Gerucht: Wii U ondersteunt wellicht twee tablet-controllers

In september wisten we te melden dat Nintendo vermoedelijk problemen zou ondervinden met de hardware-ontwikkeling van de Wii U. Als we Develop mogen geloven, dan ervaart Nintendo eigenlijk helemaal geen problemen, integendeel, het Japanse bedrijf zou zelfs bezig zijn met de optie om twee tablet-controllers te gebruiken voor de Wii U.

Dit gerucht is afkomstig van Develop, een bron die in het verleden meerdere malen betrouwbaar is gebleken, en beweert dat Nintendo zich moet focussen op de ondersteuning van twee controllers. Dit is van uiterst belang bij het ontwikkelen van bepaalde games en het zou de Wii U immens veel goed doen.

Nintendo now know they absolutely need to support two tablets. At E3 they didn’t commit to this, but they know how important it is to make it technically feasible to support two screens. Even if that affects framerate, as a developer and player, I don’t care. It needs to work. Developers will design appropriate games for this. If you’re building a quiz game you’re not going to give a shit about the framerate.
Mocht dit gerucht waar blijken te zijn, dan is het waarschijnlijk dat Nintendo geen problemen ondervindt met de ontwikkeling van de Wii U, want anders zou het erg lastig zijn om ook nog eens te focussen op het gebruik van meerdere tablets. Laten we hopen dat Nintendo op de E3 van 2012 ons een spetterende demo kan tonen, zodat we eind 2012 met een gerust hart aan de slag mogen met de Wii U.

 1.   
  RemcoBluB's avatar

  Wat zijn tablet-controllers? 😳

 2.   
  Jonah's avatar

  RemcoBluB schreef, "Wat zijn tablet-controllers? 😳 "

  Et voilá, dit is de controller van de Wii U, een tablet.

 3.   
  Hitman047's avatar

  RemcoBluB schreef, "Wat zijn tablet-controllers? 😳 "

  Nog nooit een Wii U gezien?

  EDIT: Damnit Jonah, weer ge-ninja’d. 😕

 4.   
  Jonah's avatar

  Sorry, Hitman. 😛

 5.   
  firehopper211's avatar

  Als ze d’r nog beter veel meer tijd in kunnen steken en kijken wat ze verder met toekomstige nieuwe hardware en mogelijkheden kunnen, Zit ik nog steeds naar deze console uit te kijken. 🙂

 6.   
  MoonLight's avatar

  Laten we het hopen, al denk ik dat die 2e controller wel duur zal kosten… 🙁