GN Poll: Ik speel regelmatig games op mijn telefoon

De gameindustrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijk zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 26 september, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

De poll stond toen helemaal in het teken van de Tokyo Game Show. Vanwege de locatie en het feit dat de TGS zeer snel volgt op de Gamescom, vindt er op de Japanse beurs meestal weinig spectaculairs plaats. Zeker de laatste jaren lijkt het evenement alleen nog interessant te zijn voor de Japanse gamer, (Japanse spellen zijn er namelijk in overvloed) waardoor wij ons afvroegen of jullie nog warm worden van de Tokyo Game Show. En toen bleek dat dit niet het geval is: bijna driekwart van de stemmers gaf aan dat de beurs voor hem of haar niet interessant is, terwijl slechts 23% elk jaar nog wel uitkijkt naar het evenement. Een greep uit jullie reacties:

GreatManaTree:

Niet interessant? Natuurlijk wel…vooral voor Nintendo en Sony bezitters, of potentiele kopers van de nog uit te brengen formats. Er kwamen toch wel wat interessante nieuwtjes naar buiten betreffende de 3DS en de Vita.
Wat mij betreft is elke videogame beurs de moeite waard!
Hitman047:
Tuurlijk was de TGS interessant. En zijn zeker wel nieuwe games aangekondigt. Maar van de meeste Aziatische games gaan wij in het westen niets horen, omdat die games toch niet naar ons toe komen. (Enkele uitzondering daargelaten natuurlijk: Chrono Trigger, Metal Gear Solid, Final Fantasy, e.d.) Voor de westerse markt zijn er weer heel andere beurzen, de TGS is dan ook vooral op de Aziatische markt gericht.

Maar dat we er weinig van horen, of dat er vrijwel alleen maar Japanse games worden geshowt, betekent natuurlijk niet dat de beurs niet intressant is.

DutchFreeze:
Het lijkt me niet bepaald interessant om helemaal naar Tokyo te vliegen voor games die al op de E3 en de Gamescom voorbij zijn geweest. Al betekend dat niet dat er niks interessants naar voren kan komen natuurlijk. Hopelijk komt een ontwikkelaar tegen ieders verwachting in met wat vette gameplay van een beetje onbekende franchise. Medal of Honor zou wel een goede franchise zijn om daar wat nieuwe gameplay te tonen. Die game is iedereen inmiddels wel weer vergeten na al het Battlefield 3 en MW3 geweld.
Klik hier voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.

Nieuwe stelling
Mobile gaming wordt steeds populairder. Via platformen als Android en iOS kan praktisch elke smartphone-bezitter tegenwoordig in een mum van tijd een leuk spelletje binnenhalen voor (bijna) niets. En dat dit door velen wordt gedaan, blijkt wel uit het feit dat Angry Birds inmiddels al 350 miljoen keer is gedownload. Maar zijn jullie, als “hardcore” gamers die regelmatig op de PC, PlayStation 3, Xbox 360 of Wii spelen, wel te porren voor die mobiele spelletjes? Of interesseert het jullie niets? Wij zijn benieuwd en daarom vragen we je antwoord te geven op de volgende stelling:

Ik speel regelmatig games op mijn telefoon.

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    Battlefield Devil's avatar

    nee, ik hou het gamen op de console/pc
    mobiele games zijn flut, ze zijn bedoelt voor de console en pc.

    de rest is geldtrekkerij 😡

  2.   
    Koen45's avatar

    Nope. Geeft alleen maar meer honger om naar huis te gaan en dat is niet goed als je bijvoorbeeld op school zit. Blijf je sowieso houden, maar dan word het erger ^^.

  3.   
    FRENZY 14's avatar

    Angry Birds is het enige spelletje dat ik speel op de iPhone, wel prettig verslavend voor tussendoor…..

  4.   
    tijn80's avatar

    Ik speel stiekem best veel op mijn iPhone. Veel puzzel spelletjes, motorcross games, maar vooral WordFeut. Bijzonder verslavend en je hoeft er niet constant mee bezig te zijn. Kan lekker op je eigen tempo en kan je lekker tegen je vrienden spelen.

  5.   
    Kilerden's avatar

    Ik heb geen smartphone. Dus valt weinig te spelen.

  6.   
    tijn80's avatar

    Kilerden schreef, "Ik heb geen smartphone. Dus valt weinig te spelen."

    Zelfs die oude nokia’s met monochrome scherm hebben spelletjes…

  7.   
    -050- Critical's avatar

    als een potje patience of bubblebreaker ook telt, dan game ik wel eens in de trein voordat ik naar stage ga 🙂

  8.   
    Broodbeleg's avatar

    Met een windows phone op zak heb ik ook xbox live op zak. Werkt prima en is ook nog eens leuk. Dus ja, ik speel regelmatig een game op me telefoon. 🙂

  9.   
    matdriks's avatar

    Ik heb al me games al uit gespeeld al op mijn mobiel. Ben daarnu wel klaar mee.
    Tevens heb ik geen smart phone. Dus zijn het gewoon kut games.

  10.   
    squidgyboy's avatar

    ik nooit, daar heb ik een psp voor… 8)

  11.   
    Superwasbeer's avatar

    Nope, veel te inferieur geluid en graphics. Laat staan de spellen die er voor uitkomen 😆

  12.   
    -Arthur-'s avatar

    Nee! Leve de handheld en de kwalitatieve, betaalde games! 😥

  13.   
    UberProSure's avatar

    Angry birds jonge, haha dat is en blijft een leuk spelletje, maar dat kan niet op me zwarte bes, wel angry farm maar is zo’n slap aftreksel ervan xD. Verder vind ik het wel altijd grappig om spelletje te doen op je mobiel 🙄

  14.   
    fabiankok's avatar

    K’doe best vaak solitaire op mijn telefoon, in de bus o.o

    Voor de rest eigenlijk niet, ik game veel liever thuis waar ik veel meer van het spel kan genieten (en wanneer je er ff lekker voor kunt gaan zitten met wat eten en drinken-)

  15.   
    FishHookz's avatar

    Als ik me verveel in de metro dan speel ik bijvoorbeeld wel een game als Angry Birds 🙄 Maar thuis zit ik liever achter de Xdoos 😆

  16.   
    Koen's avatar

    Één woord. Wordfeud 🙂

    Van alle genres werken puzzel games het beste op een telefoon.

  17.   
    Fabianb's avatar

    Heb niet voor niks een S2 gekocht.

  18.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Nope ik ook niet, hiervoor zijn de handhelds uitgevonden.
    Als ik speel in het openbaar trein/bus speel ik op mijn psp. 8)

  19.   
    Hitman047's avatar

    Koen schreef, "Één woord: Wordfeud"

    Precies wat ik wou zeggen! 😉

  20.   
    DGonlag2's avatar

    Ik heb geen smartphone. En ik hoef er ook geen te hebben. Spelletjes op mijn telefoon boeien mij niet. Het kan even leuk zijn, en ik kan mensen die het wel doen goed begrijpen, maar het is niets voor mij. Ik heb toch liever een volwaardig spel.
    Overigens zou ik niet weten wanneer ik een spel op mijn mobiele telefoon moet spelen. Op school ben ik met school dingen bezig en thuis kan ik gewoon mijn PS3 of X360 aanzetten. En anders wel mijn PSP of 3DS. Daar kan ik ook minispelletjes op krijgen voor een zachte prijs.
    Ik doe dan liever een ‘normaal’ spel.

  21.   
    Fabianb's avatar

    Zojuist Minecraft voor het eerst gespeeld op mijn telefoon. Ik ben geen minecraft freek maar ik speel gewoon alles wat op de telefoon te spelen valt. En ik moet zeggen, het werkt op je telefoon nog bijna beter dan op de pc. 😉

  22.   
    Leon 2.0's avatar

    Zelden. Heel soms als ik me verveel wil ik nog wel eens Doodle Jump opstarten, verder niets. Voor lange reizen/vakantie heb ik m’n DS. 🙂

  23.   
    Tweek's avatar

    Als Snake op een vier jaar oude Nokia telt, dan Ja.

  24.   
    xHouse's avatar

    Nope.
    Gamen op PC/console is gewoon beter + telefoon is voor bellen/sms/agenda snap niet waarom mensen telefoons van over de € 300,00 kopen?

  25.   
    MaxDamage_NL's avatar

    Eigenlijk best wel vaak, als ik niets te doen heb, in de trein, tijdens het wachten.
    Het is misschien niet zo geweldig als een pc/console game, maar dat neemt niet weg dat het gewoon makkelijk en leuk tijdverdrijf is. Voor de Settlers fans met een smartphone, koop The Settlers HD, die is bijna identiek aan The Settlers 4, de beste uit de franchise vind ik persoonlijk 😉

  26.   
    FioranoJC's avatar

    Niet regelmatig, sterker nog bijna nooit.

  27.   
    DanielBos's avatar

    Ach jah, heel af en toe een keer een Angy Birds of iets dergelijks is wel leuk. Maar eigenlijk kan je het amper gamen noemen. Het zijn allemaal mini-games.

  28.   
    Slayer61's avatar

    Ik speel heel veel games op mijn mobiel. Het gaat een beetje moeilijk om ‘niet’ games te spelen op een toestel als Samsung Galaxy S2! Dat ding is zo krachtig dat ik wel wil zien wat ik er allemaal op kan. En daarom hoop ik dat Gameloft al die spellen compatible moet maken voor de S2, zodat meer ontwikkelaars games voor smartphones maken zoals: iPhone 4, Galaxy S2 of HTC Sensation! Smartphones kunnen meer dan mensen denken. Kijk maar naar het filmpje van Tegra 3 op YouTube!

  29.   
    Stefan31h's avatar

    Nope, ik ben een echte console gamer. Ik kan mij meer vermaken met een spelletje als Gears of War en Ninja Gaiden dan met een spelletje als angry birds. En als ik eens niet thuis ben neem ik wel mijn (3)DS mee of PSP.