PETA: Mario moedigt bont aan

People for the Ethical Treatment of Animals, beter bekend als PETA, verzet zich regelmatig tegen videogames. In veel spellen is het namelijk mogelijk om dieren te doden en als er iets is waar de mensen van PETA een hekel aan hebben, is dat het wel. Zo boycotte de stichting vorige week nog Battlefield 3, omdat het in die game mogelijk is om ratten te vermoorden met een mes.

Nu lijkt een spel als Super Mario 3D Land volledig onschuldig, maar ook deze game is volgens PETA schadelijk voor dieren. Het spel bevat namelijk een power-up die ervoor zorgt dat Mario tijdelijk een Tanooki-kostuum draagt. Middels hun nieuwe “Mario Kills Tanooki-campagne” wil de PETA duidelijk maken dat Mario het dragen van bont op deze manier aanmoedigt:

When on a mission to rescue the princess, Mario has been known to use any means necessary to defeat his enemy – even wearing the skin of a raccoon dog to give him special powers.

[…]

Tanooki may be just a ‘suit’ in Mario games, but in real life, tanuki are raccoon dogs who are skinned alive for their fur. By wearing Tanooki, Mario is sending the message that it’s OK to wear fur.

Om hun campagne te ondersteunen ontwikkelde PETA dit spelletje, waarin je als een kale wasbeer Mario achtervolgt om zijn huid te stelen. Games bestrijden met games? Het is weer eens wat anders.

 1.   
  Ika Q's avatar

  Lekker boeiend hoor. Heb net een heel bos afgemaakt van die beesten in Skyrim. ๐Ÿ˜†

 2.   
  Thundergamer's avatar

  Grappig dat PETA meer over dieren zeurt dan over spellen met massale mensen moord. Mensen zijn toch ook soort van dieren?

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Comn Peta, die rat zat aan mijn character te bijten.
  Natuurlijk probeerde ik die rat weg te jagen met mijn handen.
  Maar dat ongedierte wilde niet luisteren, dus ik heb het recht om mij game character te verdedigen tegen ziektes. ๐Ÿ˜ฅ

 4.   
  xHouse's avatar

  Hahahah, net virtueel een beer afgeslacht! Nu heb ik inneens ook zo’n drang om in real life beesten te vermoorden, of niet soms? :”’D

  PETA ga rustig een echt slachtoffer vinden…

 5.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ik heb:
  4 beren, 3 vossen, 2 iets te grote katten, 1 vogel (met geluk :D) en nog een paar zeeleeuwen vermoord in het afgelopen weekend en dan de PETA klagen over Mario en 1 rat…. America is going to hell.

 6.   
  Boxer's avatar

  Alfa Warrior schreef, "Ik heb:
  4 beren, 3 vossen, 2 iets te grote katten, 1 vogel (met geluk :D) en nog een paar zeeleeuwen vermoord in het afgelopen weekend en dan de PETA klagen over Mario en 1 rat…. America is going to hell."

  Skyrim much? ๐Ÿ˜†

  OT: Wow… ze kunnen wel overal iets vinden om op te zeuren!

 7.   
  TheUltimateZerg's avatar

  die gasten moeten echt een leven gaan zoeken :’]

 8.   
  firehopper211's avatar

  Jongen ๐Ÿ˜ก Die Tanooki Suit bestond al sinds SMB3 in de afgelopen 25 jaar en nu pas klagen ze. Er worden zoveel vrolijk onschuldig dingen met dieren in games gedaan en er was en is nu zelfs niks schadelijks aan. Hoe durven ze zoiets over Mario te zeggen. ๐Ÿ˜ก

 9.   
  soldierarjan's avatar

  ook in games moet je je kunnen beschermen tegen de dieren.

 10.   
  LuukiV's avatar

  en al die arme schildpadjes dan? die mag je wel pletten voor de soep???