CrewGrounds: Ik speel regelmatig games op mijn telefoon

In ons tweewekelijkse item CrewGrounds geven de redacteuren van GamersNET hun ongezouten mening over de huidige stelling. Vorige week concludeerden we dat mobile gaming steeds populairder wordt. Via platformen als Android en iOS kan praktisch elke smartphone-bezitter tegenwoordig in een mum van tijd een leuk spelletje binnenhalen voor (bijna) niets. Maar zijn de redacteuren, als “hardcore” gamers die regelmatig op de PC, PlayStation 3, Xbox 360 of Wii spelen, wel te porren voor die mobiele spelletjes? Of interesseert het ze niets? We vroegen ze antwoord te geven op de volgende stelling:

Ik speel regelmatig games op mijn telefoon.

Peter Bouwman
Waar
Zeker weten speel ik vaak op mijn telefoon! Als fanatieke iPhone-gebruiker is er altijd wel een spelletje dat de tijd kan doden bij het wachten op de trein, in de supermarkt of bij de tandarts. Favorieten zijn Doodle Jump, Game Dev Story en natuurlijk Peggle! En gek genoeg blijven die games leuk!

Michael Nagel
Waar
Net als iedereen speel ik wel eens een spelletje op m’n telefoon om de tijd te doden, of het nou in de trein is, op school tijdens een saaie les of gewoon om je pauze door te komen. Ook voor mijn telefoon met Android komen er uiteraard genoeg games uit die voor voldoende vermaak zorgen. Games die ik voornamelijk op mijn telefoon speel zijn uiteraard de Angry Birds games, Doodle Jump en Fruit Ninja. En om de een of andere reden blijven deze simpel uitziende games leuk om te spelen.

Jonah Knulst
Niet waar
Ik gebruik mijn telefoon voor twee doeleinden: bellen en mijn vriendin lastigvallen met SMS’jes. Als ik onderweg of tussendoor wil gamen, dan pak ik mijn vertrouwde 3DS erbij. Ik speel liever op een dedicated gaming handheld, want daar komen mijn favoriete games voor uit, zoals een Mario of een Zelda. Toch moet ik toegeven dat dergelijke games moeilijk te spelen zijn in korte sessies en dat is dan weer het voordeel van een telefoon. Maar ja, ik heb nou eenmaal geen smartphone, dus voorlopig zie je mij niet met een telefoon gamen.

Marjolein van Diejen
Niet waar
Mijn huidige telefoon is een verouderde BlackBerry, waarop ik alleen een soort van Pong kan spelen. Ik game echter wel erg veel op mijn iPad. Hij is makkelijk mee te nemen in de trein en ’s avonds in bed of op de bank voor de TV is het ideaal. Vooral games zoals Puzzle Quest, Kolonisten van Catan, Cut The Rope en niet te vergeten de Gamebook Adventures zijn bij mij erg in trek.

Daniël de Zwart
Niet waar
Vorig jaar uit alle blijheid een BlackBerry aangeschaft met een bijbehorend abonnement, maar de applicatieondersteuning bij deze smartphone blijft behoorlijk achter. Het geheel eigen OS is nou niet bepaald bestemd voor games en daarom game ik ook amper op m’n zwarte bes. Ik gebruik mijn foon voor de reguliere zaken, internetten en ga met social media aan de gang met applicaties van Facebook en Twitter. En natuurlijk gaat er regelmatig Arrow Classic Rock op! Volgend jaar zal BlackBerry echter overstappen op Android, dus er is hoop meer games te gaan spelen op mijn smartphone. Tot nog toe game ik meer met mijn PSP en in de toekomst komt daar de Vita bij.

Leon Kempers
Waar
Als gelukkige bezitter van een Android-telefoon speel ik regelmatig onderweg of simpelweg thuis op de bank een spelletje om de tijd te doden. Zeker nu er voor de PSP bijna geen interessante games meer uitkomen, biedt mijn smartphone de ideale oplossing: voor 79 cent heb je al een spel dat uren weet te bekoren, terwijl ik regelmatig ben afgezet met waardeloze PSP-games van 30 euro waar ik na een paar minuten al op was uitgekeken. Mijn huidige favorieten zijn Wordfeud, Bejeweled 2, Grand Theft Auto: Chinatown Wars (op iPod Touch) en uiteraard het epische Nyan Cat: Lost in Space.

 1.   
  Dude…'s avatar

  ik zou erg graag games op mijn ipod willen spelen maar het licht van mijn scherm doet het niet meer dus zie ik praktisch niks, en de linker kant van het scherm kan bijna niet meer worden aangeraakt

 2.   
  Michelman's avatar

  Dude… schreef, "ik zou erg graag games op mijn ipod willen spelen maar het licht van mijn scherm doet het niet meer dus zie ik praktisch niks, en de linker kant van het scherm kan bijna niet meer worden aangeraakt"

  Made in china

 3.   
  -050- Critical's avatar

  toch wel grappig hoe verschillend meningen hierover zijn! leuk item crewgrounds! 😀

 4.   
  superdedupe's avatar

  op mijn nokia portofoon zeker… uhm nee, ik heb een playstation en een goede laptop.

  leuke column

 5.   
  ExtremeDotCom's avatar

  Doodlejump is geliefd precies ^^

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  Nee ik niet ik vind tochscreen gamen helemaal niks met de meeste spellen, Ik heb ook maar 4 spellen op me telefoon angry birds (alles al uitgespeeld), UNO, Air Control & Stardunk dit zijn leuke spelletjes voor mobiels maar niet die hele schiet spellen en alles dat werkt niet met je mobiel.

  En ik speel dan nog niet eens elke dag.

 7.   
  -Arthur-'s avatar

  Als ik kon bellen met mijn 3DS, zou ik ja zeggen. 😉

 8.   
  soldierarjan's avatar

  ik speel nooit spellen op me android telefoon daar pak mijn psp wel voor even een leuke mini doen daar heb meer fun aan dan op me telefoon.

 9.   
  )GN(-Erik's avatar

  Ik ben 1 van de weinige mensen in mijn omgeving die niet eens een mobiel heeft 🙄