Game sharing PlayStation Network aan banden gelegd

Veel mensen hebben de afgelopen jaren geprofiteerd van Sony’s coulante regels omtrent game sharing. Het principe hiervan is simpel: koop via jouw account een spelletje van bijvoorbeeld vijftien euro uit de PlayStation Store en geef je inloggegevens vervolgens door aan vier vrienden, zodat zij de game ook op hun PlayStation 3 kunnen installeren. Als je daarna de kosten eerlijk verdeelt, hebben jullie de game allemaal in je bezit voor slechts drie euro de man! Sony loopt hierdoor echter jaarlijks veel geld mis en dat is de reden waarom men de regels nu strenger heeft gemaakt.

Binnenkort zal het niet langer mogelijk zijn om je PSN-account op vijf verschillende consoles te activeren; dit aantal gaat men terugschroeven tot twee. Mensen die in het verleden aan game sharing hebben gedaan hoeven zich nu overigens geen zorgen te maken: de nieuwe regel geldt enkel voor spellen die na 18 november zijn gedownload. Sony liet in een officiële verklaring het volgende weten:

PlayStation Network users are able to change the activation setting through each device, and Sony Computer Entertainment plans to provide a new PlayStation Network account management website where users will be able to deactivate particular devices attached to their PlayStation Network account via their PC.
Heb je jouw account nog geactiveerd staan op een oude PlayStation 3 die je nooit meer gebruikt? Bezoek dan eens Sony’s pagina over het deactiveren van een console.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Snap de keuze wel idd ja zijn goed bezig zo

 2.   
  painkillers's avatar

  pff het word terug geschroevd naar slechts 2 spelers is beter dan dat het niet meer mag. vraagje kan je op xboxlive ook game sharing doen.

 3.   
  Cirdan's avatar

  Jammer 😛 Heb er veel aan gehad ^^

 4.   
  soldierarjan's avatar

  is wel logische dat ze het terug schroeven heb het altijd al raar gevonden van 5.

 5.   
  xColdNight's avatar

  painkillers schreef, "pff het word terug geschroevd naar slechts 2 spelers is beter dan dat het niet meer mag. vraagje kan je op xboxlive ook game sharing doen."

  Nope, xbox account kun je maar op één xbox geactiveerd hebben(offline wel op meerdere, maar daar heb je niks aan)

 6.   
  Stubborn's avatar

  Xbox kan ook hoor, met 2 accounts, dlc/gamesharing..

  Niet precies hetzelfde als psn maar het werkt

 7.   
  sesame street's avatar

  jmmr was lkkr makkelijk voor die call of duty map packs 🙁

 8.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Beetje belachelijk.

 9.   
  Ghost Of Tim's avatar

  vraagje: wat als je een ps3 en een psp hebt geactiveerd? geldt deze psp dan ook als concole? (zou immers graag binnenkort de vita willen kopen)

 10.   
  Relief's avatar

  ”Carlos0_0″ schreef, "Snap de keuze wel idd ja zijn goed bezig zo"

  Het toonbeeld van een fanboy. Alles accepteren wat zijn gelieverde merk zegt.

  Zielig.

 11.   
  Daniel Z's avatar

  Heel fijn en leuk allemaal, maar wat als je aan je derde PlayStation 3 zit? Moet je dan een volledig nieuw account aanmaken of kan Sony nu wel vanuit de klantenservice een console/account deactiveren?

  Dat ze het sharen aan willen pakken vind ik niet zo erg, maar mensen met een kapotte PlayStation 3 worden ook gedupeerd.

 12.   
  soldierarjan's avatar

  Ghost Of Tim schreef, "vraagje: wat als je een ps3 en een psp hebt geactiveerd? geldt deze psp dan ook als concole? (zou immers graag binnenkort de vita willen kopen)"

  sony bedoelt 2 ps3 en 2 psp of je account geactiveerd zijn daar kun je het op gebruiken dan.
  en als je aan je 3de ps3 of psp toe bent dan moet je die registratia van dat systeem weg halen en dan is ook weer goed.