_Speed_Xx's avatar

    Justin Bieber schreef, "

    ”xX_Speed_Xx” schreef, "[quote=”darkclown”].."

    Ben ik zo fout of wordt lag in COD veroorzaakt omdat de host een speler is die in het game zelf zit? Als deze dan een slechtere internet verbinding heeft, dan heb je prijs…
    Oja, die sarcasme moet ironie zijn vrees ik xD… achja… xp, shit happens"

    Je bent inderdaad fout. Ik ben vaak genoeg host in een match waarbij ik me helemaal de ziekte LAG. Zwaar irritant, en Infinity Ward/Sledgehammer etc., hebben niet geleerd van de ervaringen van Black Ops die hun collega’s hebben gemaakt.[/quote]
    jammer genoeg heb ik het niet fout, lag wordt veroorzaakt door ping, als je een host hebt die met een slechtere verbinding speelt, dan zal de ping te hoog zijn, hierdoor heb je lag. Wil je dit oplossen, dan moet je als je speelt kijken hoe hoog de ping staat, onder de 50, game zonder lag…
    Dus, als je regelmatig lag hebt, dan ligt het enkel aan je eigen verbinding…

    http://www.youtube.com/watch?v=JIp-eh_NHOI

    voor meer info…

  24.   
    matdriks's avatar

    Deze game is niks voor mij.
    Ik heb nu al 200+ in battlefield 3 zitten.
    Veel meer een game voor mij.
    Teamplay vind ik veel leuker. Dan in je eentje beetje rond te rennen en door campers gekilld te worden.

  25.   
    N360Gamer's avatar

    matdriks schreef, "Deze game is niks voor mij.
    Ik heb nu al 200+ in battlefield 3 zitten.
    Veel meer een game voor mij.
    Teamplay vind ik veel leuker. Dan in je eentje beetje rond te rennen en door campers gekilld te worden."

    Mooi. πŸ™„

  26.   
    darkclown's avatar

    xX_Speed_Xx schreef, "

    ”Justin Bieber” schreef, "[quote=”xX_Speed_Xx”].."

    Je bent inderdaad fout. Ik ben vaak genoeg host in een match waarbij ik me helemaal de ziekte LAG. Zwaar irritant, en Infinity Ward/Sledgehammer etc., hebben niet geleerd van de ervaringen van Black Ops die hun collega’s hebben gemaakt."

    jammer genoeg heb ik het niet fout, lag wordt veroorzaakt door ping, als je een host hebt die met een slechtere verbinding speelt, dan zal de ping te hoog zijn, hierdoor heb je lag. Wil je dit oplossen, dan moet je als je speelt kijken hoe hoog de ping staat, onder de 50, game zonder lag…
    Dus, als je regelmatig lag hebt, dan ligt het enkel aan je eigen verbinding…
    http://www.youtube.com/watch?v=JIp-eh_NHOI
    voor meer info… [/quote]

    Totale onzin. Ik heb 33 mb/s , ben altijd host en heb perfect internet met kabel. Het probleem zit in de game, door lag-compensation. Dat vertraagt mijn connectie en veroorzaakt lag. Mensen met kut internet zullen minder snel lag ervaren. Er moet gauw een patch komen want dit is diefstal πŸ‘Ώ

  27.   
    UberProSure's avatar

    Justinsane schreef, "

    ”Dagger_of_Time” schreef, "Das genoeg geld voor nieuwe engine…"

    Waarom een nieuwe engine? als ze er een 4 achter plakken paar nieuwe mappen maken en een storyline verzinnen. breken ze weer nieuwe records ze worden niet echt aangemoedigd iets nieuws te brengen."

    De engine is gewoon te oud aan et worden, deze gaat al dik 5 jaar mee ofzo, wel keer tijd voor een nieuwe engine ja, en mw3 is het einde van deze reeks, misschien dat je dat nog niet wist. Dus hopelijk maken ze een nieuwe engine en maken ze weer een nieuwe call of duty :), die natuurlijk ook weer in de smaak valt hoop ik!

  28.   
    bokilz's avatar

    Yep het gaat allemaal tegenwoordig alleen maar over het geld.

  29.   
    ms13694's avatar

    bokilz schreef, "Yep het gaat allemaal tegenwoordig alleen maar over het geld."

    ja, dat zou je helemaal niet verwachten van een beursgenoteerd bedrijf πŸ™„

  30.   
    Dylan0301's avatar

    Yeah Buddy

  31.   
    xHouse's avatar

    ”brend5″ schreef, "typisch Activision, direct weer over geld beginnen. "

    Waarom dat? Ze brengen gewoon hun cijfers uit is niets mis mee.
    En Activision zijn misschien geldwolven maar ze hebben ook nog een hart, kijk maar naar COD endowment.

    Tja en haters gaan haten, maar gelukkig hoeven ze de game niet te kopen hΓ©; πŸ˜‰

  32.   
    toqeer's avatar

    dit had ik egt niet verwacht πŸ™‚

  33.   
    Hillianii's avatar

    darkclown schreef, "

    ”xX_Speed_Xx” schreef, "[quote=”Justin Bieber”].."

    jammer genoeg heb ik het niet fout, lag wordt veroorzaakt door ping, als je een host hebt die met een slechtere verbinding speelt, dan zal de ping te hoog zijn, hierdoor heb je lag. Wil je dit oplossen, dan moet je als je speelt kijken hoe hoog de ping staat, onder de 50, game zonder lag…
    Dus, als je regelmatig lag hebt, dan ligt het enkel aan je eigen verbinding…
    http://www.youtube.com/watch?v=JIp-eh_NHOI
    voor meer info… "

    Totale onzin. Ik heb 33 mb/s , ben altijd host en heb perfect internet met kabel. Het probleem zit in de game, door lag-compensation. Dat vertraagt mijn connectie en veroorzaakt lag. Mensen met kut internet zullen minder snel lag ervaren. Er moet gauw een patch komen want dit is diefstal πŸ‘Ώ [/quote]

    Diefstal is nou weer te overdreven.

  34.   
    darkclown's avatar

    PoWerFullGaMerR_ schreef, "

    ”darkclown” schreef, "[quote=”xX_Speed_Xx”].."

    Totale onzin. Ik heb 33 mb/s , ben altijd host en heb perfect internet met kabel. Het probleem zit in de game, door lag-compensation. Dat vertraagt mijn connectie en veroorzaakt lag. Mensen met kut internet zullen minder snel lag ervaren. Er moet gauw een patch komen want dit is diefstal πŸ‘Ώ "

    Diefstal is nou weer te overdreven.[/quote]

    Ik wil lag-loos gamen. Als ik daar de middelen voor aanschaf en geld voor betaal moet dat kunnen. Als ontwikkelaars mij vervolgens laten laggen om luie gamers een BETERE ervaring te geven vind ik dat diefstal.

    Bovendien werkt het averecht. Luie gamers worden gestimuleerd om vooral NIET iets te doen aan hun crack-verbinding. En de Elite moet daarvoor kromliggen. Ongehoord dit!

  35.   
    optimus's avatar

    ano__niem schreef, "Als je goed internet hebt heb je nergens last van hoor!(of een vriend metgoed internet) πŸ˜†
    Nee maar ff serieus iedereen die klaagt over lag of langzame download snelheid bij psn etc. Kijk een eesrt naar je eigen internet verbinding……..ik vind dat de 2de helft van de sp een beetje afgeraffeld wordt, en de MP vind ik zoiezo veel leuker dan black ops, maar die xm25 ofzo die hadden ze beter er uit moeten halen."

    mijn ps3 download toch wel erg traag
    pc met zelfde omstandigheden haalt 4-8x die download snelheden die mijn ps3 doet echter heb ik in de multiplayer modus geen lag gelukkig:)

  36.   
    zalazar's avatar

    RockerRoy schreef, "

    ”fdennis” schreef, "En wat een kut game he. Het lagged de graphics zijn slecht. De multiplayer is saai en de singleplayer is tekort. ( sarcasme ) "

    Daar zou ik persoonlijk (sarcasme) weghalen, maar goed, daar ga ik niet aan beginnen."

    Doe dat dan ook niet!

  37.   
    Intersivety's avatar

    Dat was natuurlijk weer te verwachten πŸ˜‰