Matthijs van Heijningen mag Army of the Dead maken

Army of the Dead staat al een tijdje in de koelkast vanwege de economische crisis. Van Heijningen mag verder met de film als zijn debuut The Thing een succes wordt. Army of the Dead is een vervolg op Dawn of the Dead, het debuut van Zack Snyder (300, Man of Steel). Hij zal als producer fungeren.

Net als in Dawn of the Dead zullen ook nu de zombies veel sneller zijn dan normaal. Las Vegas is inmiddels overspoeld met de levende doden en rond de stad is een muur gebouwd ter protectie. Niemand heeft echter rekening gehouden met de voortplantingsdrang van de mannelijke zombies…

Onze landgenoot Van Heijningen:

There’s an extra dimension to this zombie film, because they…. they…. I’m still wondering if I should tell this…. the male zombies rape human females. Yes. And they have human hybrid zombie offsprings. It’s a new take on the zombie genre, which is crazy.

Het klinkt als een vrij bizar idee maar probeer vandaag de dag nog maar eens met een vernieuwende zombiefilm te komen. De titel zal ook geen originaliteitsprijs winnen: ondertussen hebben we al Night-, Dawn-, Day-, Land-, Diary- en Survival of the Death gehad. Allen geregisseerd door één man: George A. Romero. De man die het genre in 1968 tot leven wekte met Night of the Living Dead en later de originele Dawn of the Dead maakte.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren