AMD Catalyst 11.10 WHQL nu te downloaden; geschikt voor Battlefield 3

De AMD-gebruikers onder ons mogen na Preview 2 en Preview 3 eindelijk verblijd worden met de WHQL-variant van Catalyst 11.10, die uitermate geschikt is voor gebruik met Battlefield 3, mits ook Catalyst Application Profile 4 geïnstalleerd wordt.

Dit profiel voegt namelijk (verbeterde) CrosFireX-ondersteuning toe aan zojuist genoemde game en diverse, andere titels, zoals het aankomende Batman: Arkham City. Daarnaast zorgt deze driver er niet langer voor dat enkele OpenGL-programma’s, zoals Minecraft, crashen.

Uitgebreide informatie over Catalyst 11.10 QHQL is via de release notes te vinden. De driver is te downloaden voor Windows XP (32-bit), Windows XP (64-bit), Windows Vista/7 (32-bit) en Windows Vista/7 (64-bit). De optimalisaties voor Battlefield 3 zijn enkel voor de gebruikers van Windows Vista en 7.

Persoonlijke feedback over de driver is natuurlijk altijd welkom. Mocht je als lezer nog vragen hebben, stel ze dan gerust!

Update:
Het is inmiddels gebleken dat deze driver een verouderde OpenGL-driver met zich meebrengt, versie 4.1 in plaats van 4.2, waardoor RAGE met deze driver onspeelbaar is. De game wordt in het blauw gerendeerd vanwege de gedateerde driver. Zodra dit probleem verholpen is, laten we het jullie weten!

  1.   
    Fabianb's avatar

    Nou ga ik toch eens mijn Xbox 360 overpoweren jonguh. 😥

  2.   
    Aftermath's avatar

    nice! maar even doen dan

  3.   
    marklin989's avatar

    kan iemand bevstigen dat de framerate omhoog gaat ?

  4.   
    Leon 2.0's avatar

    Gelijk maar even installeren. Ik merk nooit zoveel van betere performance ofzo, maar zo lang het het er niet slechter op maakt.. 🙂