Sonic ondergaat make-over in 2012

Het ging de afgelopen jaren bergafwaarts met Sonic. Waar de blauwe egel in de jaren negentig altijd garant stond voor kwaliteit van de bovenste plank, waren zijn games de afgelopen jaren niet bepaald om over naar huis te schrijven. Daar lijkt met het meest recente spel, Sonic Generations, echter verandering in te zijn gekomen. De game werd zeer positief onthaald door critici en sommige mensen noemen het zelfs het beste Sonic-spel ooit!

Sonic Generations is gelukkig nog lang niet het laatste deel in de franchise, want men heeft nog grootse plannen voor dit razendsnelle egeltje. Zo liet Team Sonic-baas Takashi Iizuka in een interview weten dat hij voor 2012 een nieuwe standaard Sonic wil gaan ontwerpen:

I would like to make a new standard Sonic, a modern Sonic if you will, in 2012 and beyond.
Iizuka benadrukte dan ook dat Generations niet de start was van iets nieuws in de franchise; het was een eerbetoon aan de afgelopen twintig jaar:
I wouldn’t say that I think Generations is a new start. Instead, it’s more of the peaks of the past 20 years, is the way we’re approaching this. Generations is about taking the past 20 years of history and rolling it into one really fun product.
Er staan nog genoeg Sonic-projecten in de planning. Zo kunnen we binnenkort aan de slag met Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games en de eerste details over Sonic 4: Episode 2 worden ook spoedig verwacht. We hebben dus nog lang niet het laatste gezien van deze blauwe (of misschien wel in 2012 paarse) egel.

 1.   
  doodlefay's avatar

  Meh, waarom iets vernieuwen als al extreem goed genoeg is. Klinkt kut.

 2.   
  )GN(-Erik's avatar

  Zijn uiterlijk hoeft niet persee anders vind ik, maar een beetje meer Next-Gen zou niet erg zijn. 🙂

 3.   
  Kpyne's avatar

  ik ben het eens met erik 🙂