THQ is niet bang voor confrontatie tussen Saints Row en GTA V

Fans van de GTA-serie werden dan na lang wachten eindelijk beloond gisteren met de eerste beelden van GTA V. Niet alleen leverde het tonnen aan speculatie op over verscheidene onderdelen van de trailer, de discussie tussen Saints Row en GTA V was ook opnieuw van de partij.

Na het meer serieuze GTA IV, zocht een deel van de fans zijn heil bij de Saints Row-serie, die voornamelijk draait om absolute craziness en de speler in feite een carte blanche geeft om te doen en laten wat hij wilt, een concept dat Jonah zeer aanspreekt.

Om die zelfde reden is THQ baas Brian Farrell niet bang voor de confrontatie tussen beide series. Volgens hem werd uit de gisteren uitgebrachte trailer opnieuw duidelijk dat GTA serieuzer is.

GTA is still serious and character driven – a very different experience. Saints Row shows you all the crazy stuff in the game. It’s a totally different positioning, and if you read the forums it’s like ‘hey, I love GTA, and I love this game because it’s a very different game that knows what it is and is very entertaining.
Farrell maakte bovendien bekend dat de pre-orders voor Saints Row: The Third viermaal hoger waren dan het eerdere deel, Saints Row 2. Over twee weken hoopt dit nieuwe deel van de Saints Row-franchise in de winkels te liggen, op 18 november.

 1.   
  ps3 gek's avatar

  Ja klopt inderdaad. Ik ben ook totaal geen fan van saints row. Ik vond de realiteit in GTA IV toch weer een stuk beter. Als ze er in GTA V ook nog een hele rits cheats aan toevoegen, zodat iedereen ook niet serieus kan spelen 😛 dan komt t helemaal goed! 😉

 2.   
  Free Roamer's avatar

  Als ze gta terug zoals de beste willen, moeten ze verder bouwen op San Andreas. Als ze dit doen dan gaat GTA V prachtig worden. En het mag wel een beetje serieus zijn maar ze moeten zoals ps3 gek het zegt er een hele rits cheats aan toevoegen. Zal GTA V de beste worden. 😀

 3.   
  fdennis's avatar

  Heb ze des tijds beide gehaald omdat ze me beide aanspraken. Ook had ik van beide geen spijt van. Al heb ik Gta IV des tijd meer gespeeld dan Saints Row2. Maar als ik ze bijelkaar zou oprekenen is het niks als ik bekijk hoeveel uren ik heb besteed aan San Andreas. De baas heeft wel gelijk dat hij niet bang is voor de confrontatie. Saints Row komt nu uit en in 2012 of misschien zelfs 2013 pas een nieuwe Gta. Alleen nu ik er weer over nadacht misschien komt de game in het voorjaar wel uit. Omdat rockstar altijd hun producten goed wil afleveren. En in november komt Max Payne 3. En als je nu al zon trailer krijgt te zien van de wereld dan zijn ze al aardig opweg lijkt me.

 4.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Het klopt dat Saints Row in het begin veel op Grand Theft Auto wilde lijken zekker door het sucsses die R* maakt met de games.
  Maar nu is Saints Row een eigen type game geworden die je niet kunt vergelijken met de Grand Theft Auto series.
  De Battlefield series en de Call of Duty series kun je ook niet vergelijken met elkaar daar zijn ze te verschillend voor. 🙂

 5.   
  ..:BlackPanther:..'s avatar

  Ik speel GTA voor het verhaal, en ik speel Saints Row als ik ineens behoefte heb om naakt in de stad te lopen en oma’s te beroven terwijl ik geniet van een goed gedraaide blow

  XD

 6.   
  Fabianb's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Het klopt dat Saints Row in het begin veel op Grand Theft Auto wilde lijken zekker door het sucsses die R* maakt met de games.
  Maar nu is Saints Row een eigen type game geworden die je niet kunt vergelijken met de Grand Theft Auto series.
  De Battlefield series en de Call of Duty series kun je ook niet vergelijken met elkaar daar zijn ze te verschillend voor. 🙂 "

  Ik vind nog steeds dat ze dicht bij elkaar liggen. Laat je dildo is links liggen bij SR en je komt erg dicht in de buurt.

 7.   
  MaxDamage_NL's avatar

  Saints Row is in mijn ogen geen GTA clone meer, en ook zeker geen alternatief, maar dat neemt niet weg dat deze zeer vermakelijk is.