Eerste Nederlandse editie Barcraft deze zondag

‘Barcraft’ doet bij de gemiddelde Nederlandse gamer geen belletje rinkelen, maar dit concept is in het buitenland zeer populair. Barcraft is een evenement waarbij er in een bar gezamenlijk naar toernooien van StarCraft II wordt gekeken. “Thuis zijn de wedstrijden van de professionele gamers uiteraard ook te bekijken, maar met vrienden onder het genot van een drankje is dit veel gezelliger,” aldus de organisator.

In samenwerking met Duh-Events, de organisatie achter onder andere The-Party, CampZone en Intel Pack4DreamHack, organiseert Barcraft NL op zondag 16 oktober de eerste Nederlandse editie van Barcraft. Iedereen is vanaf 17:30 uur welkom in de Winkel van Sinkel in Utrecht, om aldaar de finales van het MLG Orlando toernooi te komen volgen. Dit is het laatste regionale toernooi van Major League Gaming, een internationaal bekende organisatie. Bij hun grootste toernooi is maar liefst 12.000 euro te winnen.

Eén van de twintig deelnemers aan de finales van het MLG Orlando toernooi is de Nederlandse Joseph de Kroon, ook wel bekend als ‘Ret’. Dit weekend zal hij op Barcraft strijden voor de hoofdprijs van 5.000 euro. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Barcraft.

 1.   
  Sa.'s avatar

  Ik zag “craft” staan dus ik dacht meteen aan een mod/evenement voor Minecraft 😆 , maar er zijn natuurlijk ook nog andere spellen die eindigen op craft. (ik ben geminecraftiseerd 😛 ) 😆

 2.   
  fabiankok's avatar

  sdfl schreef, "Ik zag “craft” staan dus ik dacht meteen aan een mod/evenement voor Minecraft 😆 , maar er zijn natuurlijk ook nog andere spellen die eindigen op craft. (ik ben geminecraftiseerd 😛 ) 😆 "

  Had precies hetzelfde! hahaha
  😆

 3.   
  TheUltimateZerg's avatar

  hm Dat is toch nog aardig dichtbij.. Misschien ga ik wel! 😀

 4.   
  Sarge's avatar

  sdfl schreef, "Ik zag “craft” staan dus ik dacht meteen aan een mod/evenement voor Minecraft 😆 , maar er zijn natuurlijk ook nog andere spellen die eindigen op craft. (ik ben geminecraftiseerd 😛 ) 😆 "

  Dat dacht ik ook eerst xD