Warner Bros. bevestigt ontslagen bij studio’s in Seattle

Zeker 60 werknemers van verschillende Warner Bros. studio’s in Seattle zijn door de uitgever en ontwikkelaar op straat gezet. Zo ook bij Snowblind Studios, die nog niet heel lang geleden Lord of the Rings: War in the North ontwikkeld heeft. Warner Bros. heeft dit nieuws, wat eerder al bekend werd dankzij een tweet van Geoge Broussard, tegenover de website Gamespot bevestigd.

Een vertegenwoordiger van Warner Bros. liet weten dat de ontslagen te danken zijn aan de wisselende marktomstandigheden en een ‘voortdurende toetsing van de bedrijfsvoering’. Warner Bros. is er van overtuigd dat deze factoren ertoe geleid hebben dat de ontwikkelaar en uitgever de werknemers wel moest ontslaan.

“As part of the continual review of our business operations and fluctuating market conditions, we have had to make reductions in our WB Games Seattle workforce.”

  1.   
    fdennis's avatar

    Met dank aan de mobiele markt. Al die goedkope crap op de telefoon ( 90% is crap ) verkracht de kleinere game studio’s op deze manier. De opbrengsten worden steeds lager omdat mensen liever een gratis telefoon en 40 euro per maand willen betalen dan een game kopen van een kleinere studio. Ik ben bang dat er nog meerdere studio’s zullen sneuvelen of helaas mensen moeten ontslaan zoals hier het geval. Het valt me ook op dat er weinig kleine game studio’s ook echt lekker kunnen cashen. De Call of Duty’s , de fifa’s , de pokemons en de Mario’s heersen zo erg.