BlueTooth controller voor Android tovert smartphone om in mini-console

Hoewel smartphones een hoop aan apps en ‘games’ te bieden hebben, mist een groot aantal gamers toch dat echte gevoel van een controller in de knuisten hebben. Toegeven, een hoop games werken prima op een touch-screen of met gyroscopische besturing, maar vier-punts druktoetsen of een joystick op een touchscreen? Dat werkt niet altijd even handig.

Fructel AB wil daar verandering in maken. Het bedrijf zocht naar een manier om het ‘echte’ gamen ook mogelijk te maken op een smartphone. Het resultaat van hun onderzoek en experimenten? De Gametel. Dit stukje vernuft is een controller die je aan je smartphone kan klikken en kan verbinden door middel van BlueTooth.

Volgens Fructel werkt de Gametel prima met ruim 50 verschillende mobiele games. De accu van de controller zou tevens garant moeten staan voor ruim negen uur speeltijd en ruim vijf maanden rust in stand-by. Een nadeel is wel dat de Gametel enkel werkt met Android toestellen. Een variant voor iOS, BlackBerry of Windows Phone 7 blijft voorlopig dus nog even uit.

De Gametel ligt nog niet in de schappen, al is het wel mogelijk om je aan te melden op de site van Fructel, waarna je wordt ge-e-maild zodra de controller te koop is. De verwachte prijs voor de Gametel ligt rond de vijftig euro.

 1.   
  soldierarjan's avatar

  neem dan gewoon de experia play dan heb je alles in 1 en niet zo los ding.

 2.   
  Tom's avatar

  soldierarjan schreef, "neem dan gewoon de experia play dan heb je alles in 1 en niet zo los ding."

  Een Xperia Play is inderdaad ook een strak alternatief op zo’n losse gadget, maar laten we niet vergeten dat een goedkoop Android mobiel in combinatie met de Gametel wel iets goedkoper is dan de vrij dure Xperia Play.

 3.   
  soldierarjan's avatar

  Tom schreef, "

  ”soldierarjan” schreef, "neem dan gewoon de experia play dan heb je alles in 1 en niet zo los ding."

  Een Xperia Play is inderdaad ook een strak alternatief op zo’n losse gadget, maar laten we niet vergeten dat een goedkoop Android mobiel in combinatie met de Gametel wel iets goedkoper is dan de vrij dure Xperia Play."

  daar heb je wel gelijk in ik keek het vanuit een abbonement opzicht en dan zou ik voor de experia play kiezen,maar vanuit jouw punt niet nee.
  Maar ik koop zelf dan wel de ps vita.

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Op zich wel makkelijk idd want echt heel veel spellen spelen via touch voor geen meter, Ik zal hem zelf niet halen heb meer simpele spelletjes op me telefoon angry birds, dragon fly, NinJump, jewels op me telefoon dus heb ik het niet nodig.
  Maar denk dat het voor hoop mensen toch wel handig kan zijn die schiet spellen enzo erop doen.

 5.   
  ShadyXL's avatar

  Wel leuk gedaan eigenlijk, maar het is niks voor mij. Ik wacht liever op de PS Vita ^^

 6.   
  xHouse's avatar

  Leuk.
  Maar ik prefereer een echte controller en een echte console ipv. “smart”phones :’).

 7.   
  alround gamer's avatar

  ken je de icontrollpad? precies hetzelfde maar al jaren uit 8)