CrewGrounds: De Tokyo Game Show is voor mij niet interessant

In ons tweewekelijkse item CrewGrounds geven de redacteuren van GamersNET hun ongezouten mening over de huidige stelling. Vanwege de locatie en het feit dat de Tokyo Game Show zeer snel volgt op de Gamescom, vindt er op de Japanse beurs meestal weinig spectaculairs plaats. Zeker de laatste jaren lijkt het evenement alleen nog interessant te zijn voor de Japanse gamer, (Japanse spellen zijn er namelijk in overvloed) waardoor wij ons afvroegen of onze redacteuren nog warm worden van de Tokyo Game Show. Daarom vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

De Tokyo Game Show is voor mij niet interessant.

Wester Wagenaar
Oneens
In mijn ogen is de Tokyo Game Show nog altijd van groots belang voor de gamesindustrie en is het dan ook absurd om, al helemaal als gamesjournalist, te zeggen dat de beurs niet veel toevoegt. Toegegeven, de TGS heeft de laatste paar jaar aan belang en grootte ingeboet en Japanse games komen natuurlijk lang niet altijd naar het Westen, maar dat neemt niet weg dat ontwikkelaars uit het land van de rijzende zon nog altijd een belangrijk aandeel in de gamesmarkt voorzien. Persoonlijk zou ik het een groot gemis vinden om niet meer aan de slag te kunnen met spellen die iets meer doen dan de zoveelste Call of Duty willen zijn.

Richard Leurs
Eens
Hoewel ik met mijn enorme interesse voor games natuurlijk ook de Tokyo Game Show volg moet ik toch zeggen dat ik het met deze stelling eens ben. De E3 is weer in opmars en de Gamescom groeit de spuigaten uit. De Tokyo Game Show stelt echter keer op keer teleur. Naast Sony brengen maar weinig bedrijven interessante informatie naar de beurs mee en van de Japanse games ben ik niet echt. Bayonetta vond ik tof en hier en daar zijn er vette JRPG’s, maar verder kom ik niet. Ik volg de Tokyo Game Show wel, maar het is keer op keer een stukje minder boeiend. Laat Japans lekker hun beurs hebben, maar laat de E3 en de Gamescom veel harder groeien.

Leon Kempers
Eens
Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: ik heb helemaal niets met Japanse games. Ik vind ze altijd te sloom, te gestoord of het stijltje spreekt me gewoonweg niet aan. Daarom is de Tokyo Game Show voor mij persoonlijk niet interessant. Het ontbreekt er de laatste jaren vrijwel altijd aan spectaculaire aankondigingen of interessante games die mij als Westerling weten te bekoren. Ik ben er echter geen voorstander van om de TGS af te schaffen, want voor mensen die wél geïnteresseerd zijn in Japanse games is het altijd de beurs van het jaar. En zeg nou zelf, jij zou het toch ook niet leuk vinden als de Japanners erop zouden staan de GamesCom op te doeken?

Peter Bouwman
Eens
Het land van de rijzende zon is al jaren steeds minder belangrijk aan het worden als het gaat om games. Waren het vroeger alleen Japanse ontwikkelaars die RPG’s konden maken, tegenwoordig barst het ook van de westerse RPG’s en dat is niet alleen te merken in het game-aanbod, maar ook op beurzen. Vroeger was de Tokyo Game Show een belangrijke beurs naast de E3 in Los Angeles, maar nu ook Europa als belangrijke markt gezien word,(eindelijk!) is de Gamescom in Keulen sterk gegroeid! En na het bezoeken van zowel de E3 als de Gamescom blijft er bijzonder weinig over voor de Tokyo Game Show. Een simpele rekensom vertelt ons dus dat die Japanse beurs steeds minder belangrijk wordt. Behalve dan natuurlijk voor mensen als Wester, die helemaal gek zijn van Japan.

  1.   
    FishHookz's avatar

    Ben het grotendeels eens met Leon Kempers 😉

  2.   
    fdennis's avatar

    Ik vind het wel interessant vanwege de handheld games voor de 3ds en vita die daar groten deels werd aangekondigd.

  3.   
    Hitman047's avatar

    Eens met Wester. 😉

  4.   
    MaxDamage_NL's avatar

    Oneens. Hebben we die Japanse rotzooi ook niet meer op onze beurs. Ik zie de TGS als een zeer nuttige afvalbak.

  5.   
    -050- Critical's avatar

    eens met leon! het is misschien voor sommigen interessant maar mij boeit het vrij weinig 🙂