EA: onze relatie met Valve is niet veranderd

EA is van mening dat de verstandhouding tussen de gigant en Valve onveranderd is, ondanks het uitbrengen van distributieservice Origin. De service werd als tegenreactie opgezet nadat Valve games van EA verwijderd had van Steam, haar eigen distributieservice, zoals te lezen in een eerder bericht hier op GamersNET.

Jens Uwe Intat, het hoofd van EA Europa, is van mening dat EA de beste uitgever is op deze planeet en dat EA de enige is die geschikt is om games van Valve uit te geven. Valve wordt, aldus Intat, net als EA gerund door ‘hele slimme’ mensen en zou daardoor sneller bij EA aankloppen.

“Valve is run by very clever people, and I would say that’s also true for Electronic Arts, we’re all good business people. So, Valve, when they’re looking for distribution for their products, looking at which publisher could actually do that, then I think we’re the best publisher on the planet, both in Europe and North America.”
In 2005 was EA nog een verbond aangegaan (geldig voor meerdere jaren) met Valve waardoor de uitgever en ontwikkelaar meerdere games van de ontwikkelaar van portal kon uitgeven. EA en Valve hebben, zoals Intat dan ook aangeeft, een lange geschiedenis samen. De relatie tussen de twee concurrerende en tegelijkertijd samenwerkende bedrijven zou dan ook niet meteen ‘verpest’ zijn.
“We have a long history of distributing Valve products and I think for every title they will look for who will do the best job. There’s no strain on that relationship because we’re competing in one space. We’re basically competing and working with a lot of people. Every first party manufacturer is a partner of ours when we’re distributing their product, and a competitor of ours with their own software. I think, as an industry, we’re pretty good at competing and co-operating at the same time.”

 1.   
  Ika Q's avatar

  Toch vind ik Valve en Steam beter passen bij PC-gaming. Met “Beste Publisher” ego praatjes kom je niet ver, zeker met Origin.

 2.   
  Fox's avatar

  heb liever alle games zonder EA dan Niks behalve EA.

 3.   
  morkop006's avatar

  Fox schreef, "heb liever alle games zonder EA dan Niks behalve EA."

  euh…. you’ve smoked weeeed..

 4.   
  dmb97's avatar

  Dat hoopt hij dat als HL3 eraan komt EA hem nog mag uitgeven als ik valve was zou ik zeggen FUCK U EA ik denk dat uitgevers staan te springen om een nieuwe halfe life uit te geven ik zou hem zelf uitgeven als ik valve was ๐Ÿ˜‰

 5.   
  FishHookz's avatar

  Sorry voor dubbele post

 6.   
  FishHookz's avatar

  Senzanome schreef, "

  ”morkop006″ schreef, "[quote=”Fox”].."

  euh…. you’ve smoked weeeed.."

  Ik ben nog steeds aan het proberen die zin te ontrafelen ๐Ÿ˜† En Drugs zijn slecht voor je hea ๐Ÿ™„ Maar dat wist je zeker al :lol:[/quote]

 7.   
  xHouse's avatar

  Jens Uwe Intat, het hoofd van EA Europa, is van mening dat EA de beste uitgever is op deze planeet en dat EA de enige is die geschikt is om games van Valve uit te geven. Valve wordt, aldus Intat, net als EA gerund door ‘hele slimme’ mensen en zou daardoor sneller bij EA aankloppen.

  Doe jezelf en de wereld een lol en sterf of zo. EA is gewoon een kinderbedrijf geworden precies.