AMD Catalyst 11.10 Preview Version 2 beschikbaar; verbetert RAGE en Battlefield 3

Goed nieuws voor de AMD-gebruikers onder ons die een prestatieverbetering wensen voor zowel RAGE als Battlefield 3, want AMD heeft Catalyst 11.10 Preview Version 2 beschikbaar gesteld. De eerste versie van deze driver verzorgde alleen verbeteringen voor Battefield 3, terwijl een aparte driver, de Catalyst 11.9 RAGE Performance Driver, enkel verbeteringen doorvoerde voor RAGE.

Catalyst 11.10 Preview Version 2 voegt de verbeteringen van Catalyst 11.9 WHQL samen met Catalyst 11.10 Preview en Catalyst 11.9 RAGE Performance Driver. De volledige lijst met veranderingen die Version 2 met zich meebrengt, is hier te vinden. De driver is vanaf deze pagina te downloaden voor Windows XP en Windows Vista/7.

Persoonlijke feedback over de driver is natuurlijk altijd welkom. Mocht je als lezer nog vragen hebben, stel ze dan gerust!

  1.   
    DutchFreeze's avatar

    Wordt dit nou vaker gedaan eigenlijk? Drivers updaten en tweaken speciaal voor een game. Ik heb het nog nooit gezien namelijk.

  2.   
    ReflexStrikerNL's avatar

    DutchFreeze schreef, "Wordt dit nou vaker gedaan eigenlijk? Drivers updaten en tweaken speciaal voor een game. Ik heb het nog nooit gezien namelijk."

    het word inderdaad vaker gedaan voor games die niet goed lopen

  3.   
    Jonah's avatar

    Dit gebeurt bij nagenoeg alle games. Dit is echter wel een uitzondering te noemen, want AMD-gebruikers hadden problemen met RAGE en de bèta van Battlefield 3 vereist speciale drivers.

    Desondanks is het doodnormaal dat er drivers verschijnen, speciaal om bepaalde games te optimaliseren. Daarom moet je altijd je drivers up-to-date houden. 😉

  4.   
    DutchFreeze's avatar

    Ik bekijk het om de 2 maanden ongeveer. Is wel genoeg denk ik 😛 Als heb ik deze inmiddels ook gedownload 😛

  5.   
    matdriks's avatar

    Jonah schreef, "Dit gebeurt bij nagenoeg alle games. Dit is echter wel een uitzondering te noemen, want AMD-gebruikers hadden problemen met RAGE en de bèta van Battlefield 3 vereist speciale drivers.
    Desondanks is het doodnormaal dat er drivers verschijnen, speciaal om bepaalde games te optimaliseren. Daarom moet je altijd je drivers up-to-date houden. :wink:"

    Ik heb nog 11.08 draaien.. want ik heb het nooit op die preview drivers.
    Heb geen problemen. loopt op zun rolletje.

  6.   
    Alias's avatar

    11.9 is ook beschikbaar, en dat zijn geen preview drivers. Heb je alsnog wat te downloaden (mits je het up2date wil houden) 😉

  7.   
    matdriks's avatar

    Alias schreef, "11.9 is ook beschikbaar, en dat zijn geen preview drivers. Heb je alsnog wat te downloaden (mits je het up2date wil houden) 😉 "

    Nah k w8 wel even.. die anti aliasing heb ik toch altijd op max 4 staan.. want 8 trekt me 5870 niet op een 64 man server met sniper zoomed in zonder texture pop-in

  8.   
    ReflexStrikerNL's avatar

    rage draait egt als een zonnetje met deze driver 🙂

  9.   
    SmikeCraft's avatar

    Ja maar wel een beetje jammer voor minecraft….. Die werkt dan niet meer.