Dedicated servers PC-versie Modern Warfare 3 zijn unranked

Enkele maanden geleden wisten Infinity Ward en Sledgehammer ons te verblijden met het nieuws dat de PC-versie van Modern Warfare 3 zowaar dedicated servers zal krijgen, net zoals in Call of Duty 4: Modern Warfare. Dit betekent dat de servers geheel gratis zullen zijn en gewoonweg op een eigen PC opgezet kunnen worden.

Met een nieuwe post op de officiële website heeft Infinity Ward nu echter aangegeven dat de dedicated servers unranked zijn. Onder normale omstandigheden betekent dit dat spelers op dergelijke servers niet in rank kunnen stijgen. Dit is logischerwijs een grote teleurstelling, maar het is nog niet met zekerheid te zeggen.

Does Modern Warfare 3 on PC support an in-game Server Browser? Can you also use matchmaking?

Yes! In addition to the public matchmaking system for finding Ranked public games, you can use the in-game server browser to find and favorite unranked Dedicated Servers to join, which can be filtered by a number of options mentioned above.

Volgens Mark Rubins, executive producer van Modern Warfare 3, betekent ranked in dit geval dat de statistieken worden doorgezonden naar Elite en unranked dat de statistieken simpelweg niet worden doorgezonden. Desondanks is dit geen bevestiging dat het mogelijk is om in rank te stijgen op unranked servers.

We zullen nog even een officiële verklaring moeten afwachten van Infinity Ward en Sledgehammer Games.

 1.   
  Jonah's avatar

  Als IW en SG het voor elkaar hebben gekregen om niet in rank te kunnen stijgen op de dedicated servers, dan hebben ze zichzelf nog harder in de voet geschoten dan met MW2. Ik ben benieuwd…

 2.   
  Stephan123's avatar

  Ik snap hun beslissing helemaal, jij kan de instellingen aanpassen op een dedicated server zodat je sneller kan levelen. Ik denk dat Ranked alleen op officiële IW servers is 🙂

 3.   
  huntedjohan's avatar

  zal denk voor veel CoD gamers een tegenvaller zijn! voor mij persoonlijk heeft CoD t al beetje verpest en zal MW3 in eerste instantie links laten liggen, en door dit bericht zal het ook niet snel veranderen.

 4.   
  Fox's avatar

  Eve wachten tot een consol unlocker of een cracked dedi en dat boem lvl weet ik veel in 1 min. Net zo als dat ging in mw2 en blops. Maar ik ga dit spel toch niet kopen-.- Weet toch wel dat er binnen 1 maand er een altermofoware3 uit is….

 5.   
  Codename_black's avatar

  En ze hebben zichzelf in de voet geschoten.

 6.   
  Koen's avatar

  Een rank stelt toch niks voor. No problem 🙂 Misschien wordt het vervelend als je wapenprogressie ook stil staat.

 7.   
  Neolite's avatar

  Wapenprogressie staat bij CoD gelijk aan het stijgen in rang…..

  OT:
  Dit zou een gigantische misstap zijn van Activision. Als dit daadwerkelijk zo blijkt te zijn, dan is dit een van de grootste fouten die ze gemaakt hebben sinds het begin van de IP.

 8.   
  Niellie's avatar

  Neolite schreef, "Wapenprogressie staat bij CoD gelijk aan het stijgen in rang…..
  OT:
  Dit zou een gigantische misstap zijn van Activision. Als dit daadwerkelijk zo blijkt te zijn, dan is dit een van de grootste fouten die ze gemaakt hebben sinds het begin van de IP."

  De grootste fout is dat ze geen dedi servers hebben bij MW2.
  Match making is op zich geen probleem, alleen nu (nu er weinig mensen MW2 spelen) moet je lang wachten in het begin. Dedi servers zijn terug zodat je weer in competitie verband kan spelen.

 9.   
  Nitrix31's avatar

  Als dit echt zo is, moet ik zeggen dat het heeeel slecht is. Heb geen zin om heel de tijd te wachten tot ik in een goede game kom met een goede host en ook een leuke map.

 10.   
  superdedupe's avatar

  logisch. sommige servers zouden het te makkelijk maken op te levellen. Dit is bescherming voor de speler zelf. als je naar lvl 70 op kan levelen in 3 uur is helemaal niet zo leuk als je misschien denkt.

 11.   
  lassieman's avatar

  Ik snap niet wat jullie bedoelen met; “Je kan het makkelijker maken om te levelen.” Zo veel spellen hebben toch dedicated servers, daarbij gaat “levelen” toch ook gewoon goed?

 12.   
  Koen45's avatar

  Faal..?

 13.   
  Flapjack's avatar

  faal inderdaad!

  activision doet raar… eigelijk niet gek als er een gigant van een shooter je tegenstander is: BF3 FTW 8) 8)

 14.   
  Niellie's avatar

  Flapjack schreef, "faal inderdaad!
  activision doet raar… eigelijk niet gek als er een gigant van een shooter je tegenstander is: BF3 FTW 8) 8) "

  Echt een top post.

 15.   
  PSPfreaky's avatar

  Flapjack schreef, "faal inderdaad!
  activision doet raar… eigelijk niet gek als er een gigant van een shooter je tegenstander is: BF3 FTW 8) 8) "

 16.   
  darkclown's avatar

  Fuck it. MW3 is voor consoles, BF3 voor pc. Ik ben console gamer dus het zal mijn reet roesten, MW3 gaat BF3 vertrappen op de consoles en op de pc zal BF3 rulen

 17.   
  DanielBos's avatar

  Ik heb dus ook alweer ergens gelezen dat dit niet helemaal klopt. Bowling zei in een forum dat je je favoriete unranked server kan joinen. Hij heeft nooit gezegd dat de dedi servers unranked zijn, alleen maar dat je je favo unranked kan joinen :).

 18.   
  JonsoN's avatar

  Serieus, kan IW gewoon echt niet z’n fans compleet blij maken, er zit altijd wel een addertje onder het gras daaro.. :’)