Andy Serkis gaat opnieuw de aap uit hangen

Andy Serkis timmert al jaren aan de weg als ‘performance capture’ acteur. Hij brak door met zijn rol in The Lord of the Rings, waar hij op meesterlijke wijze het mensachtige wezen Gollum neerzette. Deze zomer liet hij nog maar eens zien wat hij kan met zijn vertolking van de rol van Caesar in Rise of the Planet of the Apes.

Serkis zorgde er niet alleen voor dat deze mensaap op het scherm de juiste bewegingen uitvoerde, hij wist de chimpansee ook iets menselijks te geven. Serkis bracht Caesar op zo’n manier tot leven dat hij de harten van de bioscoopgangers wist te veroveren.

Dat kunststukje mag Serkis gaan herhalen, want hij heeft getekend voor een sequel op Rise of the Planet of the Apes, waarin hij uiteraard weer de rol van Caesar zal spelen. Dat hier een sequel op komt mag overigens geen verrassing heten, aangezien er wereldwijd ruim 450 miljoen dollar werd binnengehaald op een budget van 93 miljoen.

Regisseur Rupert Wyatt had in zijn oorspronkelijke deal al een optie staan voor een eventuele sequel, dus zijn naam kan ook al aan het project worden toegevoegd. Hetzelfde geldt voor screenwriters Rick Jaffa en Amanda Silver.

Overigens zou het heel goed kunnen dat Fox een campagne gaat voeren om Serkis met een Oscar beloond te krijgen voor zijn prestaties. Voorlopig de acteurs achter performance capture nog niet helemaal serieus genomen, en daarom werd Serkis ten tijde van LOTR ondanks zijn geweldige prestatie als Gollum genegeerd in de nominaties. Mogelijk krijgt hij voor zijn Caesar dus wel waar hij recht op heeft.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren