GTA: Vice City of San Andreas ook naar mobiele apparaten?

Twee weken geleden wisten we jullie al te vertellen dat deze herfst GTA III zijn opwachting zal maken op de iOS apparaten en door Android ondersteunde tabletten en smartphones. De tiende verjaardag van de game was volgens Rockstar aanleiding om de game via deze Anniversary Edition opnieuw uit te brengen.

Uit de hoge hoed van Rockstar kwam tevens vorige week de officiële aankondiging van Grand Theft Auto V, waarvan we aankomende woensdag een eerste trailer kunnen verwachten.

Maar er is wellicht nog meer. Op de vraag of we mogelijk GTA: Vice City of San Andreas ook kunnen verwachten op de mobiele apparaten, antwoordde Rockstar dat het technisch gezien een uitdaging zou zijn, maar dat het ‘zeker mogelijk’ was. Wellicht kunnen we dus binnen afzienbare tijd weer met een zonnig en bloemrijk shirt aan, de omgeving van Vice City verkennen, of op onze smartphone de poëtische Big Smoke aanhoren.

Wat vind jij van de (mogelijke) overzetting van deze games op de mobiele apparaten? Laat het hieronder weten!

 1.   
  xHouse's avatar

  GTA zal nooit deftig zijn op mobiele apparaten, laat het gewoon voor de consoles en PC! Want wat is er nu leuk om op een klein schermpje te GTA’n? :’)

 2.   
  ps3 gek's avatar

  Als het niet ten koste gaat van de productie van de console versies vind ik het helemaal top! Ik bedoel, ze moeten er wel een ander team aan laten werken, niet dat de consoleversie vertraging op loopt door de mobile games. Ik speel af en toe ook Gangstar op mijn HTC, vergelijkbaar met GTA. Echter is de besturing niet altijd even fijn met alleen touchscreen. Ben erg benieuwd of rockstar dit kan verbeteren. Sowieso is mijn accu nu al snel leeg, laat staan met een grafisch zwaar spel…

 3.   
  MasterRG4's avatar

  denk dat vice city over 2 jaar op de iOS apparaten komen aangezien die dan ook 10 jaar bestaan en san andreas 2 jaar daarna en dan zullen de iPhone’s ook wel betere hardware hebbe rond die tijd

 4.   
  RemcoBluB's avatar

  Beter heb ik die morgen op mijn iPod, klaar uit. 😳

 5.   
  houtblok's avatar

  sanandreas!! 😆

 6.   
  soldierarjan's avatar

  van mijn hoeft het niet ik zie het niet voor me dat lekker werkt met touch bediening.
  ze zouden ze beter op een handheld uit kunnen brengen dat werkt beter lijkt me.

 7.   
  Rijstekorrel's avatar

  xHouse schreef, "GTA zal nooit deftig zijn op mobiele apparaten, laat het gewoon voor de consoles en PC! Want wat is er nu leuk om op een klein schermpje te GTA’n? :’)"

  Helemaal niks en via touch zal het niet eens lekker besturen, Ze moeten het gewoon op de pc en consoles houden en verder werken aan de nieuwe gta 😀

 8.   
  MaxDamage_NL's avatar

  Hoop dat ze deze ook op Android uitbrengen, maar idd, ’t is wel een stuk leuker op de PC/console.
  Maar toch, GTA in de trein :oops:, bus, of waar je ook maar wilt, blijft leuk.
  [offtopic]300e post!
  😛 😀 😛 [/offtopic]