CrewGrounds: Welk spel koop jij dit najaar?

In ons tweewekelijkse item CrewGrounds geven de redacteuren van GamersNET hun ongezouten mening over de huidige stelling. Battlefield 3 ligt inmiddels al enkele dagen in de winkels en de game gaat dit jaar de strijd aan met Modern Warfare 3. Echter, de kans dat Battlefield 3 qua aantal verkopen als winnaar uit de bus zal komen is komen volgens velen miniem. Toch liet John Riccitiello van EA onlangs weten dat de game al meer dan tien miljoen keer verscheept is, dus het spel lijkt een steeds grotere kans te hebben om Call of Duty te verslaan. Maar waar gaat de voorkeur van onze redacteuren eigenlijk naar uit? We vroegen ze antwoord te geven op de volgende vraag:

Welk spel koop jij dit najaar?

Glenn van Dormolen
Geen van beide
Battlefield 3 en Call of Duty: Modern Warfare 3 zijn beide vette shooters, maar de aankomende tijd ben ik wel zoet met Batman: Arkham City en Gears of War 3. Wellicht ga ik ook nog een keertje met de nieuwe Assassin’s Creed aan de slag om het jaar vervolgens af te sluiten met The Elder Scrolls V: Skyrim. Te weinig tijd voor te veel games; Battlefield en Call of Duty vallen hierdoor voor mij af.

Jonah Knulst
Beide
De afgelopen maanden is er een flinke discussie aan de gang omtrent Battlefield 3 en Modern Warfare 3, waarbij het er steeds op neerkomt dat je slechts één van de twee titels moet halen. Ik haal ze gewoon lekker allebei in huis, al heb ik de eer gehad om Battlefield 3 te reviewen, dus die titel heb ik al staan hier. Modern Warfare 3 komt er bij mij ook gewoon in, want met de komst van dedicated servers kan ik weer de volledige controle hebben over mijn ervaring.

Richard Leurs
Battlefield 3
Call of Duty 4: Modern Warfare was een topspel waar ik veel uurtjes in heb gestoken. Na deze topper hebben de Call of Duty-games mij niet meer kunnen boeien. Eigenlijk ben ik de laatste paar jaar helemaal niet meer zo’n fan van shooters. Battlefield 3 is voor mijn gevoel gelukkig een welkome verandering in het genre. Het spel is op één punt uitmuntend en anders. De multiplayer van Battlefield draait om samenwerking, terwijl in Call of Duty de samenwerking ver is te zoeken. Dit is zo’n wereld van verschil. Een verschil dat het shootergenre voor mij weer boeiend maakt.

Michiel Brunsveld
Modern Warfare 3
De crux zit hem in “dit najaar”. Tijd en geld zijn beperkt, er is heel veel concurrentie met andere topgames, dus ik zal ze zeker niet meteen beide kopen. Ik heb zelf het meeste met de gameplay van Call of Duty, dus die game gaat er gewoon vanaf de launch komen. Gek genoeg zou ik Battlefield 3 vooral halen voor de singleplayer en laat dat nou een van de mindere dingen van die game zijn. Allicht dat ik de game later nog wel ga kopen, maar dit najaar ga ik weer voor de nieuwe Modern Warfare. Lekker in een paar uur door een epische singleplayer en daarna heerlijk egoïstisch knallen in de multiplayer, of iets socialer met de coöperatieve Spec-Ops modus.

Wester Wagenaar
Geen van beide
Het zal niemand verbazen wanneer ik zeg dat zowel Battlefield 3 als Modern Warfare 3 me helemaal niets doen. De games zijn mij veel te serieus. Ik speel games voor de lol en dan hoef ik geen overdreven macho’s over mijn scherm te zien huppelen. Sowieso ben ik geen online gamer, dus ik houd het dit najaar gewoon bij een aantal vette singleplayer-titels.

Leon Kempers
Battlefield 3
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik heb inmiddels al zo’n 200 uur in Modern Warfare 2 gestoken. Het grootste deel van die tijd heb ik niet doorgebracht met vreemden, maar met vrienden die op een leuke en eerlijke manier spelen. Black Ops kon me echter niet bekoren en dat kwam vooral omdat het spel naar mijn idee te veel aanvoelde als Modern Warfare 2. Ik heb het inmiddels wel een beetje gehad met de Call of Duty-games, dus totdat Activision met een nieuwe engine op de proppen komt, heb ik besloten geen spellen uit deze franchise meer aan te schaffen. Battlefield 3 komt dan ook als een verademing: een heerlijke shooter die teamwork hoog in het vaandel draagt, is precies waar ik op zat te wachten. Bovendien draait het in die game meer om skills en minder om killstreaks, iets wat ik zeer op prijs stelde nadat ik voor de 7239e keer door een chopper gunner werd neergehaald.

  1.   
    ms13694's avatar

    Goed om het verschil te zien in de crew. Die countdownbalk is trouwens gruwelijk irritant als je met je mobiel op GN. Zit!

  2.   
    Dude…'s avatar

    mhh ik ben ook benieuwt welke van de 2 nu gaat winnen. mijn eerste gok is MW3 zo´n 18 miljoen keer en BF3 miss 10 miljoen. CoD gaat zowiezo minder verkopen nu ze eindelijk een concurent hebben dit najaar, maar het zal zowiezo boven de 15 miljoen liggen, denk ik.

  3.   
    Fabianb's avatar

    http://www.telegraaf.nl/digitaal/games/10809726/__Battlefield_3_al_10_miljoen_keer_verkocht__.html

    Battlefield 3 is al een dag na de europese launch al 10 miljoen keer verkocht, dus wie weet over een jaar ondertussen wel 20 miljoen keer.

    Battlefield 3 heb ik nu zelf al op de xbox aangeschaft en ik kan het al een heel potje uithouden in een straaljager zonder neer te gaan. Supervet zo laag over de grond razen. 😉

  4.   
    R1chardTM's avatar

    Fabianb schreef, "http://www.telegraaf.nl/digitaal/games/10809726/__Battlefield_3_al_10_miljoen_keer_verkocht__.html
    Battlefield 3 is al een dag na de europese launch al 10 miljoen keer verkocht, dus wie weet over een jaar ondertussen wel 20 miljoen keer."

    Blijkt maar weer dat de telegraaf de ballen verstand heeft van games. Battlefield 3 is niet 10 miljoen keer verkocht, maar 10 keer verscheept. De voorraad die nu in de magazijnen en winkelschappen ligt hoort ook bij dit nummer. En geloof me, er ligt genoeg in voorraad. 😉

  5.   
    RemcoBluB's avatar

    CoD heeft van grotendeels van die gamers die denken dat alleen CoD leuk is en dat er verder geen andere games leuk zijn. En battelfiel is in een flinke stijgende lijn en zal deze hopelijk ook doorzetten de komende jaren.
    Maar CoD zal altijd veel verkoops hebben door die dieharders.

  6.   
    Jelkey's avatar

    mw3 zal zowiezo meer verkopen, maar over 5 jaar speelt niemand de game meer, maar battlefield wel, gewoonweg omdat battlefield altijd al een keiharde community heeft gehad (bf2 wordt vandaag de dag nog steeds volop gespeeld online, alhoewel dit aantal wel gedaalt zal zijn met de release van bf3)

  7.   
    Jarek's avatar

    Ik haal ze ook geen van beide.

    Ik had eerst battlefield 3 wel gepre-ordered, maar toch op teruggekomen omdat het mijn stijl toch niet echt is.

    En ik heb nog genoeg games die ik nog moet uitspelen.

  8.   
    theis's avatar

    martinschoon schreef, "Goed om het verschil te zien in de crew. Die countdownbalk is trouwens gruwelijk irritant als je met je mobiel op GN. Zit!"

    die countdownbalk is idd erg ververlend op je mobiel. Leuk om te zien dat sommige mensen amper geinteresseerd zijn in de shooteroorlog

  9.   
    VirtualJoke's avatar

    [b]Call of duty modern warfare 3 zal meer dan 1 miljard hebben over 6 weken zeggen ze , maar we wachten af:p

    MORGEN KOMT MW3 UIT!!!!kga hem SWS halen 8) 😛