Najaars verlangen: Daniël de Zwart

De blaadjes vallen van de bomen, de sinterklaaspakken worden gestoomd en de kerstballen liggen in de winkels. Wat betekent dit? Vertraging met de trein… maar ook een najaar volgepropt met toffe games! Er moeten keuzes gemaakt worden, want alles spelen is fysiek onmogelijk. Daarom hebben we onze redacteuren verplicht om een verlanglijstje te maken van drie games waar zij dit najaar het meeste naar verlangen, ook mag er één minder bekende game aangeraden worden. Een moeilijke klus waarbij de echte games van de meuk worden gescheiden. Vandaag is Daniël aan de beurt:

1. Uncharted 3: Drake’s Deception
Een van de meest cliché verhalen en gebeurtenissen in een gamereeks ooit, waar ik normaliter behoorlijk hard tegenaan schop. Toch doet Uncharted een hoop met me. Een Nathan Drake die zich helemaal niet als een protagonist gedraagt, maar meer op avontuur is naar oude, prachtige schatten en ontdekkingen, én daarnaast zijn hachje redt, én natuurlijk ook die van onschuldige mensen. Humor, rare liefdesverhoudingen en verbaasde gezichten vullen de reeks aan en daarom staat Drake’s Deception voor mij op de eerste plek.

2.Assassin’s Creed: Revelations
Toen de eerste beelden verschenen van Assassin’s Creed, was ik verknocht. Eindelijk een game in de juiste setting en aardig wat vrijheid. Natuurlijk smachtte ik naar meer en dat kreeg ik ook. Ik ben nog met Brotherhood bezig en dat geeft eigenlijk wel aan dat ik veel uurtjes in de serie stop. Laat het nieuwe verhaal van Ezio maar komen en na Revelations hoop ik de juiste glimlach op mijn gezicht te creëren na het afsluiten van deze verhalenreeks.

3. Battlefield 3
Deze serie staat bij mij de laatste jaren op een laag pitje, maar dat betekent niet dat het vervolg op Battlefield 2 mijn straatje voorbij schiet. Uren en uren heb ik in die game gestopt en dat hoop ik ook te kunnen doen met Battlefield 3. De game ziet er subliem uit, bevat intense, maar gestructureerde actie en het gevoel doet aan oude tijden denken. Mijn PC gaat het helaas niet redden, dus het wordt de PlayStation 3-versie.

Check ook deze!
Hoe gewoontjes mijn najaarsverlangen ook klinken, na het zien van bovenstaande top drie; ik ga gewoon lekker door met als verrassing Skyrim. De presentatie op de Gamescom heeft me doen hunkeren naar de uitgestrekte landschappen van de game. Oblivion heb ik te laat en te weinig gespeeld voor een oordeel, maar in Skyrim zou ik lang kunnen vertoeven. De sfeer, de echtheid en de epische muziek. Ik wist niet dat ik zo geraakt kon worden door een RPG.

 1.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  Zo’n gevoel had ik ook toen ik de eerste skyrim trailer zag, maar met het nieuws dat je 250 +/- gameplay uren hebt, sla ik hem over.

  Geen Batman fan?

 2.   
  Steen's avatar

  I_Eat_Noobsz schreef, "Zo’n gevoel had ik ook toen ik de eerste skyrim trailer zag, maar met het nieuws dat je 250 +/- gameplay uren hebt, sla ik hem over.
  Geen Batman fan?"

  tw einig uur zeker 😛

 3.   
  Steen's avatar

  the-assassin-man schreef, "[quote=”I_Eat_Noobsz”]Zo’n gevoel had ik ook toen ik de eerste skyrim trailer zag, maar met het nieuws dat je 250 +/- gameplay uren hebt, sla ik hem over.
  Geen Batman fan?"

  te weinig uur zeker 😛

 4.   
  Daniel Z's avatar

  I_Eat_Noobsz schreef, "Geen Batman fan?"

  Ik heb Arkham Asylum nauwelijks gespeeld en Arkham City was op de Gamescom heel vet, maar het heeft niet mijn prioriteit.

 5.   
  MildBobbySauce's avatar

  toen ik assassin’s creed zag was ik ook verknocht 😆 leuke spelfout

 6.   
  Daniel Z's avatar

  Verknocht is gewoon een goedgekeurd Nederlands woord.

  Maar goed, de Assassin’s Creed-reeks is über!