Blizzard biedt excuses aan voor homofobische video op Blizzcon

Mike Morhaime, president van Blizzard Entertainment, heeft zijn excuses aangeboden vanwege een homofobische video die onlangs op Blizzcon getoond is. In een brief naar de website GayGamer heeft Morhaime aangegeven dat hij de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt.

“As president of Blizzard, I take full responsibility for everything that occurs at Blizzcon. We realise now that having even an edited version at the show was counter to the standards we try to maintain in our forums and in our games. Doing so was an error in judgement, and we regret it.”
De video in kwestie is ondertussen al op Youtube verschenen en laat een, toch al hevig gecensureerd, interview zien met George Fisher van Cannibal Corpse. In de video gebruikt hij enkele woorden die als kwetsend opgevat kunnen worden.
“The bottom line is we deeply apologise for our mistakes and for hurting or offending anyone. We want you to have fun at our events, and we want everyone to feel welcome. We’re proud to be part of a huge and diverse community, and I am proud that so many aspects of the community are represented within Blizzard itself”
Hoewel Morhaime names Blizzard officieël zijn excuses aangeboden heeft, is niet iedereen ervan overtuigd dat het ‘iets betekent’. Een gebruiker (Night Elf Druid Arilith) op het officiële Blizzard forum stelt dat het gewaardeerd wordt dat er een excuses is aangeboden.

Maar, stelt ook dat een excuus niets betekent zonder dat er een poging gedaan wordt om bepaald gedrag te veranderen. Hiermee doelt de gebruiker op het goedkeuren van de video, die ondanks de hevige censuur nog steeds bij veel mensen in het verkeerde keelgat is geschoten.

  1.   
    ikketjuh's avatar

    Ehmm, het enige wat er in het filmpje gebeurd is dat die kerel de andere factie uitscheld…

    Dat is gewoon wat rivaliteit in de game, en sommige mensen nemen dat redelijk serieus, maar om zoiets nou homofoob te noemen?
    Je kunt het vergelijken met een flame war tussen cod fanboys en battlefield fanboys.
    Ik hoor van veel mensen die battlefield spelen dat cod gay is, betekent dat nu dat die battlefield speler homofoob is? nee natuurlijk niet. Gay en in het nederlands homo zijn gewon scheldwoorden die veel gebruikt worden. Mensen moeten snappen dat het niets serieus met homosexualiteit te maken heeft.

  2.   
    grassyfuzz's avatar

    <3 horde :P

  3.   
    Helios929's avatar

    Gezeur om niks

    Ik heb de video ook gezien en ik vind op de manier waarop hij het zegt dat je dat niet al te serieus moet nemen, hij haalt als Horde speler uit naar de Alliance kant en de mensen die dat serieus nemen moeten misschien maar eens wat meer naar buiten gaan en zich niet opsluiten in het donker en 16 uur per dag WoW spelen.

  4.   
    Broodbeleg's avatar

    Waarom is die laatste alinea een aparte alinea? :/

  5.   
    UberProSure's avatar

    Cry baby’s, life is life. Deal with it 🙄

  6.   
    ms13694's avatar

    Broodbeleg schreef, "Waarom is die laatste alinea een aparte alinea? :/"

    daarom

  7.   
    Glennus's avatar

    <3 Cannibal Corpse... Stelletje idioten XD

  8.   
    tomson71's avatar

    Wat een gezeur weer om niks zeg, die video is al 3 jaar oud ofzoiets.
    Kijk hoe hij zelf ook moet lachen om de onzin die hij uitkraamt, hoe serieus denk je zelf dat ie is.
    Maar ja jankerds zul je altijd hebben….

  9.   
    Broodbeleg's avatar

    martinschoon schreef, "

    ”Broodbeleg” schreef, "Waarom is die laatste alinea een aparte alinea? :/"

    daarom"

    Ik mis nog iets voor en na je “daarom”. Er voor mis ik je argumenten, er na mis ik een kleine samenvatting of conclusie.