Gamersnet.nl

Gemaskerde overvallers stelen 6.000 kopieën Modern Warfare 3

“Geduld is een schone zaak,” hoor je ouders vaak tegen hun kinderen zeggen. Dat is ook de reden waarom de meeste volwassenen er geen probleem mee hebben om een paar dagen op een product te wachten. Toch heeft klaarblijkelijk niet iedereen dit met de paplepel ingegoten gekregen, want zojuist bereikte ons het nieuws dat gemaskerde overvallers afgelopen zaterdag maar liefst 6.000 kopieën van Call of Duty: Modern Warfare 3 buit hebben gemaakt.

De vrachtwagen reed door het zuiden van Parijs toen hij werd geramd door een andere auto. Twee gemaskerde mannen, gewapend met een mes, sprongen vervolgens uit dit voertuig en gebruikten traangas om de bestuurder en zijn bijrijder tijdelijk uit te schakelen. Voordat de slachtoffers goed en wel beseften wat er was gebeurd, waren de overvallers er al vandoor met maar liefst 6.000 videogames.

Aanvankelijk was nog niet duidelijk om welk spel het ging, maar meerdere kranten en websites bevestigen inmiddels dat we hier te maken hebben met Modern Warfare 3. De overvallers hebben de games inmiddels waarschijnlijk al via het illegale circuit doorverkocht, want de spellen zijn ontzettend veel waard: men schat de gezamenlijke waarde van deze 6.000 kopieën op zo’n 400.000 euro. Als dat geen mooi pensioen is…