GN Actueel: Wat we tot nu toe over GTA V weten

Al sinds 2009 weten we dat Rockstar met GTA V bezig is. Daarna werd het stil… … muisstil. Natuurlijk ontstonden er aan alle kanten geruchten. Vage tweets, vacatures van Rockstar en foto’s van ingehuurde prostituees voor een motion capture sessie. Dat laatste heb je trouwens niet van ons. Alles werd uit zijn verband getrokken om conclusies uit te trekken. Nu is GTA V echt aangekondigd en krijgen we over een week de eerste trailer voor onze kiezen. Een mooie tijd om alle geruchten over GTA V eens op een rijtje te zetten, want vaak zijn de geruchten nog waar ook.

Echt in ontwikkeling?
Codenaam Rush dat is de naam die Rockstar intern voor GTA V gebruikt. In ieder geval daar kunnen we met bijna 100% zekerheid van uit gaan. De codenaam duikt namelijk overal op waar Rockstar dingen doet die mogelijk met GTA V te maken hebben. Het bedrijf heeft al een tijd een groot team werken aan een open world game en zoekt onder de naam Rush steeds naar goede game developers. Open world? Rockstar? GTA? Nog niet genoeg bewijs? Onder de naam Rush worden ook veel stemacteurs gecast. De karakters die de stemacteurs mogen spelen passen wel heel goed bij Grand Theft Auto. Kijk maar eens naar enkele van deze sprekende beschrijvingen.

Tae Wong, 39 jaar oud, ietwat incompetente Chinese gangster. Houdt er van om zo nu en wat pilletjes ecstasy te gebruiken en bezoekt graag rave parties.

Brother Adam, 50 jaar oud, monnik uit Wales. Cult leider, Yoga-instructeur, erg lenig. Doet veel aan massage om met persoonlijke spanningen om te gaan. Heeft een Welsh accent nodig.

Alex, 52 jaar oud, blanke, losse, gekke hippie. Voorheen erg rijk, maar heeft al zijn geld verloren. Is erg wanhopig, maar probeert dit niet te zijn.

Kevin De Silva, 18 jaar oud, zoon van Albert De Silva. Dikke gamer, verslaafd aan FPS-games. Rookt veel wiet, erg angstig en een slechte rug. Zachtaardige jongen met zijn eigen mening. Maakt veel racistische opmerkingen tijdens het online gamen.

Waar gaan we heen?
De plek waar GTA V zich gaat afspelen is één van de meest besproken geruchten. Misschien mogen we onze misdaden wel in een hele nieuwe stad uitvoeren of wordt het toch een bezoekje aan een oude bekende? Gaan we naar Liberty City (New York), het zonnige Vice City (Miami) of de straten van San Andreas (gebaseerd op Los Angeles, San Francisco en Las Vegas)? Eigenlijk wijzen de meeste geruchten naar San Andreas. De getto’s van Los Santos, de Gant Bridge in San Fierro en de verlichte gevels van Las Venturas worden hoogstwaarschijnlijk onze plek om chaos te creëren. Zo heeft een anonieme bron tegenover de game journaille verklaard dat Rockstar onderzoek heeft gedaan naar verschillende locaties in Hollywood, in San Andreas als Vinewood te vinden. Verder passen de gelekte karakters goed in San Andreas. Rockstar zoekt naar stemacteurs voor bekende sterren, die prima in Vinewood passen. De gangsters horen in de getto van Los Santos en de rijkelui die worden gezocht kunnen we vast in de casino’s van Las Venturas vinden. Kortom het plaatje klopt en daar zijn veel GTA-fans erg blij mee.

Er zijn ook geruchten die naar andere locaties wijzen. Zo bevatte de handleiding van Rpisodes from Liberty City een hint naar Frankrijk. Op de achterkant van de handleiding staat een reclame met de tekst; Liberty City it’s over! Next Stop. Hieronder is een stuk van de reclame weggescheurd en komt een vaag plaatje tevoorschijn. Het plaatje zegt niets, maar laat de vorm van de scheur nou precies hetzelfde zijn als de vorm van Frankrijk. Liberty City lijkt door de tekst ook weinig kans te maken. Aan het einde van The Ballad of Gay Tony arriveert Patrick McReary bij een vliegveld. Volgens gamers is dit samen met de Ierse achtergrond van Patrick een dikke hint naar Ierland als locatie voor GTA V. Zal de serie echt naar Europa komen of wordt het toch het Amerikaanse San Andreas? Nog een paar dagen en we weten meer…

Welk tijdperk?
Ook het tijdperk waar GTA V zich afspeelt is een vraagstuk. Bezoeken we het verleden, gaan we de toekomst in of is het huidige tijdperk een mooie optie? GTA V zal waarschijnlijk geen L.A. Noire worden. De jaren veertig past simpelweg niet echt bij de serie. Ook de verre toekomst is voor de Grand Theft Auto-serie nog onbekend gebied. Onze huidige situatie dat lijkt de meest logische keuze. We weten in ieder geval bijna zeker dat het internet een rol zal spelen in GTA V. Rockstar heeft meer dan 100 domeinnamen geregistreerd die als doel niets anders dan Grand Theft Auto kunnen hebben. In eerdere GTA-games kon ook al geïnternet worden en het wereld wijde web is dus een goede mogelijkheid voot GTA V. Neem bijvoorbeeld:

 • fuckyew.com
 • outrageouslife.com
 • pregnantandalone.com
 • californiahomesbyowner.com
 • carolinabrokers.com
 • myrtlebeachattorney.com
 • cashForDeadDreams.com
 • sixfiguretemps.com
 • stoppayingyourmortgage.net
 • hammersteinfaust.com
 • lifeInvader.com
 • dollarworks.com
Allemaal URL’s die in GTA V niet zouden misstaan. Het lijkt er ook op dat gangs een rol gaan spelen, want “thebetter.com”, “themaniacs.com”, “thetangible.com” en “thewhitefox.com” lijken allemaal erg op gang namen. Ook duiden de internetadressen op een Amerikaanse setting, want “dollarworks.com” is niet erg Europeaans.

Wanneer komt die game?
Dit alles blijft natuurlijk allemaal pure speculatie, maar het komt vaak voor dat speculaties over games de waarheid zijn. Het belangrijkste is dat GTA V met 100% zekerhied in aantocht is. Wanneer dit is zien we vanzelf wel. Als we de analisten moeten geloven, verschijnt de game in 2012. Dit is met de aankondiging van gisteren ook redelijk logisch. Begin 2012 zal wat snel zijn, maar eind 2012 lijkt een perfect tijdstip. Om dit artikel at te sluiten wil ik zelf ook even mijn duit in het geruchten potje doen. Ik voorspel de releasesatum van GTA V. Geen laffe ruime gok, zoals de analisten doen. Nee, ik roep dat GTA V op 26 oktober 2012 gaat verschijnen. Voor welke platformen blijft nog wel een grote vraag.

 1.   
  MildBobbySauce's avatar

  Ik hoop dat ze naar San Andreas gaan Prachtige stad! 😀

 2.   
  Lazar93's avatar

  niet die Hip hop setting alsjeblieft 😕 Vind San andreas mooi gebied maar wat haat ik die hip hop scene

 3.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ik zeg Kansas, gewoon omdat het onverwacht is en de websites daar wat mee te maken blijken te hebben.
  Anders zouden Washington DC en Seattle een optie kunnen zijn.

  Het mooie van Rockstar is dat ze niet EA of Activision als uitgever hebben en dus lekker rustig aan hun game kunnen werken en zeggen “hij is af” zodra hij ook echt af is.

 4.   
  Hillianii's avatar

  Waarom altijd in Amerika?
  Ik zou Londen of Amsterdam willen 😳

 5.   
  Oldsk00ll's avatar

  martoost schreef, "niet die Hip hop setting alsjeblieft 😕 Vind San andreas mooi gebied maar wat haat ik die hip hop scene"

  Helemaal mee eens ik hoop iets met de Mafia.Maar Ierland lijkt me ook wel vet volgende week weten we gelukkig meer 😀

 6.   
  painkillers's avatar

  Playstation4Life schreef, "Waarom altijd in Amerika?
  Ik zou Londen of Amsterdam willen 😳 "

  Wel gta londen 1961 was in londen.

 7.   
  RemcoBluB's avatar

  Ik hoop in China,
  Grote heele drukke stad met veel verschillende rond lopende mensen en een mooi nachtleven.
  En dan ook rustige rijstvelden als je verder naar binnen in het land gaat.

  Da zou ik echt mooi vinden! 😆

 8.   
  R1chardTM's avatar

  RemcoBluB schreef, "Ik hoop in China,
  Grote heele drukke stad met veel verschillende rond lopende mensen en een mooi nachtleven.
  En dan ook rustige rijstvelden als je verder naar binnen in het land gaat.
  Da zou ik echt mooi vinden! 😆 "

  Zal waarschijnlijk te veel overeenkomen met True Crime: Hong Kong. Ook al is die game niet geannuleerd. Wat ook weer een kleine hint kan zijn dat GTA misschien die kant op gaat.

 9.   
  MaxDamage_NL's avatar

  Playstation4Life schreef, "Waarom altijd in Amerika?
  Ik zou Lonksterdam willen 😳 "

  Idd. Amsterdam zou een perfecte setting zijn. Drugs, Hoeren, misdaad. Amsterdam heeft het allemaal.

 10.   
  Hitman047's avatar

  Ben nog eens opzoek gegegaan naar die 5: Check dit

  Een Silver Certificate 5 Dollar biljet, ontworpen in 1899 en was in omloop tot 1964.

  GTA V speelt zich af in de eerste helft van de vorige eeuw?

 11.   
  R1chardTM's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Ben nog eens opzoek gegegaan naar die 5: Check dit
  Een Silver Certificate 5 Dollar biljet, ontworpen in 1899 en was in omloop tot 1964.
  GTA V speelt zich af in de eerste helft van de vorige eeuw?"

  Dat is natuurlijk simpel te faken met Photoshop. Vind dit geen valide bron, niet eens een gerucht. 😉

 12.   
  Hitman047's avatar

  Eh, ik heb hem net zelf geupload. Maar ik wil wel even een echte bron zoeken als je daar blij van wordt? 😳

  Google anders even op ‘silver certificate 5 dollar bill 1899’

  Overigens zie ik het gerucht al rond gaan op meerdere websites. Zie bijv.
  hier en hier

 13.   
  -B9D7L-'s avatar

  Ik hoop sanandreas heb wel weer zin in een gangster game 8)

 14.   
  PRO Uzumyo's avatar

  Ik hoop dat gta gewoon in deze tijd blijft en niet terug gaat in de tijd of laat staan vooruit !
  Denk zelf dat het logo verwijst naar de staat Washington toch een belangrijke stad in Amerika! (als je al naar de vorige locaties ziet van New York. Maimi, Vegas.)

 15.   
  nuclearnemo's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Eh, ik heb hem net zelf geupload. Maar ik wil wel even een echte bron zoeken als je daar blij van wordt? 😳
  Google anders even op ‘silver certificate 5 dollar bill 1899’
  Overigens zie ik het gerucht al rond gaan op meerdere websites. Zie bijv.
  hier en hier"

  Als je kijkt naar de personages die in de game voorkomen, ligt het niet echt voor de hand dat ze terug de tijd in gaan….aangezien games toen nog niet bestonden dus die gamer kon er toen nog niet zijn…

  Verder hoop ik dat het niet een zelfde soort game word als san andreas want ik heb ook een hekel aan al die hip hop shit…xD

 16.   
  Hitman047's avatar

  Ik vind dat je gelijk hebt hoor. Het is gewoon leuk om de geruchtenmachine aan te drijven. 😛
  Rockstar zou zichzelf mogelijk ook zelf in de voet schieten door naar het verleden te gaan, de Red Dead franchise speelt zich immers al in die tijd af…

  Feit blijft wel dat het logo daar vandaan komt. 😉

 17.   
  i7 Grendel's avatar

  Een Chinees, een yoga leraar, een hippie en een wietgebruiker? Ik zou inderdaad zeggen San Andreas, maar dan niet de hele staat. De genoemde personages lijken meer wat voor San Francisco (of een parodie daarop). Oh, en dat Vinewood stukje uit het nieuwsbericht slaat nergens op, want de steden en namen van de stadsdelen zullen veranderen (vergelijk LC van III en IV maar met elkaar).

  Ik zeg Kansas

  Waarom Kansas? Wat heeft Kansas nou weer voor bijzonders?

 18.   
  leonfranswa's avatar

  MaxDamage_NL schreef, "

  ”Playstation4Life” schreef, "Waarom altijd in Amerika?
  Ik zou Lonksterdam willen 😳 "

  Idd. Amsterdam zou een perfecte setting zijn. Drugs, Hoeren, misdaad. Amsterdam heeft het allemaal."

  jah klopt maar Parijs of Londen kan ook prachtig natuurlijk, ik vind het wel erg jammer dat er eigenlijk nooit een GTA in Europa afspeeld. 😛

 19.   
  Carlzz's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Eh, ik heb hem net zelf geupload. Maar ik wil wel even een echte bron zoeken als je daar blij van wordt? 😳
  Google anders even op ‘silver certificate 5 dollar bill 1899’
  Overigens zie ik het gerucht al rond gaan op meerdere websites. Zie bijv.
  hier en hier"

  Dat biljet heeft inderdaad echt bestaan en het is ook echt precies dezelfde 5 als die in het logo is verwerkt
  goed gevonden 😳

 20.   
  FishHookz's avatar

  Playstation4Life schreef, "Waarom altijd in Amerika?
  Ik zou Londen of Amsterdam willen 😳 "

  GTA RUSSIA 😉

 21.   
  Flumi's avatar

  Gewoon een keer een andere setting. San Andreas was bruut, Miami hebben we ook gezien. New York ook.
  Lijkt me vet om een keer in Zuid-Amerika of Azië aan de slag te gaan. Genoeg criminaliteit daaro..

 22.   
  Fabianb's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Ben nog eens opzoek gegegaan naar die 5: Check dit
  Een Silver Certificate 5 Dollar biljet, ontworpen in 1899 en was in omloop tot 1964.
  GTA V speelt zich af in de eerste helft van de vorige eeuw?"

  Ziet er nogal fake uit. Aangezien het Logo dwars door de tekst van het biljet heenloopt. Dat is dus erg simpel.

 23.   
  R1chardTM's avatar

  Carlzz schreef, "

  ”Hitman047″ schreef, "Eh, ik heb hem net zelf geupload. Maar ik wil wel even een echte bron zoeken als je daar blij van wordt? 😳
  Google anders even op ‘silver certificate 5 dollar bill 1899’
  Overigens zie ik het gerucht al rond gaan op meerdere websites. Zie bijv.
  hier en hier"

  Dat biljet heeft inderdaad echt bestaan en het is ook echt precies dezelfde 5 als die in het logo is verwerkt
  goed gevonden 😳 "

  Ah kijk ik dacht anders om. GTA gebruikt dit biljet in hun logo. Ik dacht dat je beredeneerde dat het biljet voor GTA was gemaakt. Echter nog niet erg nieuwswaardig, want die 5 wordt door meer bedrijven gemaakt. Is een bekende vorm om een 5 in een logo te verwerken. Ik verwacht er persoonlijk weinig verband tussen. 😉

 24.   
  -050- Critical's avatar

  GTA washington?

  GTA Detroit,

  GTA Atlanta,

  heb je meteen drie amerikaanse steden waar ik virtueel graag doorheen zou willen lopen

 25.   
  M@tthijs's avatar

  Ik las dat Boston ook een goede mogelijkheid was. Misdaad alom aanwezig daar in de afgelopen decennia en dan zou het zich concentreren rondom de Ierse syndicate, vandaar de groene V. Hoe dan ook, ik zal sowieso gaan genieten van een GTA V. 🙂

 26.   
  Thundergamer's avatar

  Ergens in Europe zou ongelofelijk vet zijn voor de verandering. Als Ier zou Ierland natuurlijk voor mij dood leuk zijn, Misschien kan Packie van het Noorden komen wat een perfecte plaats zou zijn voor een GTA( IRA ). Heeft bijna alles wat bij een goede GTA hoort. 🙄

 27.   
  JelmerrrWollyy's avatar

  Ik hoop Rio de Janiero, een zeg maar veel verbeterde Just Cause 😀

 28.   
  JonsoN's avatar

  Thundergamer schreef, "Ergens in Europe zou ongelofelijk vet zijn voor de verandering. Als Ier zou Ierland natuurlijk voor mij dood leuk zijn, Misschien kan Packie van het Noorden komen wat een perfecte plaats zou zijn voor een GTA( IRA ). Heeft bijna alles wat bij een goede GTA hoort. 🙄 "

  Reken er maar niet op dat het europa wordt, daar zijn die amerikanen veel te trots voor..

  Amsterdam lijkt me trouwens een goede plek voor een nieuwe GTA, zoals hierboven al gezegd, drugs, hoeren, misdaad, een cultuur op zich.. 🙂

 29.   
  limsma's avatar

  MaxDamage_NL schreef, "

  ”Playstation4Life” schreef, "Waarom altijd in Amerika?
  Ik zou Lonksterdam willen 😳 "

  Idd. Amsterdam zou een perfecte setting zijn. Drugs, Hoeren, misdaad. Amsterdam heeft het allemaal."

  behalve dat Amsterdam in vergelijking met London of een Amerikaanse stad belachelijk klein is

 30.   
  bokilz's avatar

  Drie woorden:
  IK KAN NIET WACHTEN.
  O sorry het zijn er vier 🙁 :P.

 31.   
  blackname's avatar

  limsma schreef, "

  ”MaxDamage_NL” schreef, "[quote=”Playstation4Life”].."

  Idd. Amsterdam zou een perfecte setting zijn. Drugs, Hoeren, misdaad. Amsterdam heeft het allemaal."

  behalve dat Amsterdam in vergelijking met London of een Amerikaanse stad belachelijk klein is[/quote]

  hoeft niet alleen amsterdam centrum toch beetje platteland eromheen zou nice zijn. mss nog rotterdam erin verwerken met de haven :p

 32.   
  toeter83's avatar

  het zal gewoon in california zijn aangezien er een link van california tussenstaat

 33.   
  marklin989's avatar

  blackname schreef, "

  ”limsma” schreef, "[quote=”MaxDamage_NL”].."

  behalve dat Amsterdam in vergelijking met London of een Amerikaanse stad belachelijk klein is"

  hoeft niet alleen amsterdam centrum toch beetje platteland eromheen zou nice zijn. mss nog rotterdam erin verwerken met de haven :p[/quote]
  ik zou er niet op hopen ze 😉

 34.   
  Brucesushi's avatar

  Kingpin schreef, "

  ”martoost” schreef, "niet die Hip hop setting alsjeblieft 😕 Vind San andreas mooi gebied maar wat haat ik die hip hop scene"

  Helemaal mee eens ik hoop iets met de Mafia.Maar Ierland lijkt me ook wel vet volgende week weten we gelukkig meer 😀 "

  Ga dan la noire of mafia spelen:S

  ik hoop san andreas wordt super vet!!

 35.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik hoop een nieuwe Vice City of San Adreas helemaal geweldig zou dat zijn 😀

 36.   
  Flapjack's avatar

  miss een prequel op gta san andreas of een remake.

  miss indd met dat dollarlogo in jaren 50 na de oorlog ofso 😕

 37.   
  gladiator5's avatar

  painkillers schreef, "

  ”Playstation4Life” schreef, "Waarom altijd in Amerika?
  Ik zou Londen of Amsterdam willen 😳 "

  Wel gta londen 1961 was in londen."

  Dan nu amsterdam 🙂
  bedoel een 18 jarige jongen die veel wiet rookt xd

  Amsterdam is the place 2 be

 38.   
  xHouse's avatar

  .

  Kevin De Silva, 18 jaar oud, zoon van Albert De Silva. Dikke gamer, verslaafd aan FPS-games. Rookt veel wiet, erg angstig en een slechte rug. Zachtaardige jongen met zijn eigen mening. Maakt veel racistische opmerkingen tijdens het online gamen.

  Kan niet wachten om de deze te ontmoeten :”D.

 39.   
  FioranoJC's avatar

  xHouse schreef, ".

  Kevin De Silva, 18 jaar oud, zoon van Albert De Silva. Dikke gamer, verslaafd aan FPS-games. Rookt veel wiet, erg angstig en een slechte rug. Zachtaardige jongen met zijn eigen mening. Maakt veel racistische opmerkingen tijdens het online gamen."

  Kan niet wachten om de deze te ontmoeten :”D.

  Past zo in Amsterdam!

 40.   
  JSprang's avatar

  beste het is in San Andreas maar dan wel moderne tijd

 41.   
  Hillianii's avatar

  MaxDamage_NL schreef, "

  ”Playstation4Life” schreef, "Waarom altijd in Amerika?
  Ik zou Lonksterdam willen 😳 "

  Idd. Amsterdam zou een perfecte setting zijn. Drugs, Hoeren, misdaad. Amsterdam heeft het allemaal."

  Lonksterdam?
  Bewerk nooit meer mijn posts ik heb daar een groot hekel aan! 👿

 42.   
  Hillianii's avatar

  Ik vind die kleine dorpjes met SA wel leuk 😛

 43.   
  ..:BlackPanther:..'s avatar

  Mensen hypen te veel op dit moment, ik ga me nog niet blij en enthousiast laten maken, het duurt nog een jaar! (denk ik dan)

  maar ik kan niet zeggen dat ik er niet naar uit kijkt!
  8)

 44.   
  Epic-Max's avatar

  niet SA die stad kent iedereen uit zn hoofd wil wel weer wat nieuws zoals maaskantje ?
  😛

 45.   
  gragon3's avatar

  Epic-Max schreef, "niet SA die stad kent iedereen uit zn hoofd wil wel weer wat nieuws zoals maaskantje ?
  😛 "

  +2

 46.   
  ..:BlackPanther:..'s avatar

  Zou wel tof zijn als ze een europees land nemen zoals Berlijn of Moskou!

  en idd maaskantje zou geweldig zijn, hoofdrolspeler heeft natuurlijk een wel een matje 😳

 47.   
  Lazar93's avatar

  Epic-Max schreef, "niet SA die stad kent iedereen uit zn hoofd wil wel weer wat nieuws zoals maaskantje ?
  😛 "

  jammer genoeg 1x gasgeven en je bent erdoorheen 😆