Batman: Arkham City 4,6 miljoen keer verkocht; best beoordeelde game van 2011

Warner Bros. presenteerde vandaag met trots de verkoopcijfers van hun meest recente game, Batman: Arkham City. Het spel is in de eerste week maar liefst 4,6 miljoen keer over de toonbank gegaan en daarmee is het de op drie na grootste entertainment release van 2011! Helemaal indrukwekkend is het feit dat de game pas vijf dagen in de Europese winkels ligt. De voorganger, Batman: Arkham Asylum, wist in dezelfde periode slechts de helft van dit aantal te verschepen.

Bovendien is Batman: Arkham City tot nu toe de best beoordeelde game van 2011. Het spel heeft op Metacritic een gemiddeld cijfer van een 9,5 en 9,6 voor respectievelijk de Xbox 360 en de PlayStation 3. Sefton Hill van Rocksteady reageerde enthousiast:

The true test for any game is what the players think and we have been thrilled by their reaction to Batman: Arkham City.

[..]

The team at Rocksteady put every ounce of effort into making the best Batman experience we possibly could, so we are overwhelmed by the incredible feedback from the community.

Batman: Arkham City ligt sinds vorige week in de winkels voor de PlayStation 3 en Xbox 360. De PC-versie zal op 18 november verschijnen.

 1.   
  Hitman047's avatar

  Indrukwekkend! ๐Ÿ˜ฎ

  Heb de game alweer even in de pre-order staan. Ben zelf ook erg benieuwd.

 2.   
  Mika0077's avatar

  Untill uncharted 3 (ign gaf het al een 10 en machinema gaf het een 9.5 en jullie site ook al een 10 en dat is nog maar het begin :wink:)

 3.   
  UberProSure's avatar

  Pc moet nog komen ๐Ÿ˜› haha egt een vette game <3 ๐Ÿ˜†

 4.   
  FishHookz's avatar

  En terecht ๐Ÿ˜‰

 5.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Hij is echt geweldig, Rocksteady heeft een goede game afgeleverd.

 6.   
  Leon 2.0's avatar

  Zeer indrukwekkend. Toch erg knap van Rocksteady dat ze na Arkham Asylum weer zo’n topper neer kunnen zetten. Terwijl ze daarvoor (in ieder geval voor mij) een compleet onbekende studio waren. ๐Ÿ™‚

 7.   
  -050- Critical's avatar

  ongelooflijk wat een knappe prestatie

 8.   
  Hitman047's avatar

  mr.black schreef, "Zeer indrukwekkend. Toch erg knap van Rocksteady dat ze na Arkham Asylum weer zo’n topper neer kunnen zetten. Terwijl ze daarvoor (in ieder geval voor mij) een compleet onbekende studio waren. ๐Ÿ™‚ "

  Niet verwonderlijk, de studio bestaat ook nog niet zo lang. Volgens mij sinds 2004 ofzo. Arkham City is hun 3e game, voor zover ik weet. ๐Ÿ˜‰

  Maar wel knap dat een nieuwe studio in zo’n korte tijd zo’n hoog niveau weet te bereiken.

 9.   
  Leon 2.0's avatar

  Mja, daar doelde ik ook op. Voor Arkham Asylum hebben ze inderdaad รฉรฉn game ontwikkelt.

 10.   
  Slayer61's avatar

  Hold on a minute. Uncharted 3 kreeg wel een 10 van IGN. Wacht maar tot Uncharted 3 uit is!

 11.   
  Darfie's avatar

  Verbaasd me niks, Arkham Asylum was erg tof en ik vermaak me nu ook weer prima met Arkham City. Ik ben echter nog het meest blij met mijn Special Edition, de Batman figurine staat erg mooi op m’n kast 8)

 12.   
  Dude…'s avatar

  en terecht!!!

 13.   
  huntedjohan's avatar

  ik dacht altijd dat het eerste deel een beetje tegengevallen was maar heb ik dat dan echt uit mn duim gezogen? vind deze cijfers heel erg netjes en lijkt me niet dat ze dit halen als het eerste deel tegen gevallen zou zijn.

 14.   
  Sub-Zeuro's avatar

  ….Die bloedzuiger…! + + + . ๐Ÿ˜›

 15.   
  Burrows's avatar

  De Graphics waren ook wel top op Arkham en het verhaal ook dus ben zeker van plan om deze te kopen. ๐Ÿ˜€

 16.   
  Superwasbeer's avatar

  ik weet niet hoor…. ik vind het verhaal een beetje raar, en dit universum is ook veel te duister voor mij

 17.   
  RemcoBluB's avatar

  pff jeetje wat een prestatiet ๐Ÿ˜ฎ

 18.   
  FRENZY 14's avatar

  knap werk !! ๐Ÿ™‚

 19.   
  See4urSelf's avatar

  Jeetje! Indrukwekkend! Waarschijnlijk ook zo verdiend ๐Ÿ™‚ Ik wacht nog op mijn PC versie ๐Ÿ™‚

 20.   
  Leon's avatar

  huntedjohan schreef, "ik dacht altijd dat het eerste deel een beetje tegengevallen was maar heb ik dat dan echt uit mn duim gezogen? vind deze cijfers heel erg netjes en lijkt me niet dat ze dit halen als het eerste deel tegen gevallen zou zijn. "

  Wat een onzin, waarom zou een game een slechter cijfer moeten krijgen omdat zijn voorganger tegenviel (wat overigens totaal niet het geval is, maar dat terzijde)? Je beoordeelt een game toch op wat hij is en niet op wat zijn voorganger was?

 21.   
  Glennus's avatar

  Heb deze game nu 5 dagen, heb ‘m helaas al 100% voor beide karakters, maar wat een topgame is Arkham City zeg. 10X Beter dan Arkham Asylum; een game die ik geweldig vond. Hopelijk wordt dit de Game of the Year!

 22.   
  Rijstekorrel's avatar

  huntedjohan schreef, "ik dacht altijd dat het eerste deel een beetje tegengevallen was maar heb ik dat dan echt uit mn duim gezogen? vind deze cijfers heel erg netjes en lijkt me niet dat ze dit halen als het eerste deel tegen gevallen zou zijn. "

  Ik heb het vorige deel gespeeld de demo en vond de besturing echt k*t gewoon toen(kan aan de demo gelegen hebben maar dat weet ik niet meer)
  Verder ga ik dit deel wel weer proberen en zo te horen is die erg goed.

 23.   
  doodlefay's avatar

  Terecht.