Een klein team werkt aan consoleversie Diablo III

Op het evenement van Blizzard, Blizzcon, heeft het bedrijf al laten weten dat Diablo III geen PC-exclusive blijft. Josh Mosquiera, lead designer van de consoleversie, zegt nu dat er een heel klein, minuscuul team aan deze versie werkt.

We’re not announcing anything because, literally, there’s three of us on the team right now …
Er werken momenteel namelijk maar drie mensen aan de PlayStation 3- en Xbox 360-versie van Diablo III. Het team zal in de loop der tijd uiteraard uitgebreid worden en Blizzard is dan ook hard op zoek naar nieuw personeel. Wanneer de consoleversie van Diablo III verschijnt, is nog onbekend.

 1.   
  Fox's avatar

  Waarom zouden ze in hells naam diablo 3 op de xbox/ps3 willen hebben? Hoe zouden ze dat zoizo doen kwa controls?

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Fox schreef, "Waarom zouden ze in hells naam diablo 3 op de xbox/ps3 willen hebben? Hoe zouden ze dat zoizo doen kwa controls?"

  Zodat ze meer kunnen verkopen. De pc-versie wordt 9 van de 10 keer minder verkocht dan die voor de consoles.

 3.   
  Epic-Max's avatar

  moeten ze niet doen hij word er echt niet beter op ofzo

 4.   
  Supermanneke's avatar

  Epic-Max schreef, "moeten ze niet doen hij word er echt niet beter op ofzo"

  Maakt voor de PC nochtans weinig uit.

 5.   
  Leon 2.0's avatar

  Mejunior schreef, "

  ”Epic-Max” schreef, "moeten ze niet doen hij word er echt niet beter op ofzo"

  Maakt voor de PC nochtans weinig uit."

  Dat weet je niet. Als het team dat aan de console-versie werkt anders ook aan de pc-versie zou werken, zou het uit kunnen maken. Ook al wordt de game toch niet uitgebracht voordat Blizzard hem van zeer hoge kwaliteit vind.

 6.   
  Alfa Warrior's avatar

  Activision schreef, "Pfff…. en de wereld maar denken dat wij geldwolven zijn. En dan nu terug naar een nieuwe DLC bedenken hé IW! anders komt er ontslag!"

  Maar waarom ze met maar 3 man werken is mij een beetje onduidelijk, porten kost dan niet zo heel veel moeite, maar 3 man is wel erg weinig.

 7.   
  Jonah's avatar

  mr.black schreef, "

  ”Fox” schreef, "Waarom zouden ze in hells naam diablo 3 op de xbox/ps3 willen hebben? Hoe zouden ze dat zoizo doen kwa controls?"

  Zodat ze meer kunnen verkopen. De pc-versie wordt 9 van de 10 keer minder verkocht dan die voor de consoles. "

  Ik kan je toch echt verzekeren dat Diablo III minimaal vijf miljoen keer over de toonbank gaat binnen één jaar voor de PC en veel minder zal verkopen op de consoles. De besturing van de consoles leent zich overigens uitstekend voor een dergelijke RPG, dus er is wel terdege een markt voor. Desondanks is en blijft Diablo een ware PC-RPG, die zodoende het meeste gespeeld zal worden op, en verkocht zal worden voor, de PC.

 8.   
  fdennis's avatar

  Toch vreemd dat Blizzard overal zo karig in is. Ze hebben zelfs nu nog 8miljoen subscripers op WoW en die 8miljoen x 15 de maand. Dan zou je toch denken dat ze meer gaan investeren? Tis allemaal zon trage bende bij Blizzard. Net als de halve game starcraft 2 die maar 1 campaign van de 3 bevat. En dan is er nog niks bekend wanneer de 2de campaign komt en waar je overheen kunt betalen. Straks is het 2015 en dan hebben we ook nog is de protoss campaign >_<

 9.   
  tomson71's avatar

  Toch vreemd dat Blizzard overal zo karig in is. Ze hebben zelfs nu nog 8miljoen subscripers op WoW en die 8miljoen x 15 de maand. Dan zou je toch denken dat ze meer gaan investeren? Tis allemaal zon trage bende bij Blizzard. Net als de halve game starcraft 2 die maar 1 campaign van de 3 bevat. En dan is er nog niks bekend wanneer de 2de campaign komt en waar je overheen kunt betalen. Straks is het 2015 en dan hebben we ook nog is de protoss campaign >_< Kan jij een ontwikkelaar noemen die werkelijk ieder spel haast perfect in de winkelrekken legt? Laat ze er maar lang over doen, wacht liever even dan een halve kutgame die amper werkt te krijgen

 10.   
  tomson71's avatar

  fdennis schreef, "Toch vreemd dat Blizzard overal zo karig in is. Ze hebben zelfs nu nog 8miljoen subscripers op WoW en die 8miljoen x 15 de maand. Dan zou je toch denken dat ze meer gaan investeren? Tis allemaal zon trage bende bij Blizzard. Net als de halve game starcraft 2 die maar 1 campaign van de 3 bevat. En dan is er nog niks bekend wanneer de 2de campaign komt en waar je overheen kunt betalen. Straks is het 2015 en dan hebben we ook nog is de protoss campaign >_<"

  Ken jij een andere ontwikkelaar die haast perfecte games in de winkelrekken legt?
  Vind het wel best zo hoor, beter wat langer wachten dan halve spellen te moeten kopen

 11.   
  Kenneloth's avatar

  tomson71″][quote=”fdennis schreef, "Toch vreemd dat Blizzard overal zo karig in is. Ze hebben zelfs nu nog 8miljoen subscripers op WoW en die 8miljoen x 15 de maand. Dan zou je toch denken dat ze meer gaan investeren? Tis allemaal zon trage bende bij Blizzard. Net als de halve game starcraft 2 die maar 1 campaign van de 3 bevat. En dan is er nog niks bekend wanneer de 2de campaign komt en waar je overheen kunt betalen. Straks is het 2015 en dan hebben we ook nog is de protoss campaign >_<"

  Ken jij een andere ontwikkelaar die haast perfecte games in de winkelrekken legt?
  Vind het wel best zo hoor, beter wat langer wachten dan halve spellen te moeten kopen
  [/quote]

  Inderdaad!

 12.   
  GsA_Dragonheart's avatar

  Fox schreef, "Waarom zouden ze in hells naam diablo 3 op de xbox/ps3 willen hebben? Hoe zouden ze dat zoizo doen kwa controls?"

  is tog nie moeilijk moeten ze maar muis en keybourd support erbij geven net zoals final fantasy online

 13.   
  See4urSelf's avatar

  mr.black schreef, "

  ”Fox” schreef, "Waarom zouden ze in hells naam diablo 3 op de xbox/ps3 willen hebben? Hoe zouden ze dat zoizo doen kwa controls?"

  Zodat ze meer kunnen verkopen. De pc-versie wordt 9 van de 10 keer minder verkocht dan die voor de consoles. "

  Dat gaat niet op voor Diablo III. Deze game is echt een PC klassieker. Daarbij is hij ook erg moeilijk te kraken en dan dus ook alleen maar te spelen voor de koper. Maar Blizzard kennende bieden ze altijd een ervaring wat het geld dik en dun waard is 😉