We schamen ons voor imperfecties, aldus DICE

Tijdens een interview met de Wall Street Journal wist Patrick Bach, uitvoerend producent van DICE, te vertellen dat zijn team soms moeite heeft om het succes van een game te accepteren en dat men zich eigenlijk schaamt voor het immens succesvolle Battlefield: Bad Company 2.

De beste man verklaarde dat hij er zeker van wilt zijn dat iedereen bij DICE tevreden is met het sluiten van het project en het verschepen van de game. Vele medewerkers hebben echter al gauw het gevoel dat een extra week ontwikkelingstijd een groot verschil had kunnen maken. Er wordt veelal gefocust op wat er nog gedaan had kunnen worden, niet op wat er reeds behaald is.

We need to make sure people in this company to feel happy about closing this project and shipping the game.

Many, including me, are feeling that if they only had one week more, we could have done so much more. People seem to focus on what they could have done, rather than on what we have already managed to achieve.

Bach vertelde verder dat hij zich op zijn tijd schaamt voor zijn games, want hij kan zichzelf er niet eens toe brengen om Battlefield: Bad Company 2 op te starten, omdat hij alleen de dingen ziet die simpelweg beter hadden gekund volgens hem.
I don’t know why, but I always feel ashamed about the games I’m involved in making

I can’t even bring myself to start up Battlefield: Bad Company 2, our last game, because I feel so ashamed. I know it is a great product but still I only see the things we could have done better.

Omdat het aankomende Battlefield 3 beschouwd wordt als de “perfecte” opvolger zijn de verwachtingen hooggespannen bij DICE en daarom houdt het bedrijf zich ook in, om er zeker van te zijn dat men zich focust op belangrijke dingen en niet op details die er voor de gemiddelde speler niet toedoen.
Our biggest challenge right now is holding back a bit. There is a definite risk that we narrow down on details that, in fact, aren’t that important to our players.

Everyone in the team has been sucked into the idea that this will be the ultimate game. And when you feel that you have to ship a tiny detail which isn’t perfect you feel extremely disappointed. But to be honest, when you look at the game it is pretty cool. You just have to step away from it.

Het mag in elk geval duidelijk zijn dat DICE op passionele wijze werkt aan Battlefield 3 en dat is tevens belangrijk bij de ontwikkeling van een game.

 1.   
  Jonah's avatar

  Het komt er jammer genoeg dus wel op neer dat EA druk zet op DICE om de game per sé vòòr MW3 uit te brengen. Ik heb liever dat de titel nog een paar maanden in ontwikkeling is, zodat we gewoon de beste ervaring krijgen.

 2.   
  Koen45's avatar

  Ben ik het met je eens Jonah. Vind EA ook gewoon een vervelend bedrijf. Het kantoor kan van mij part in brand vliegen.

 3.   
  Dude…'s avatar

  ik vind de beta nog best meevallen tot nu toe, had meer van de grapics verwacht en de sniper scopes zijn echt pure stront. maar de gameplay is veel `smoother´ (mirror’s edge stijl) en dat vindt ik wel echt chill

 4.   
  Neolite's avatar

  Dude… schreef, "ik vind de beta nog best meevallen tot nu toe, had meer van de grapics verwacht en de sniper scopes zijn echt pure stront. maar de gameplay is veel `smoother´ (mirror’s edge stijl) en dat vindt ik wel echt chill"

  Graphics zijn nog niet maximaal te benutten, dus hier kan je nog niet veel over zeggen. Daarnaast moet je van een Beta geen hoge verwachtingen hebben. Deze moet je zien als een leuke extra en alles wat beter is dan zijn voorloper(BFBC2 in dit geval) is mooi meegenomen.

 5.   
  HashtagMcSwag's avatar

  Schaam je niet voor bfbc2, schaam je voor de beta slechte servers en maak een squad van vrienden worden we opgesplitst wtf!

 6.   
  DutchFreeze's avatar

  ano__niem schreef, "Schaam je niet voor bfbc2, schaam je voor de beta slechte servers en maak een squad van vrienden worden we opgesplitst wtf!"

  Het is niet voor niets een beta he gompie.

 7.   
  HashtagMcSwag's avatar

  De beta van assasins creed werkte wel toch…? En deze beta stimuleert denk ik niet mensen om b3 te kopen

 8.   
  THE-DUTCH-GUY's avatar

  ano__niem schreef, "De beta van assasins creed werkte wel toch…? En deze beta stimuleert denk ik niet mensen om b3 te kopen"

  zie je fout een Beta is voor de game te testen en niet voor te kijken of je het leuk vind.
  een demo is daar meer voor 🙄

 9.   
  DGonlag2's avatar

  ano__niem schreef, "De beta van assasins creed werkte wel toch…? En deze beta stimuleert denk ik niet mensen om b3 te kopen"

  Haha, dat is grappig. AC beta’s werken nooit. Ik heb het verschillende keren geprobeerd, maar heb nooit een match kunnen joinen.

 10.   
  GENERAL_DS's avatar

  Als je een beetje door de bugs heen kan kijken is de beta serieus leuk. 😆

 11.   
  Appie58's avatar

  Als ik eerlijk moet zijn vind ik dat Dice en EA een beetje beginnen te overdrijven, ok ze hebben een goeie game gemaakt misschien maar EA doet wel een beetje te blij met al die berichten die ze zeggen. Begrijp me niet verkeerd ik ben geen fanboy, maar ik begin het wel irritant te vinden.

 12.   
  xHouse's avatar

  ano__niem schreef, "De beta van assasins creed werkte wel toch…? En deze beta stimuleert denk ik niet mensen om b3 te kopen"

  Beta is voor het publiek om nog fouten te ontdekken en tevens toch nog van de game te kunnen genieten. Er staat dan ook meestal dat het niet het eindproduct is, en een demo is voor mensen te overtuigen om de game te kopen. In beta is het normaal dat er hier en der fouten zitten. Tevens is het jammer dat ze niet meer hebben kunnen doen, EA is gewoon een schijtbedrijf zoals Activision. Dice zou nog betere games kunnen maken zonder EA. 😉

 13.   
  Potasnik's avatar

  Die verdomde beta werkt bij mij niet een, dus je mag nog van geluk spreken ook als ie het doet. =S Heb alles gedaan wat iedereen me vertelt om ‘m werkend te krijgen, maar nee hoor. Vrienden bij wie ie t wel doet hebben nog gecheckt, maar nee hoor. Ik heb ’t een uur geleden helemaal opgegeven met die beta. Ik wacht wel op de volledige game.

 14.   
  cool ice's avatar

  dat is voor ons alleen maar goede zaak, des te beter worden de games! 🙂

  over imperfecties gesproken, in die beta van BF3 zitten wel wat bugs. maarja dat is allemaal verleden tijd in de volledige versie. (mag ik hopen)

 15.   
  huntedjohan's avatar

  Potasnik schreef, "Die verdomde beta werkt bij mij niet een, dus je mag nog van geluk spreken ook als ie het doet. =S Heb alles gedaan wat iedereen me vertelt om ‘m werkend te krijgen, maar nee hoor. Vrienden bij wie ie t wel doet hebben nog gecheckt, maar nee hoor. Ik heb ’t een uur geleden helemaal opgegeven met die beta. Ik wacht wel op de volledige game."

  waarschijnlijk een onnodige opmerking maar check je firewall voor de grap! ik heb eset nod en eerste avond kon ik gewoon gamen, 2e avond werd beta plots geblokkeerd door nod.

  verder hier geen enkel probleem met de beta, en ja kwaliteit is niet optimaal, maar dat weet je van een beta dus dat neem ik voor lief met het spelen van.

 16.   
  FishHookz's avatar

  Jonah schreef, "Het komt er jammer genoeg dus wel op neer dat EA druk zet op DICE om de game per sé vòòr MW3 uit te brengen. Ik heb liever dat de titel nog een paar maanden in ontwikkeling is, zodat we gewoon de beste ervaring krijgen."

  Indd 😉 Maar je ziet het, ze doen het niet xD

 17.   
  FishHookz's avatar

  DutchFreeze schreef, "

  ”ano__niem” schreef, "Schaam je niet voor bfbc2, schaam je voor de beta slechte servers en maak een squad van vrienden worden we opgesplitst wtf!"

  Het is niet voor niets een beta he gompie.
  "

  Mijn kat heet Gompie -.-‘ NIET SPOTTEN D:

 18.   
  Leon's avatar

  Wat ik tot nu toe heb ervaren van de beta is niet al te best. Het spel zelf is heel degelijk, alleen er zitten echt nog ontzettend veel bugs in en het zooitje lagt nog als een malle (moet je nagaan als er straks op de releasedag miljoenen tegelijk online gaan spelen). Niets dat in twee maanden niet kan worden opgelost, maar één maand? Dat wordt wel heel erg krap vrees ik.

  Aan de andere kant, DICE heeft tot nu toe nog nooit afgeraffeld werk afgeleverd, dus ik heb vertrouwen in ze.

 19.   
  vlam12's avatar

  bij mij word battlefield niet opgestart nadat ik een sessei join.

 20.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Van fouten leert men, “over and over again, till you will get it right” 🙄

 21.   
  superdedupe's avatar

  L30N schreef, "Wat ik tot nu toe heb ervaren van de beta is niet al te best. Het spel zelf is heel degelijk, alleen er zitten echt nog ontzettend veel bugs in en het zooitje lagt nog als een malle (moet je nagaan als er straks op de releasedag miljoenen tegelijk online gaan spelen). Niets dat in twee maanden niet kan worden opgelost, maar één maand? Dat wordt wel heel erg krap vrees ik.
  Aan de andere kant, DICE heeft tot nu toe nog nooit afgeraffeld werk afgeleverd, dus ik heb vertrouwen in ze."

  zelfde hier. bepaalde dingen in de beta zijn cool (je kan je eigen voeten zien, coole belichting, atmosfeer) maar andere dingen (door de grond zakken, af en toe niet willen aimen, af en toe niet willen rennen etc.) vallen me zwaar tegen. Ik laat mijn pre order ondanks mijn problemen toch staan en hoop voor het beste…

 22.   
  Sub-Zeuro's avatar

  superdedupe schreef, "

  ”L30N” schreef, "Wat ik tot nu toe heb ervaren van de beta is niet al te best. Het spel zelf is heel degelijk, alleen er zitten echt nog ontzettend veel bugs in en het zooitje lagt nog als een malle (moet je nagaan als er straks op de releasedag miljoenen tegelijk online gaan spelen). Niets dat in twee maanden niet kan worden opgelost, maar één maand? Dat wordt wel heel erg krap vrees ik.
  Aan de andere kant, DICE heeft tot nu toe nog nooit afgeraffeld werk afgeleverd, dus ik heb vertrouwen in ze."

  zelfde hier. bepaalde dingen in de beta zijn cool (je kan je eigen voeten zien, coole belichting, atmosfeer) maar andere dingen (door de grond zakken, af en toe niet willen aimen, af en toe niet willen rennen etc.) vallen me zwaar tegen. Ik laat mijn pre order ondanks mijn problemen toch staan en hoop voor het beste…"

  Same here,… cross my fingers….

 23.   
  gijs8888's avatar

  Volgensmij hadden ze beter een closed-bèta kunnen doen want man wat zij er overal… Volgensmij begrijpen ze niet wat een bèta betekent :O 😀

 24.   
  HashtagMcSwag's avatar

  DGonlag2″][quote=”ano__niem schreef, "De beta van assasins creed werkte wel toch…? En deze beta stimuleert denk ik niet mensen om b3 te kopen"

  Haha, dat is grappig. AC beta’s werken nooit. Ik heb het verschillende keren geprobeerd, maar heb nooit een match kunnen joinen. [/quote]
  Dan heb je gewoon slecht nap-type. En een beta is toch een online demo of wat?

 25.   
  Bones's avatar

  ano__niem schreef, "

  ”DGonlag2″ schreef, "[quote=”ano__niem”].."

  Haha, dat is grappig. AC beta’s werken nooit. Ik heb het verschillende keren geprobeerd, maar heb nooit een match kunnen joinen. "

  Dan heb je gewoon slecht nap-type. En een beta is toch een online demo of wat?[/quote]

  Een beta versie houd in dat de software nog in ontwikkeling is, het is geen demo.

  Wat betreft het schamen voor Dice z’n imperfecties, gamemakers zijn toch continue aan het ontwikkelen?

 26.   
  Carcass's avatar

  Even on topic. Beetje loos zeggen van Dice over een verouderde game. Als dit het geval was dan zouden ze eens het lef moeten hebben om dit bij de launch (of ervoor nog) bekend moeten maken. Snap wel dat dingen niet zo werken maar dit gelul achteraf is nergens voor nodig, en niet terecht me dunkt.