Fast Forward 2012: The Darkness II


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer ontzettend veel nieuwe games verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag vertelt Glenn jullie meer over The Darkness II.

2K Games bracht ons een flinke tijd terug een speciale game, een game die de harten van vele duistere gamertjes stal. Een game waarin wij de duisternis beheersten, terwijl we blind waren tegen de egoïstische stem in ons hoofd. Die game was The Darkness, maar in 2012 staat zijn grotere broer in de startblokken om verder te gaan waar deel één stopte…

It’s good to be back
Met The Darkness II worden we opnieuw getrakteerd op een nieuw avontuur van Jackie Estecado; een duister type met een nog donkerder verleden. Ex-maffia lid en nu zelf aan de top van de onderwereld. Zowel de menselijke als de Bijbelse onderwereld, want Jackie Estecado heeft de duisternis aan zijn zijde. Dit blijft natuurlijk niet onopgemerkt en er zijn nog zat andere shady guys die een appeltje of twee te schillen hebben met Mr. Estecado.

Keihard en glibberig
De game gaat dus verder waar het eerste deel ophield; een keiharde shooter gebaseerd op een comic die niet vies is van een hoop bloed en ingewanden. Dit gaan we ook terugzien in The Darkness II; het afbijten van iemands hoofd, het doormidden hakken van vijanden en het spiesen van alles wat in je pad staat; het is allemaal in haar volle glorie te beleven!

De visuele stijl lijkt veel op die van een comic, iets wat fans van de stripboeken uiteraard goed gaat doen. Je krijgt het idee in een duister complot verwikkeld te zijn, maar vooral ook dat je deel uitmaakt van de Darkness. Het totaal uitmoorden van hele groepen vijanden gaat geweldig aanvoelen in deze game. En dat is maar goed ook.

[SCREENSHOTS]
Met vrienden is alles leuker
Naast het feit dat Jackie een heel nieuw avontuur staat te wachten, samen met zijn Darkling-gespuis, zijn we deze keer ook in staat om een hele nieuwe ervaring binnen de serie te beleven. Ditmaal bevat de game een volwaardige coöperatieve modus, eentje die een side-story gaat vertellen. Want Jackie is nou eenmaal de Don van zijn eigen Maffia, maar zonder handlangers is een heuse meute niets.

Deze variant op het verhaal vertelt ons alles over wat er achter op de schermen gebeurd, terwijl Jackie zelf moord en doodslag door de stad heen jaagt als een heuse epidemie. Tot vier spelers tegelijk kunnen samenwerken tegen alles en iedereen wat op Estecado is afgestuurd. Veel wil ik hier niet meer over verklappen, daarvoor verwijs ik je naar de preview.

Voorlopige conclusie
Met een keiharde comeback worden we verblijd met de duisternis als Jackie terugkeert op onze consoles. Brute, bloederige actie, een bloedstollend verhaal en een gemis bij het eerste deel dat nu opgevuld gaat worden; co-op! Het lijkt erop dat The Darkness II een leuke game gaat worden voor zowel de die-hard fans als de nieuwkomers. Hou je van een shooter, horror en humor? Dan wordt The Darkness II een game die je niet mag missen.

The Darkness II verschijnt februari 2012 voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    toqeer's avatar

    OMG kan hier egt niet meer op wachten word zo vet 🙂