EA: “Er zal een Battlefield 4 komen”

Battlefield 3 is nog maar net uit en miljoenen gamers genieten nog steeds met volle teugen van de heerlijke multiplayer die DICE wederom ontwikkeld heeft. Maar na de succesvolle release van Battlefield 3 zal DICE natuurlijk niet een, zeker welverdiende, lange pauze nemen. Tenminste, als we de EA president Frank Gibeau moeten geloven.

Gibeau vertelde namelijk tijdens een toespraak op de universiteit van CaliforniΓ« dat:

There is going to be a Battlefield 4
Of dit betekent dat DICE een Battlefield: Bad Company 3 zou overslaan, kon hier niet uit worden opgemaakt, maar die kans is aanwezig. Resteert alleen nog de vraag wanneer we de titel kunnen verwachten.

Doet DICE er goed aan om te wachten op de volgende generatie, of zitten jullie te springen om een nieuw deel volgend jaar, gesteld dat dat volgende generatie dan natuurlijk nog niet is uitgekomen. Laat het hieronder weten!

 1.   
  MildBobbySauce's avatar

  had niet anders verwacht πŸ˜€

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  Vanzelf wel, maar ik hoop pas over 3 – 4 jaar of in ieder geval net zo lang tot ze qua kwaliteit vooruit gaan en niet “een vergelijkbaar product” maken. (een vooruitgang net zoals van BF2 naar BF3).

 3.   
  darkclown's avatar

  Reken er maar op dat deze engine nog wel even meegaat. Dus de eerst komende BF3 gaat niet veel mooier worden, maar dat lijkt me ook niet nodig.

  Zal ik even wat leuks zeggen: De graphics van Modern Warfare 3 zijn oogverblindend op console, ongelooflijk dat ze met een vrij oude engine zulke prachtige graphics in 60 frames op je beeld kunnen tonen: chapeau!

 4.   
  Overload14's avatar

  Alfa Warrior schreef, "Vanzelf wel, maar ik hoop pas over 3 – 4 jaar of in ieder geval net zo lang tot ze qua kwaliteit vooruit gaan en niet “een vergelijkbaar product” maken. (een vooruitgang net zoals van BF2 naar BF3).
  "

  Ik veronderstel dat dat ook zo het geval gaat zijn πŸ˜›

 5.   
  Flapjack's avatar

  NOOOOIT!!!!! JOEPIE !!!! dat zou zeer zeker ubervet zijn als er weer zon grote vooruitgang komt als in b2–>bf3

  ik vind dat ze bc3 overmoeten slaan.

 6.   
  Hitman047's avatar

  Ben nooit zo’n fan geweest van de Bad Company serie, het gaf mij nooit het echte Battlefield gevoel (misschien omdat er geen vliegtuigen in zaten?) om nog maar te zwijgen over die dramatische hit-detectie. Van mij mogen ze deel 3 dus overslaan. En alle andere delen ook. 😳

  Zolang ze er geen jaarlijkse serie van maken, maar er echt de tijd voor nemen (minimaal 18 tot 24 maanden) om de gouden formule nog verder te verbeteren, zit ik wel te wachten op een nieuw deel. πŸ˜‰

 7.   
  Bones's avatar

  Dit soort dingen moet je uitmelken totdat mensen erachter komen dat men te veel geld verdiend met te weinig innovatie, Battlefield kan nog wel 1 of 2 keer flink cashen, zonder echt het spel te innoveren.

  πŸ˜‰

 8.   
  Sub-Zeuro's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Ben nooit zo’n fan geweest van de Bad Company serie, het gaf mij nooit het echte Battlefield gevoel (misschien omdat er geen vliegtuigen in zaten?) om nog maar te zwijgen over die dramatische hit-detectie. Van mij mogen ze deel 3 dus overslaan. En alle andere delen ook. 😳
  Zolang ze er geen jaarlijkse serie van maken, maar er echt de tijd voor nemen (minimaal 18 tot 24 maanden) om de gouden formule nog verder te verbeteren, zit ik wel te wachten op een nieuw deel. πŸ˜‰ "

  +1

 9.   
  ReinsNL's avatar

  darkclown schreef, "Reken er maar op dat deze engine nog wel even meegaat. Dus de eerst komende BF3 gaat niet veel mooier worden, maar dat lijkt me ook niet nodig.
  "

  De eerste Frostbite is maar 2 jaar gebruikt. en ik persoonlijk denk dat Frostbite 2 ook maar gemiddeld 2 jaar zal worden gebruikt.

  Denk dat EA de Frostbite engines als een interne EA engine wil gebruiken. Zo dat ze geen Unreal of andere leveranciers hoeven te betalen voor hun engine licentie.

  Zeg maar EA manier van de Unreal engine, 1 engine voor alle games.

  Games die nu al op de Frostbite 2 draaien.
  Mirror’s Edge 2
  Need for Speed: The Run
  Battlefield 3

 10.   
  cool ice's avatar

  vet nieuws! alleen volgend jaar vind ik te vroeg. dan beter ergens 2013. πŸ™‚

 11.   
  DeAdSeYe's avatar

  Als het ergens in 2013 is vind ik het best. Volgend jaar is eigelijk al wat te vroeg, dan zie ik liever een soort van expansion pack voor Battlefield 3 en pas 1 jaar volgende Battlefield uitbrengen!

 12.   
  alround gamer's avatar

  Ik zou wachten tot de volgende serie consoles met een grote titel en ondertussen en mischien bf1944 als downlaad uitbrengen. 8)

 13.   
  Tweek's avatar

  Moet ie wel een nieuwe engine hebben, anders krijg je de fanboys op je dak.

 14.   
  soldierarjan's avatar

  Tweek schreef, "Moet ie wel een nieuwe engine hebben, anders krijg je de fanboys op je dak. "

  hoezo nou weer nieuwe engine de meeste games lopen op engine van jaar 2000 en dan door de jaren aangepast dus waarom moet je dan weer nieuwe engine hebben?

  van mij mogen ze op volgende generatie console battlefield 4 uitbrengen.

 15.   
  FishHookz's avatar

  Ten eerste hij komt niet over een jaar dus dat vind ik goed πŸ˜† *Kuch Kuch* maar Battlefield 4 klinkt niet echt :O maar we zullen zien πŸ˜‰

 16.   
  HeittieH's avatar

  lange singleplayer a.u.b. πŸ™„

 17.   
  Hoepkoen's avatar

  DUH!

 18.   
  optimus's avatar

  HeittieH schreef, "lange singleplayer a.u.b. πŸ™„ "

  waarom de single player van battlefield 3 was buiten dat hij kort was ook niet erg goed.
  enige voordeel van bf3 singleplayer vs mw3 waren de graphics van mij mogen ze die single player volgende x gwn weg laten.

 19.   
  Coachman1978's avatar

  Wat een verrassing. Als ze dan nu alvast beginnen met het maken van een goede singleplayer !

 20.   
  Supreme Stephan's avatar

  En de lucht is blauw en het gras is groen. Zeker na het succes van BF3 zouden ze wel gek zijn om geen vervolg te maken.

 21.   
  ReinsNL's avatar

  Haha
  http://www.techzine.nl/nieuws/27952/battlefield-3-zet-aan-tot-geweld-tegen-dieren.html

  Ze moeten eens COD doen daarin kun je al sinds WAW honden vermoorden.

 22.   
  xHouse's avatar

  Tuurlijk, maar zolang ze het niet gaan uitmelken want daar is EA tamelijk goed in.
  En ik hoop eerst op een nieuwe Bad Company, vond het altijd al beter dan BF.